Mantova

Lombardiet
Mantova
En stad utformad som ett palats – Baldassarre Castigliones beskrivning av staden uttrycker verkligen all charm och skönhet som bara en resa till Mantua kan erbjuda.

Mantua omges på tre sidor av konstgjorda sjöar som ursprungligen var till för att försvara staden, och stadens palats och eleganta torg andas renässanstid. Stadens historiska centrum kan nås via bron Ponte di San Giorgio till fots eller på cykel. Den bästa utgångspunkten för att utforska Mantua under en weekend är Castello di San Giorgio, ett majestätiskt fort från 1400-talet som beställdes av Francesco I Gonzaga som en del av det stora dogepalatset.

När du lämnar slottet åt vänster kommer du till hjärtat av Piazza Sordello, det stora stenlagda torget där familjen Gonzagas kupp för att ta över staden ägde rum år1328. Till vänster ligger dogepalatset i all sin härlighet. I sina ansträngningar att tävla med hoven i de mest prestigefyllda europeiska huvudstäderna beställde familjen Gonzaga fenomenala verk av tidens bästa och mest berömda konstnärer.

Bredvid dogepalatset – Palazzo Ducale – till högre om Piazza Sordello, står Mantuas katedral som är tillägnad S:t Petrus, en slående gammal byggnad som definitivt är värd ett besök under din weekendresa. Förutom Piazza Sordellos storslagna stenvalv kan du, om du vänder dig åt vänster, beundra Palazzo dell'Accademia Nazionale Virgiliana som blickar ut över Piazza Dante. Akademin, grundad av Maria Teresia av Österrike, är känd för att ha presenterat geniet Wolfgang Amadeus Mozart för omvärlden under en berömd konsert som hölls 1770.

För den som är intresserad av konst och historia är besök på Piazza Broletto, Palazzo del Podestà, Arengario, Sottoportico dei Lattonai, Tazio Nuvolari-museet och Learco Guerra-museet sådant som inte får missas under din resa till Mantua. Missa inte heller Piazza delle Erbe, Palazzo della Ragione, klocktornet och Casa del Mercante, riktiga pärlor när det gäller 1400-talsarkitektur. Runt 100meter från Palazzo San Sebastiano ligger Palazzo Te, ett arkitektoniskt mästerverk i renässansstil.

Mantua anses framför allt vara en konststad, men staden erbjuder också möjlighet att njuta av naturen. Dra gärna nytta av områdena för grillning eller familjepicknickar som ligger ute i det fria, omgivna av lummiga och soliga landskap. Eller upplev Mantuas delikata kök på någon av de högklassiga restaurangerna eller trattoriorna i centrum. Tveka inte: hitta ett bra weekendpaket till Mantua och gör dig redo för ett helt nytt, oförglömligt äventyr!

Populära städer i Mantova

Mantua
Mantua
Historisk, Museer och Slott
Kom iväg till Mantua! Upplev de historiska sevärdheterna, museerna och monumenten.

Saker att besöka

  • Palazzo Te
  • Mantuas katedral
  • Palazzo Ducale di Mantova
Solferino
Solferino
Kulturella aktiviteter, Monument och Historisk
Fly undan till Solferino! Upplev kultur, monument och historiska sevärdheter.
Marcaria
Marcaria
Trevliga människor, Cyklar och Restauranger
Dags att resa! Upptäck de historiska sevärdheterna och det lokala köket i Marcaria.
Castiglione delle Stiviere
Castiglione delle Stiviere
Trendigt, Sjöar och Trevliga människor
Trendiga Castiglione delle Stiviere väntar: sjöutsikt, kultur, museer och mycket mer!
Cavriana
Cavriana
Kolla in området omkring Cavriana och sevärdheter som Parco Acquatico La Cavallara.
Marmirolo
Marmirolo
Naturparker och Teatrar
Upplev Marmirolo: parker, teatrar och mycket mer!