Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Mercado Municipal (Stadsmarknaden)

Få ditt lystmäte av Sydamerikas smaker, lukter och energi på denna livliga och konstnärligt utformade marknad. 

Mercado Munciipal (Stadsmarkanden) är en av São Paulo motorer för den lokala handeln. Tillbringa några timmar med att utforska ett brett utbud av lokalproducerade frukter, grönsaker, nötter, kryddor och köttvaror – allt under ett tak. Besök marknaden för att få något gott att äta eller helt enkelt för att titta på folkmassorna som gör sitt bästa för att lägga vantarna på råvaror i världsklass.

Promenera längs marknadens långa rader av stånd och prova på några av stadens unika smaker. Sätt tänderna i Brasiliens speciella gröna apelsiner eller köp en liten vattenmelon så har du något uppfriskande att äta senare. De mer äventyrliga kan även prova på grishuvud och andra ovanliga köttdelikatesser. Dessutom finns det en imponerande mängd nötter, kryddor och såser som ger något extra till matlagningen.

När du blir hungrig går det att köpa enklare snacks som mortadellasmörgåsar eller pastel, en sorts bakelse fylld med närproducerat kött och ost. De vänliga fiskförsäljarna lagar också gärna till något litet om du ber om det.

Ett annat alternativ är att slå dig ned på någon av restaurangerna på markandens övre våningar. Enorma målade glasfönster ger dig något vackert att titta på medan du äter. Det kan vara ganska dyrt att äta här, men då är maten lagad med de allra finaste lokala råvarorna.

Bege dig till någon av markandens souvenirbutiker för att köpa en tröja som ett minne av dagen. Bland all mat hittar man även stånd som säljer textilprodukter och keramik.

Efter shoppingrundan är det dags att bege sig ut och beundra markandens ståtliga fasad, byggd 1933. Med dess gyllene sten och kupoler är den ett perfekt fotomotiv, speciellt på kvällen när byggnaden lyses upp av strålkastare.

Passa också på att besöka det närliggande spannmålsdistriktet för att se lokala handlare sälja säckvis med säd och kryddor.

Stadsmarkanden ligger strax norr om centrala São Paulo. Den är öppen varje dag, året runt, från tidig morgon till kväll. Det finns betalparkering i närheten, men antalet platser är begränsat. Var noga med att se upp för ficktjuvar i folkmassorna.


Andra sevärdheter i Central Zone


Karta

Hotell nära Mercado Municipal

Se alla 808 boenden nära Mercado Municipal
Dan Inn Planalto 435 kr
Dan Inn Planalto

Dan Inn Planalto

Av. Casper Líbero, 115 - Centro, Sao Paulo
   
  4,0
  av 5, från 1 352 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Sao Bentos kloster, Theatro Municipal de São Paulo och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet. Sala São Paulo-konserthallen och Portuguese Language Museum ligger också en kvarts promenad härifrån. Luz metrostation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 7 minuter.

  EZ Aclimação Hotel 364 kr
  EZ Aclimação Hotel

  EZ Aclimação Hotel

  Avenida Armando Ferrentini 668, Sao Paulo
    
   4,2
   av 5, från 955 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell nära flygplatsen ligger en kvarts promenad från Santa Joanas sjukhus och Aclimacao Park. Sao Paulos kulturcenter och Hcor Hospital ligger dessutom 2 km härifrån. Ana Rosa tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

   Hotel Nóbilis 320 kr
   Hotel Nóbilis

   Hotel Nóbilis

   Sta. Ifigênia, 72 - Sta. Efigênia, Sao Paulo
     
    3,6
    av 5, från 494 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell ligger i Santa Ifigenia, en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Sala São Paulo-konserthallen. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger dessutom 5 km härifrån. Sao Bento tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Luz metrostation promenerar du på 8 minuter.

    Total Hotel 418 kr
    Total Hotel

    Total Hotel

    Rua João Teodoro , 1200, Sao Paulo
      
     4,0
     av 5, från 402 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell ligger i Bras, mindre än 3 km från Rua 25 de Marco, Sala São Paulo-konserthallen och Theatro Municipal de São Paulo. Frihetstorget och Anhembi konferenscenter ligger dessutom 5 km härifrån. Tiradentes tunnelbanestation ligger på 18 minuters gångavstånd och till Armenien tunnelbanestation promenerar du på 20 minuter.

     Travel Inn Bras 361 kr
     Travel Inn Bras

     Travel Inn Bras

     Rua Rodrigues dos Santos, 630, Sao Paulo
       
      3,7
      av 5, från 75 recensioner
      2.5 av 5.0

      Detta hotell i Zona Leste ligger mindre än 2 km från Historiskt centrum, Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet och Portuguese Language Museum. Theatro Municipal de São Paulo och Edifício do Banespa (skyskrapa) ligger också 3 km härifrån. Tiradentes tunnelbanestation ligger på 20 minuters gångavstånd och till São Paulo Bras station promenerar du på 17 minuter.

      Hotel Internacional São Paulo 228 kr
      Hotel Internacional São Paulo

      Hotel Internacional São Paulo

      Av Ipiranga 1198 República, Sao Paulo
        
       3,1
       av 5, från 80 recensioner
       2.5 av 5.0

       Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Rua 25 de Marco och Theatro Municipal de São Paulo. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Luz metrostation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

       Hotel Excelsior
       Hotel Excelsior

       Hotel Excelsior

       Avenida Ipiranga, 770, Sao Paulo
         
        4,2
        av 5, från 605 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo och Rua 25 de Marco. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

        Nobile Downtown São Paulo 550 kr
        Nobile Downtown São Paulo

        Nobile Downtown São Paulo

        Rua Araujo, 141, Centro Republica, Sao Paulo
          
         4,1
         av 5, från 710 recensioner
         3.5 av 5.0

         Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Edifício Itália, Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron. Sala São Paulo-konserthallen och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet ligger också 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.