Lombardiet

Italien
Maggioresjön som inkluderar berg, en liten stad eller by och en sjö eller ett vattenhål

Res till Lombardiet i norra Italien för att upptäcka medeltida stadskärnor, det senaste modet och avslappning i stil vid landets stora sjöar.

Lombardiet är en skogstäkt region som peppras av snötäckta bergstoppar, sjöar och bildsköna städer och byar. Naturen bjuder på varierade utomhusäventyr, och stadslandskapen på kulturella och historiska pärlor som förgyller resor till Lombardiet. Shoppa de senaste trenderna i någon av världens modehuvudstäder, upptäck medeltida stadslandskap, åk skidor i Alperna och semestra vid Italiens stora sjöar.

Lombardiets huvudstad Milano är ett globalt modecentrum. Handla designerkläder i distriktet Quadrilatero d' Oro och den glastäckta gallerian Vittorio Emanuele II. Ta på dig din nya outfit för en elegant kväll på den berömda operan La Scala. Det finns många lika berömda sevärdheter i staden. Beundra Leonardo da Vincis mästerverk Nattvarden som återfinns på klostret Santa Maria delle Grazie. Njut av utsikten från taket på den gotiska katedralen Duomo.

Fortsätt din Lombardietresa med tåg till Mantua, som ligger drygt femton mil från Milano. Denna renässansstad är fylld av renässanspärlor som det magnifika Palazzo Ducale och domkyrkan från sent 1300-tal. Andra förtrollande byggnader väntar i Pavia, som på medeltiden var känd som de 100 tornens stad. På den tiden tävlade de välbärgade invånarna om vem som kunde bygga det högsta tornet. Idag pryder de till synes meningslösa tornen som finns kvar staden på ett unikt sätt.

Många väljer weekendresor till Lombardiet för de många vilt skilda naturmiljöerna. Åk skidor i orter som Bormio och Livigno. Följ vinspåret genom de vinranketäckta kullarna i Franciacorta och smaka på det bästa av italienska mousserande viner.

Njut av lugnet och stillheten vid Comosjön, Lago Maggiore och Gardasjön i den nordliga sjöregionen. Segla, vindsurfa och paddla kanot på de stora sjöarna. Åk runt bland de mysiga städerna och byarna som omger dem. De hundraåriga kyrkorna och villorna i Bellagio kantar Comosjöns strand. Ingen resa till Lombardiet är heller komplett utan att ha sett Castello Scaligero på Gardasjöns södra strand.

Man kan resa till Lombardiet med flyg till någon av Milanos internationella flygplatser. Ta dig runt med hyrbil, tåg eller buss för att uppleva allt det bästa regionen har att bjuda på av landskap, kultur och historia.

Populära städer i Lombardiet

Milano som inkluderar gatuliv, en solnedgång och historisk arkitektur
Milano
Katedraler, Museer och Konst
Denna Europeiska storstad lockar med da Vincis Nattvarden, globala modemärken och en av de största kyrkorna i världen.

Saker att besöka

  • Galleria Vittorio Emanuele II
  • Teatro alla Scala
  • Piazza del Duomo
Bergamo
Bergamo
Historisk, Slott och Berg
Bergamo är berömt för sin tydliga uppdelning i två delar: en modern nedre stadsdel och en övre muromgiven del uppe på en kulle. Om du bokar ett weekendpaket till Bergamo får du uppleva byggnader, stadsdelar och torg som återspeglar stadens historia. Här finns också många vackra kyrkor med konst från olika perioder. Bergamo är dels en ålderdomlig stad där du lätt kan promenera mellan sevärdheterna, dels en modern stad med en internationell flygplats och ultramoderna byggnader. Nu är det läge att upptäcka den perfekta blandningen av gammalt och nytt genom att boka weekendresor till Bergamo.

Saker att besöka

  • Piazza Vecchia
  • Funicolare San Vigilio
  • Duomo
Estense-palatset som visar landskap, en liten stad eller by och ett torg
Varese
Slott, Trädgårdar och Historisk
Palatset, basilikan och slottet i denna förtrollande stad norr om Milano ligger mellan bergskedjan Campo dei Fiori och Varesesjön.

Saker att besöka