Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Mercado Municipal (Stadsmarknaden)

Få ditt lystmäte av Sydamerikas smaker, lukter och energi på denna livliga och konstnärligt utformade marknad. 

Mercado Munciipal (Stadsmarkanden) är en av São Paulo motorer för den lokala handeln. Tillbringa några timmar med att utforska ett brett utbud av lokalproducerade frukter, grönsaker, nötter, kryddor och köttvaror – allt under ett tak. Besök marknaden för att få något gott att äta eller helt enkelt för att titta på folkmassorna som gör sitt bästa för att lägga vantarna på råvaror i världsklass.

Promenera längs marknadens långa rader av stånd och prova på några av stadens unika smaker. Sätt tänderna i Brasiliens speciella gröna apelsiner eller köp en liten vattenmelon så har du något uppfriskande att äta senare. De mer äventyrliga kan även prova på grishuvud och andra ovanliga köttdelikatesser. Dessutom finns det en imponerande mängd nötter, kryddor och såser som ger något extra till matlagningen.

När du blir hungrig går det att köpa enklare snacks som mortadellasmörgåsar eller pastel, en sorts bakelse fylld med närproducerat kött och ost. De vänliga fiskförsäljarna lagar också gärna till något litet om du ber om det.

Ett annat alternativ är att slå dig ned på någon av restaurangerna på markandens övre våningar. Enorma målade glasfönster ger dig något vackert att titta på medan du äter. Det kan vara ganska dyrt att äta här, men då är maten lagad med de allra finaste lokala råvarorna.

Bege dig till någon av markandens souvenirbutiker för att köpa en tröja som ett minne av dagen. Bland all mat hittar man även stånd som säljer textilprodukter och keramik.

Efter shoppingrundan är det dags att bege sig ut och beundra markandens ståtliga fasad, byggd 1933. Med dess gyllene sten och kupoler är den ett perfekt fotomotiv, speciellt på kvällen när byggnaden lyses upp av strålkastare.

Passa också på att besöka det närliggande spannmålsdistriktet för att se lokala handlare sälja säckvis med säd och kryddor.

Stadsmarkanden ligger strax norr om centrala São Paulo. Den är öppen varje dag, året runt, från tidig morgon till kväll. Det finns betalparkering i närheten, men antalet platser är begränsat. Var noga med att se upp för ficktjuvar i folkmassorna.


Andra sevärdheter i Central Zone


Karta

Hotell nära Mercado Municipal

Se alla 854 boenden nära Mercado Municipal
EZ Aclimação Hotel 387 kr
EZ Aclimação Hotel

EZ Aclimação Hotel

Avenida Armando Ferrentini 668, São Paulo, SP
   
  4,2
  av 5, från 1 044 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell ligger nära flygplatsen, en kvarts promenad från Santa Joanas sjukhus, Aclimacao Park och Sao Paulos kulturcenter. Hcor Hospital och Paulista Shopping Center ligger dessutom 2 km härifrån. Ana Rosa tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

  Nobile Downtown São Paulo 533 kr
  Nobile Downtown São Paulo

  Nobile Downtown São Paulo

  Rua Araujo, 141, Centro Republica, São Paulo
    
   4,1
   av 5, från 757 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell i Republica ligger mindre än 2 km från Copan (skyskrapa), Rua 25 de Marco och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Paulista Avenue och Sirio Libanes-sjukhuset ligger också 3 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

   Hotel Nóbilis 434 kr
   Hotel Nóbilis

   Hotel Nóbilis

   Sta. Ifigênia, 72 - Sta. Efigênia, São Paulo, SP
     
    3,6
    av 5, från 503 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell ligger i Santa Ifigenia, en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Sala São Paulo-konserthallen. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger dessutom 5 km härifrån. Sao Bento tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Luz metrostation promenerar du på 8 minuter.

    Hotel Internacional São Paulo 256 kr
    Hotel Internacional São Paulo

    Hotel Internacional São Paulo

    Av Ipiranga 1198 República, Centro, São Paulo
      
     3,1
     av 5, från 84 recensioner
     2.5 av 5.0

     Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Rua 25 de Marco och Theatro Municipal de São Paulo. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Luz metrostation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

     ibis budget Sao Paulo Sao Joao 427 kr
     ibis budget Sao Paulo Sao Joao

     ibis budget Sao Paulo Sao Joao

     Av Sao Joao 1.140 Centro, São Paulo
       
      3,8
      av 5, från 430 recensioner
      2.5 av 5.0

      Detta hotell ligger i Central Zone, mindre än 2 km från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet. Mercado Municipal (matmarknad) och Fotbollsmuseum ligger dessutom 5 km härifrån. Santa Cecilia tunnelbanestation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

      Total Hotel 412 kr
      Total Hotel

      Total Hotel

      Rua João Teodoro , 1200, São Paulo, SP
        
       4,0
       av 5, från 424 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell ligger i Bras, mindre än 3 km från Rua 25 de Marco, Sala São Paulo-konserthallen och Theatro Municipal de São Paulo. Frihetstorget och Anhembi konferenscenter ligger dessutom 5 km härifrån. Tiradentes tunnelbanestation ligger på 18 minuters gångavstånd och till Armenien tunnelbanestation promenerar du på 20 minuter.

       Travel Inn Bras 429 kr
       Travel Inn Bras

       Travel Inn Bras

       Rua Rodrigues dos Santos, 630, São Paulo, SP
         
        3,7
        av 5, från 93 recensioner
        2.5 av 5.0

        Detta hotell i Zona Leste ligger mindre än 2 km från Mercado Municipal (matmarknad), Rua 25 de Marco och Salomos tempel. Norra utställningscentret och Shoppingcentret Norte ligger också 5 km härifrån. Tiradentes tunnelbanestation ligger på 20 minuters gångavstånd och till São Paulo Bras station promenerar du på 17 minuter.

        Hotel Excelsior
        Hotel Excelsior

        Hotel Excelsior

        Avenida Ipiranga, 770, Centro, São Paulo, SP
          
         4,3
         av 5, från 642 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo och Rua 25 de Marco. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.