Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

MuseumsQuartier

Titta på modern och klassisk konst, gå i butikerna och beundra den innovativa designen i detta konstkomplex med över 70 attraktioner och faciliteter. 

Besök MuseumsQuartier (MQ) och upplev den skarpa kontrasten mellan de klassiska barockbyggnaderna och det våghalsiga moderna gatulandskapet som samexisterar i detta konstkomplex. Tillbringa en förmiddag med att titta på en av landets finaste samlingar av klassisk konst, eller titta på verk av moderna storheter som Picasso och Andy Warhol. När du har besökt några av gallerierna kan du slå dig ner på de speciella sittmöblerna eller ta en kopp kaffe på något av de trendiga kaféerna eller restaurangerna.

MuseumsQuartier öppnade 2001. Det är ett av världens största kulturcentrum. Det 60 000 kvadratmeter stora området är beläget där det kejserliga palatsets stall en gång låg och här finns över 70 attraktioner och faciliteter. Här ligger bland annat några av Wiens finaste museer, ett arkitektcenter, ett danscenter och flera butiker.

Om du uppskattar klassisk konst ska du bege dig till Leopold Museum. Här hittar du verk av många av Österrikes främsta jugend- och expressionistkonstnärer och även världens största samling verk av Schiele. I stark kontrast till detta har vi moderna museet MUMOK (Museum Moderner Kunst). Innanför de slående grå basaltväggarna hittar du verk av moderna storheter som Andy Warhol och Picasso. Utformningen av Kunsthalle (Konstgalleriet) är lika imponerande som verken som visas upp på insidan. Om du är intresserad av byggdesign ska du bege dig till Architekturzentrum Wien, där det finns massor av information och inspiration.

En enorm gårdsplan utgör museikomplexets mitt. När du är klar med dina museer kan du slå dig ner på någon av de stora, färggranna och flyttbara formerna i styrenplast eller ta en kopp kaffe. På denna populära mötesplats arrangeras många av Wiens största kulturevenemang. Litteratur- och filmfestivaler, gatuföreställningar med musiker, DJ:s och skådespelare ser till att det alltid finns något att lyssna till eller titta på här under sommaren.

MuseumsQuartier ligger nära det kejserliga palatset Hofburg i utkanten av Wiens gamla stadskärna. Du kan promenera dit från centrum, eller åka kollektivt. Passagerna och torget är allmänna områden, men museerna har olika öppettider och inträdespriser.


Andra sevärdheter i Wien


Karta

Hotell nära Museumsquartier

Se alla 1 507 boenden nära Museumsquartier
Hotel de France 1 241 kr
Hotel de France

Hotel de France

Schottenring 3, Wien, Wien
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil i Innere Stadt ligger tio minuters promenad från Wiener Rathaus omgivningar, Wiens universitet och Rathaus. Spanska ridskolan och Hofburgs kejserliga slott ligger också en kvarts promenad härifrån. Schottentor U-Bahn ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Herrengasse U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

  25hours Hotel at MuseumsQuartier 1 241 kr
  25hours Hotel at MuseumsQuartier

  25hours Hotel at MuseumsQuartier

  Lerchenfelder Strasse 1-3, Wien, Wien
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell med spa i Neubau ligger nära Palais Auersperg och Wiener Rathaus omgivningar. Naturhistorisches Museum och Museumsquartier ligger också tio minuter härifrån. Volkstheater U-Bahn ligger på 5 minuters gångavstånd och till Rathaus U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

   Hilton Vienna Plaza 1 273 kr
   Hilton Vienna Plaza

   Hilton Vienna Plaza

   Schottenring 11, Wien, Wien
     
    5.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Wien ligger tio minuters promenad från Wiener Rathaus omgivningar och Wiens universitet. Spanska ridskolan och Stefansdomen ligger också en kvarts promenad härifrån. Schottentor U-Bahn ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Schottenring U-Bahn promenerar du på 8 minuter.

    Hotel Sacher Wien 3 336 kr
    Hotel Sacher Wien

    Hotel Sacher Wien

    Philharmonikerstrasse 4, Wien, Wien
      
     5.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Wien ligger nära Kärntner Strasse, Wiener Staatsoper och Albertina. Spanska ridskolan och Stefansdomen ligger också tio minuter härifrån. Karlsplatz U-Bahn ligger på 6 minuters gångavstånd och till Resselgasse station promenerar du på 8 minuter.

     The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel 1 701 kr
     The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

     The Ring Vienna's Casual Luxury Hotel

     Kaerntner Ring 8, Wien, Wien
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil ligger i Innere Stadt, nära Musikverein och Wiener Staatsoper. Karlskirche och Spanska ridskolan ligger dessutom tio minuter härifrån. Karlsplatz U-Bahn ligger på 2 minuters gångavstånd och till Resselgasse station promenerar du på 6 minuter.

      Steigenberger Hotel Herrenhof Wien 1 790 kr
      Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

      Steigenberger Hotel Herrenhof Wien

      Herrengasse 10, Wien, Wien
        
       4.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i lyxstil ligger i Innere Stadt, tio minuters promenad från Spanska ridskolan, Hofburgs kejserliga slott och Burgtheater. Stefansdomen och Wiener Staatsoper ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Herrengasse U-Bahn ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Schottentor U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

       Hotel Josefshof am Rathaus 784 kr
       Hotel Josefshof am Rathaus

       Hotel Josefshof am Rathaus

       Josefsgasse 4-8, Wien, Wien
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Josefstadt ligger nära Palais Auersperg och Wiener Rathaus omgivningar. Rathaus och Naturhistorisches Museum ligger också tio minuter härifrån. Rathaus U-Bahn ligger på 4 minuters gångavstånd och till Volkstheater U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

        K+K Hotel Maria Theresia 669 kr
        K+K Hotel Maria Theresia

        K+K Hotel Maria Theresia

        Kirchberggasse 6, Wien, Wien
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Neubau ligger fem minuters promenad från Volkstheater, Museumsquartier och Wiener Rathaus omgivningar. Naturhistorisches Museum och Kunsthistorisches Museum ligger också tio minuter härifrån. Volkstheater U-Bahn ligger på 4 minuters gångavstånd och till Museumsquartier U-Bahn promenerar du på 8 minuter.