Det kan finnas reserestriktioner för Indien med anledning av covid-19.

MumbaiIndien

Förbered dina sinnen på Indiens underhållnings- och handelscentrum, där Bollywood-filmer produceras och kulturer från öst och väst skapar en exotisk blandning.

Mumbai, på Indiens västkust, är en av världens största städer. Mumbai kallades tidigare för Bombay och var en gång en rad mindre städer utspridda över flera öar, innan den intogs av portugiserna och därefter britterna. De floder och vattendrag som separerade öarna fylldes igen. Vill du resa till Mumbai idag, kommer du till Indiens centrum för underhållning och ekonomi, som lockar folk från hela landet och världen.

När du rör dig längs de livliga gatorna kan du beundra arkitekturen, känna stämningen i den livliga och mångkulturella staden och handla på marknader som erbjuder allt från mat till tyger. I regionen Colaba kan du titta på byggnader från kolonialtiden och här hittar du även monumentet Gateway of India, som uppfördes från 1911 till 1924 till minne av kung George V och drottning Marys första besök i Indien. En annan imponerande byggnad man inte ska missa under resor till Mumbai är tågstationen Chhatrapati Shivaji i nygotisk stil.

Om du riktigt vill uppleva stadens mångsidighet ska du besöka några av de religiösa platserna, som finns i alla former, storlekar och trosinriktningar. Några av höjdpunkterna är Mumba Devi-templet, Haji Alis mausoleum och St. Thomas-katedralen.

Gå på en promenad längs Marine Drive om du vill titta på art déco-byggnader och få en fantastisk utsikt över Arabiska havet. Det här är också en av de bästa platserna om man vill se när solen går ner – och när stadens ljus tänds.

Ta en paus från livliga Mumbai i de hängande trädgårdarna på Malabar Hill. Ge dig iväg längre på en tur till Sanjay Gandhi National Park (som tidigare kallades för Borivindi National Park), där du hittar vandringsleder och Kanherigrottorna.

Lär dig mer om indisk historia och kultur på Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya, även kallat Bombay Museum. Byggnaden är i sig imponerande och på insidan finns en lika fantastisk samling konst, arkitektur och naturhistoria.

Konstälskare ska inte missa de utmärka utställningarna på National Gallery of Modern Art och Jehangir Art Gallery.

Titta på industriella och historiska föremål från hela Indien på Dr. Bhau Daji Lad Mumbai City Museum.

Mumbai är en riktig storstad och här finns det hur mycket som helst att se och uppleva. Den fängslande historien och den intressanta blandningen av olika kulturer gör att denna stad får en helt unik karaktär och charm.

Var ska man bo i Mumbai?

Berget Maria-kyrkan som visar historiska element såväl som en stor grupp av människor

Bandra West

Bandra West är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan passa på att besöka Berget Maria-kyrkan och Linking Road när du ändå är i området.

Bandra West
Mumbai som inkluderar ett idrottsevenemang

Powai

Du kommer uppskatta kyrkorna och trädgårdarna i Powai. Avsätt lite tid för att besöka Powai Lake eller Sanjay Gandhi nationalpark.

Powai
Dadar, Mumbai, Maharashtra, Indien

Dadar

Du kommer uppskatta kyrkorna och trädgårdarna i Dadar. Avsätt lite tid för att besöka Shivaji Park eller Plaza Cinema.

Dadar
Gateway of India som visar historiska element och historisk arkitektur

Colaba

5/5Exceptional!(1 områdesrecension)

Det stora restaurangutbudet och den vackra havsutsikten tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Colaba. Komplettera din resa med att besöka Gateway of India eller Colaba Causeway.

Colaba
Vashi, Navi Mumbai, Maharashtra, Indien

Vashi

Barerna och parkerna är bara några exempel på vad resenärer gillar mest med Vashi. Ett besök till Inorbit Mall rekommenderas om du har tid att utforska området.

Vashi
Marine Drive såväl som en stor grupp av människor

Marine Drive

Det stora restaurangutbudet och den vackra havsutsikten tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Marine Drive. Komplettera din resa med att besöka Girgaun Chowpatty eller Veer Nariman Road.

Marine Drive

Topphotell i Mumbai

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
The Empresa Hotel
The Empresa Hotel
4 out of 5
344 Sab TV Lane, Opposite Laxmi Plaza, Off New Link Road, Andheri West, Mumbai, Maharashtra
Priset är 644 kr per natt

Detta hotell i nöjesdistriktet ligger 1 km från Kokilaben Dhirubhai Ambani Hospital & Medical Research Institute och 2,1 km från Juhu Beach. Mindre än 15 km ...

3.7/5Good! (44 recensioner)

"I had a great time., was mainly there for my mother's treatment in the hospital near by. But time spent was good at the property."…"

Recension från 24 maj 2020

The Empresa Hotel
Four Seasons Hotel Mumbai
Four Seasons Hotel Mumbai
5 out of 5
1/136, Dr E Moses Rd, Worli, Mumbai, Maharashtra
Priset är 1 262 kr per natt

Detta familjevänliga hotell ligger i affärskvarteren i Mumbai, ungefär två kilometer från High Street Phoenix Mall, Atria Mall och Nehru-planetariet. Nehru Science ...

4.5/5Wonderful! (688 recensioner)
Just perfect

"Convenient drive from airport 600rp 30min"…"

Recension från 3 jan. 2019

Four Seasons Hotel Mumbai
Hyatt Regency Mumbai
Hyatt Regency Mumbai
5 out of 5
Sahar Airport Road, Andheri East, Mumbai, Maharashtra
Priset är 1 078 kr per natt

Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Mumbai ligger mindre än 5 km från MIDC Industrial Estate och Phoenix Market shoppingcenter. KidZania Mumbai och ...

4.4/5Wonderful! (865 recensioner)
A five star hotel

"It was a wonderful hotel to return to (I was there in 2014 as well). It is a five star hotel for sure. Friendly, professional and quality focused."…"

Recension från 20 juli 2017

Hyatt Regency Mumbai

Populära sevärdheter i Mumbai

Bandra Kurla Complex
Bild av Bandra Kurla Complex

Bandra Kurla Complex

Bandra Kurla Complex är bara en av sevärdheterna i Mumbai, så missa inte allt annat som finns att se och göra. Detta avslappnade område är känt för sina restauranger.

Juhu Beach
Bild av Juhu Beach

Juhu Beach

5/5(1 recension)

Lägg dig att sola och bada på Juhu Beach, en populär strand i Mumbai. Läget vid havet lockar till härliga promenader i området där du inte heller får missa att besöka butikerna.

Gateway of India
Bild av Gateway of India

Gateway of India

Mumbai har en spännande historia som du kan lära dig mer om på platser som Gateway of India. Läget vid havet lockar till härliga promenader i detta område som också är känt för sina restauranger.

Haji Ali Dargah
Bild av Haji Ali Dargah

Haji Ali Dargah

Lär dig mer om områdets historia genom att besöka Haji Ali Dargah, en av de främsta historiska platserna i Mumbai. Läget vid havet lockar till härliga promenader i detta område som är känt för sina restauranger.

Crawford Market
Bild av Crawford Market

Crawford Market

I Mumbai hittar du det populära shoppingområdet Crawford Market, där du kan handla dig trött och lycklig. Läget vid havet lockar till härliga promenader i detta område.

Elephanta-grottorna
Bild av Elephanta-grottorna

Elephanta-grottorna

Karal har en spännande historia som du kan lära dig mer om på platser som Elephanta-grottorna. Läget vid havet lockar till härliga promenader i detta område som också är känt för sina restauranger.

Städer nära Mumbai

Navi Mumbai

Navi Mumbai

Thane

Thane