MadeiraPortugal

Image for Camara de Lobos presenterar en kuststad och kustutsikter

Utforska det familjevänliga resmålet Madeira: kustläge, shopping, och populära sevärdheter som Santa Cruz Beach (Santa Cruz-stranden) och Madeiras botaniska trädgård.

Madeira är en av Portugals mest dramatiska regioner. Denna ögrupp karaktäriseras av sin spektakulära natur, fina väder och antika historia. Resor till Madeira kommer med något för alla. Regionen uppgörs av Madeira, Porto Santo och flera andra mindre öar. När du utforskar denna fascinerande och isolerade del av Europa kan du besöka hundratals år gamla kyrkor, vandra genom subtropiska skogar och koppla av på en strand med svart sand.

Huvudön Madeira är en fantastisk vacker plats. Utforska ön för att få se öns spännande flora, höga berg och gröna landsbygd. För att få dig en historialektion kan du besöka huvudstaden Funchal som ligger på öns södra kust. Många av byggnaderna i Funchal kan dateras tillbaka till 1400- och 1500-talen. Staden är omgiven av berg vilket gör det lätt att ta dramatiska fotografier.

Under din vistelse i staden kan du besöka ett av vinhusen och prova det kända vinet med samma namn som regionen. Madeira är ett starkvin som har producerats på ögruppen i hundratals år och har blivit en världsberömd vinsort.

Från Funchal kan du ta linbanan till Monte, en liten by bland bergen. Här kan du besöka en vacker trädgård och Our Lady of Monte Church som är viloplats till den sista kejsaren av Österrike-Ungern. Du kan återvända till stadens centrum genom att återigen ta linbanan, eller så kan du ta en Monte Toboggan, en slags släde i trä.

Om du vill utforska andra delar av ön kan du ta en promenad längs en levada. En levada är en slags irrigationskanal som skapades under 1500-talet. Idag täcks ön av fler än 2 172 kilometer av dessa vattenledningar. Längs dem finns det ofta stigar och gångar genom skogar, berg, grottor och vattenfall.

På öns norra kust kommer du häpnas av stenformationerna i Ribeira da Janela, en av öns mest dramatiska stränder. I öst kommer du hitta Prainha och de svarta sandstränderna.

Det är enklast att resa till Madeira med flyg från Lissabon. När du väl landat på ön kan du ta dig runt i regionen med hyrbil, taxi eller båt. Boenden finns det gott om och du kan välja mellan allt från budgethotell till lyxhotell.

Populära städer i Madeira

Funchal presenterar en solnedgång, berg och en kuststad
Funchal

Restauranger, Hav, Trädgårdar

…"

Machico som visar en stenstrand
Machico

Hav, Stränder, Familjevänlig

…"

Pico do Ariero som inkluderar en solnedgång och berg
Santana

Trädgårdar, Öar, Vingårdar

…"

Saker att besöka

Ponta do Sol presenterar ett hus
Ponta do Sol

Hav, Avslappning, Småstäder

…"

Saker att besöka

Porto Santo
Porto Santo

Öar, Golf, Kyrkor

…"

Paul do Mar som visar kustutsikter och gatuliv
Calheta

Hav, Span, Småbåtshamnar

…"