Livorno

Toscana
Livorno som visar gatuliv, en å eller flod och en bro
Denna inkörsport till Pisa, Florens och Cinque Terre sjuder på Toscanas västkust av aktivitet och är väl värd att utforska om du vill se uppleva det äkta Italien.

Även om Livorno är mindre känt, och mer industriellt, än dess toskanska grannar har dess icke-pretentiösa karaktär en alldeles egen charm. På en resa till Livorno hittar du Venedig-inspirerade kanaler, utmärkta familjeattraktioner, intressanta museer och vackra slott. Ta dig tid att utforska denna autentiska hamnstad över en weekend och bege dig sedan på en upptäcksfärd längs den tyrrenska kusten där pittoreska historiska slott, vingårdar och klippor blickar ut över Liguriska havet.

Resor till Livorno bjuder kanske inte på Italiens mest berömda landmärken, men här finns ändå mycket att se. 1600-talskanalerna i Piccola Venezia (lilla Venedig) är ett bra ställe att börja på. Bland kanalerna finner du Piazza della Repubblica. Detta stora torg flankeras av två imponerande statyer och ligger mitt emot Fortezza Nuova, ett 1500-talsslott omgivet av vacker parkmiljö.

Besök Museo Civico Giovanni Fattori för att se mästerverk av de italienska impressionisterna. Familjer kommer att uppskatta Livorno-akvariet och Museo di Storia Naturale del Mediterraneo, där man kan se ett stort sillvalsskelett.

Denna spännande hamnstad är en bra utgångspunkt för upptäcksfärder längs Toscanas natursköna kustlinje. Hyr en bil och ta en dagstur längs den slingrande vägen till stränderna i söder. Stanna till vid det vackert restaurerade Castello del Boccale och Castello Sonnino med dess vingård. Cinque Terre ligger norr om Livorno och dess fem byar nås enklast med tåg, eller med färja på sommaren.

Tillbaka i Livorno kan du passa på att äta fiskgryta på en traditionell osteria eller smutta på en Ponce alla Livornese, en dryck gjord på rom och kaffe. Sälla dig sedan till de italienska familjerna för en kvällspromenad längs den vackra Terrazza Mascagni.

Livorno ligger bara 20 kilometer sydväst om Pisa, där det finns en internationell flygplats. Perfekt för den som vill bege sig dit på weekendresa. Bussar är ett bra sätt att ta sig runt Livorno och de flesta rutter går via Piazza Grande. Färjorna ankommer och avgår dagligen från Korsika, Sardinien, Sicilien och de toskanska öarna.

Populära städer i Livorno

Castello del Boccale som inkluderar klippig kustlinje och landskap
Livorno
Hav, Barer vid poolen och Historisk
Dags att resa! Upptäck monumenten, de historiska sevärdheterna och stränderna i lyxiga Livorno.

Saker att besöka

  • Terrazza Mascagni
  • Livorno-akvariet
  • Monumento dei Quattro Mori
Elba som inkluderar en hamn eller havsbukt och en kuststad
Portoferraio
Sandstränder, Dykning och Historisk
Kom iväg till Portoferraio! Upplev de historiska sevärdheterna, småbåtshamnen och museerna.

Saker att besöka

  • Castello del Volterraio
  • Forte Falcone
Rosignano Marittimo
Rosignano Marittimo
Simning, Lyx och Span
Fly undan till lyxiga Rosignano Marittimo! Upplev spaanläggningar, kaffe och trädgårdar.

Saker att besöka

  • Quercetano-stranden
Capoliveri som inkluderar en stad
Capoliveri
Stränder, Hav och Öar
Upplev den medeltida charmen i denna bergsort när du upptäcker dess slingrande gränder som kantas av verkstäder med hantverk, restauranger och källardörrar.
Cecina
Cecina
Naturparker, Kultur och Nöjesparker
Fly undan till Cecina! Upplev parker, kultur och stränder.
Castagneto Carducci
Castagneto Carducci
Skogar, Span och Avkoppling
Fly undan till avslappnande Castagneto Carducci! Upplev vingårdar, skog och trädgårdar.