Madeira

Portugal
Camara de Lobos presenterar en kuststad och kustutsikter

Om du är ute efter kombinationen av vinprovning, vackra landskap, stränder och pampiga gamla byggnader är en weekendresa till Madeira något för dig.

Madeira är en av Portugals mest dramatiska regioner. Denna ögrupp karaktäriseras av sin spektakulära natur, fina väder och antika historia. Resor till Madeira kommer med något för alla. Regionen uppgörs av Madeira, Porto Santo och flera andra mindre öar. När du utforskar denna fascinerande och isolerade del av Europa kan du besöka hundratals år gamla kyrkor, vandra genom subtropiska skogar och koppla av på en strand med svart sand.

Huvudön Madeira är en fantastisk vacker plats. Utforska ön för att få se öns spännande flora, höga berg och gröna landsbygd. För att få dig en historialektion kan du besöka huvudstaden Funchal som ligger på öns södra kust. Många av byggnaderna i Funchal kan dateras tillbaka till 1400- och 1500-talen. Staden är omgiven av berg vilket gör det lätt att ta dramatiska fotografier.

Under din vistelse i staden kan du besöka ett av vinhusen och prova det kända vinet med samma namn som regionen. Madeira är ett starkvin som har producerats på ögruppen i hundratals år och har blivit en världsberömd vinsort.

Från Funchal kan du ta linbanan till Monte, en liten by bland bergen. Här kan du besöka en vacker trädgård och Our Lady of Monte Church som är viloplats till den sista kejsaren av Österrike-Ungern. Du kan återvända till stadens centrum genom att återigen ta linbanan, eller så kan du ta en Monte Toboggan, en slags släde i trä.

Om du vill utforska andra delar av ön kan du ta en promenad längs en levada. En levada är en slags irrigationskanal som skapades under 1500-talet. Idag täcks ön av fler än 2 172 kilometer av dessa vattenledningar. Längs dem finns det ofta stigar och gångar genom skogar, berg, grottor och vattenfall.

På öns norra kust kommer du häpnas av stenformationerna i Ribeira da Janela, en av öns mest dramatiska stränder. I öst kommer du hitta Prainha och de svarta sandstränderna.

Det är enklast att resa till Madeira med flyg från Lissabon. När du väl landat på ön kan du ta dig runt i regionen med hyrbil, taxi eller båt. Boenden finns det gott om och du kan välja mellan allt från budgethotell till lyxhotell.

Populära städer i Madeira

Madeira
Funchal
Restauranger, Hav och Trädgårdar
Huvudstaden på den portugisiska ön Madeira är en vacker stad längs sydkusten med stränder, historiska byggnader och äventyr bland det marina djurlivet.

Saker att besöka

  • Madeiras botaniska trädgård
  • Stora torget
Machico som visar en stenstrand
Machico
Hav, Utsikt mot stranden och Familjevänlig
Madeiras näst största stad lockar med en vacker badstrand och ett förtjusande gammalt kvarter samt ett nätverk av natursköna vandringsleder.

Saker att besöka

  • Ponta de Sao Lourenco
  • Sao Lourenco Point
Santana
Santana
Trädgårdar, Öar och Vingårdar
Avskilda Santana kallar! Upptäck parker, vingårdar, trädgårdar och mycket mer.

Saker att besöka

  • Santana
Porto Moniz naturliga pooler presenterar klippig kustlinje
Porto Moniz
Hav, Avkoppling och Simning
Upplev avslappnande Porto Moniz: havsutsikt, parker, spaanläggningar och mycket mer!

Saker att besöka

  • Porto Moniz naturliga pooler
Santa Cruz Beach som visar en kuststad och en stenstrand såväl som en liten grupp av människor
Santa Cruz
Hav, Utsikt mot stranden och Familjevänlig
Upplev avslappnande Santa Cruz: stränder, havsutsikt, krogar och mycket mer!

Saker att besöka

  • Ponta da Oliveira
Porto Santo
Porto Santo
Öar, Golf och Kyrkor
Upplev utsikten över öarna, golfen och katedralen i Porto Santo!