Manilva

Reseguide
Manilva
Du som bokar resor till Manilva kommer inte att ångra dig. Här kontrasterar kritvita sockerbitshus mot lummig grönska och klarblått vatten. Det är en riktig pärla på den spanska solkusten.

Den charmiga småstaden ligger nära kusten, omgiven av Málagas kullar, dalar och vattendrag. Under din resa till Manilva kan du beundra det imponerande bergsmassivet Canuto de la Utrera.

Det är helt klart värt att tillbringa en eller ett par dagar av semestern åt att utforska den unika naturen. En bra utgångspunkt är Los Llanos, som ligger på nordöstra sidan av staden. Härifrån går kalkstensstigarna förbi branta klippväggar som kallas för “canutos” och leder fram till det naturliga spabadet Los Baños de la Hedionda, samt det lilla kapellet Ermita de San Adolfo.

Under din vistelse finns mängder av spännande byggnader att utforska, däribland Parroquia de Santa Ana, ett 1700-talstempel som en gång byggdes av byns invånare. Våra paketresor till Manilva ger dig möjlighet att uppleva otaliga smultronställen.

Glöm inte att gå och se det häftiga gamla slottet Castillo de la Duquesa, som ligger nere vid vattnet. Byggnaden upprättades 1767 ovanför en romersk villa. Sedan kan du gå vidare till den gamla fästningen Sabinillas, som brukade utgöra stadens kustförsvar med sina fyra kanoner.

Nu för tiden är fortet hem till stadens arkeologiska museum, där det finns mängder av fantastiska keramikföremål från den närliggande romerska arkeologiska utgrävningsplatsen. Den historiskt viktiga platsen är från det första århundradet e.Kr. och här hittar du bland annat se en villa, en begravningsplats och ett område där man en gång brukade saltade fisk.

Du som vill koppla av i solen gör rätt i att bege dig till Playa de las Sabinillas. Här kan du njuta av vädret och alla bekvämligheter du kan tänkas behöva finns intill, längs strandpromenaden.

Boka en paketresa till Manilva så ingår flyg till Málaga-Costa del Sols flygplats, som ligger 10 mil norr om staden. Efter landning tar det ungefär en timme att åka till staden med bil. Så vad väntar du på?

Var kan jag bo i Manilva?

Default Image

Puerto de la Duquesa

Puerto de la Duquesa är känt för trädgårdarna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Playa de Sabinillas och La Duquesa Golfbana.

Puerto de la Duquesa
Default Image

San Luis de Sabinillas

Stränderna och barerna är bara några exempel på vad resenärer gillar mest med San Luis de Sabinillas. Ett besök till Playa de Sabinillas rekommenderas om du har tid att utforska området.

San Luis de Sabinillas
Default Image

Castillo de la Duquesa

Castillo de la Duquesa kanske inte är känt för sin sightseeing, men La Duquesa Golfbana och Playa de Sabinillas är två sevärdheter som du kan besöka i närheten.

Castillo de la Duquesa
Default Image

La Chullera

När du är i La Chullera kan du planera in ett besök till La Duquesa Golfbana och Playa Aldea, några av områdets viktigaste sevärdheter.

La Chullera
Default Image

Alcorrín

Även om Alcorrín kanske inte är känt för sin sightseeing kan du ge dig ut i närområdet och besöka sevärdheter som till exempel La Duquesa Golfbana och Playa de Chullera.

Alcorrín