Stockholms län

Sverige
Stockholms län
Vandra genom grönskande skogar, besök kungliga slott, shoppa i trendiga butiker och mycket mer på en weekendresa till Stockholms län.

Många reser till Stockholms län för att ge sig ut i den vackra skärgården och utforska dess många öar. Utanför Stockholms stad finns nämligen en enastående natur att upptäcka. Här finns även unika kulturella sevärdheter. Du kan till exempel besöka Abbamuseet, åka båt till ett palats ute på en ö eller vandra i den natursköna omgivningen.

Stockholm stad tar upp en stor del av länet och är full av intressant arkitektur. Utforska Kungliga slottet, där kungen bor, och besök de fem museerna och den kungliga vapenkammaren. Vill du lära dig mer om det forna gårdslivet i olika delar av landet ska du utforska landsbygdens hus på Skansen.

I Stockholm finns även museer om landets rika musik- och konsthistoria. Du som gillar ABBA bör besöka ABBA the Museum och Swedish Music Hall of Fame, där du får se både kläder och musik från bandet. Ett annat förslag för din resa till Stockholms län är att besöka Moderna Museet, där du kan se konstverk av bland annat Dalí, Picasso och Matisse.

Med färjan kan du ta dig ut i Stockholms skärgård och de pittoreska öarna med skogar och jordbrukslandskap. Väster om Stockholm ligger de natursköna öarna i Ekerö kommun, där du hittar Drottningholms slott. I den gamla vikingastaden Birka får du lära dig mer om områdets vikingahistoria.

Stockholms län har ett bra nätverk med kollektivtrafik, som inkluderar färjor, tunnelbana och bussar. Köp biljetten innan du stiger på, då det inte går att betala ombord. Om du köper ett Stockholm Pass för din weekend i Stockholms län kan du spara pengar på transporten. Du får dessutom gratis eller rabatterat inträde till flera sevärdheter.

Sommaren är den populäraste tiden att resa till Stockholms län. Vintern är dock inte heller en dum tid, då staden lyses upp av julbelysning och du kan besöka mysiga julmarknader.

Populära städer i Stockholms län

Stockholm presenterar historisk arkitektur, en marina och båtkörning
Stockholm
Restauranger, Shopping och Historisk
Stockholm bjuder sina besökare på en fascinerande mix av natursköna områden, historiska byggnader och modern arkitektur.

Saker att besöka

  • Stockholms slott
  • Drottninggatan
  • Stockholms medeltidsmuseum
Vaxholm
Vaxholm
Historisk, Öar och Slott
Vaxholm är ett välkänt namn bland seglare, men du behöver inte vara båtfantast för att njuta av den vackra staden i skärgårdsidyllen.

Saker att besöka

  • Vaxholms fästning
  • Grinda södra bryggan
  • Battery Park
Värmdö
Värmdö
Golf, Öar och Promenad
Dags att resa! Upptäck småbåtshamnen, golfen och det lokala köket i Värmdö.

Saker att besöka

  • Artipelag