På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

MuseumsQuartier

Titta på modern och klassisk konst, gå i butikerna och beundra den innovativa designen i detta konstkomplex med över 70 attraktioner och faciliteter. 

Besök MuseumsQuartier (MQ) och upplev den skarpa kontrasten mellan de klassiska barockbyggnaderna och det våghalsiga moderna gatulandskapet som samexisterar i detta konstkomplex. Tillbringa en förmiddag med att titta på en av landets finaste samlingar av klassisk konst, eller titta på verk av moderna storheter som Picasso och Andy Warhol. När du har besökt några av gallerierna kan du slå dig ner på de speciella sittmöblerna eller ta en kopp kaffe på något av de trendiga kaféerna eller restaurangerna.

MuseumsQuartier öppnade 2001. Det är ett av världens största kulturcentrum. Det 60 000 kvadratmeter stora området är beläget där det kejserliga palatsets stall en gång låg och här finns över 70 attraktioner och faciliteter. Här ligger bland annat några av Wiens finaste museer, ett arkitektcenter, ett danscenter och flera butiker.

Om du uppskattar klassisk konst ska du bege dig till Leopold Museum. Här hittar du verk av många av Österrikes främsta jugend- och expressionistkonstnärer och även världens största samling verk av Schiele. I stark kontrast till detta har vi moderna museet MUMOK (Museum Moderner Kunst). Innanför de slående grå basaltväggarna hittar du verk av moderna storheter som Andy Warhol och Picasso. Utformningen av Kunsthalle (Konstgalleriet) är lika imponerande som verken som visas upp på insidan. Om du är intresserad av byggdesign ska du bege dig till Architekturzentrum Wien, där det finns massor av information och inspiration.

En enorm gårdsplan utgör museikomplexets mitt. När du är klar med dina museer kan du slå dig ner på någon av de stora, färggranna och flyttbara formerna i styrenplast eller ta en kopp kaffe. På denna populära mötesplats arrangeras många av Wiens största kulturevenemang. Litteratur- och filmfestivaler, gatuföreställningar med musiker, DJ:s och skådespelare ser till att det alltid finns något att lyssna till eller titta på här under sommaren.

MuseumsQuartier ligger nära det kejserliga palatset Hofburg i utkanten av Wiens gamla stadskärna. Du kan promenera dit från centrum, eller åka kollektivt. Passagerna och torget är allmänna områden, men museerna har olika öppettider och inträdespriser.


Andra sevärdheter i Wien


Hotell nära Museumsquartier

Se alla 2 169 boenden nära Museumsquartier
25hours Hotel at MuseumsQuartier 1 218 kr
25hours Hotel at MuseumsQuartier

25hours Hotel at MuseumsQuartier

Lerchenfelder Strasse 1-3, Wien, Wien
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med spa i Neubau ligger tio minuters promenad från Wiener Rathaus omgivningar, Naturhistorisches Museum och Österrikes parlamentsbyggnad. Museumsquartier och Rathaus ligger också tio minuter härifrån. Volkstheater U-Bahn ligger på 5 minuters gångavstånd och till Rathaus U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

  Sans Souci Vienna 3 060 kr
  Sans Souci Vienna

  Sans Souci Vienna

  Burggasse 2, Wien, Wien
    
   5.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta familjevänliga hotell ligger i ett historiskt område i Wien, endast fem minuters promenad från Volkstheater, Museumsquartier och Leopold Museum. Hofburgs kejserliga slott och Spanska ridskolan ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Volkstheater U-Bahn ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Museumsquartier U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

   K+K Hotel Maria Theresia 1 039 kr
   K+K Hotel Maria Theresia

   K+K Hotel Maria Theresia

   Kirchberggasse 6, Wien, Wien
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Neubau ligger fem minuters promenad från Volkstheater, Museumsquartier och Leopold Museum. Naturhistorisches Museum och Mariahilferstrasse ligger också tio minuter härifrån. Volkstheater U-Bahn ligger på 4 minuters gångavstånd och till Museumsquartier U-Bahn promenerar du på 8 minuter.

    Motel One Wien-Staatsoper 1 012 kr
    Motel One Wien-Staatsoper

    Motel One Wien-Staatsoper

    Elisabethstrasse 5, Wien, Wien
      
     0.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Innere Stadt ligger nära Kärntner Strasse och Wiener Staatsoper. Albertina och Naschmarkt ligger också tio minuter härifrån. Karlsplatz U-Bahn ligger på 4 minuters gångavstånd och till Resselgasse station promenerar du på 6 minuter.

     Park Hyatt Vienna 4 371 kr
     Park Hyatt Vienna

     Park Hyatt Vienna

     Am Hof 2, Wien, Wien
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil i Innere Stadt ligger tio minuters promenad från Graben, Stefansdomen och Spanska ridskolan. Stephansplatz och Hofburgs kejserliga slott ligger också tio minuter härifrån. Herrengasse U-Bahn ligger på 3 minuters gångavstånd och till Stephansplatz U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

      Hotel Das Tyrol
      Hotel Das Tyrol

      Hotel Das Tyrol

      Mariahilfer Strasse 15, Wien, Wien
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta familjevänliga hotell i Wien ligger vid strandpromenaden, nära Leopold Museum och Museumsquartier. Naschmarkt och Albertina ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Museumsquartier U-Bahn ligger på 4 minuters gångavstånd och till Volkstheater U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

       Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center 1 669 kr
       Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

       Grand Ferdinand Vienna - Your Hotel In The City Center

       Schubertring 10-12, Wien
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil ligger i Innere Stadt, tio minuters promenad från Musikverein, Wiener Staatsoper och Wiener Stadtpark. Karlsplatz och Albertina ligger dessutom tio minuter härifrån. Stadtpark U-Bahn ligger på 5 minuters gångavstånd och till Karlsplatz U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

        Hotel Viennart am Museumsquartier
        Hotel Viennart am Museumsquartier

        Hotel Viennart am Museumsquartier

        Breite Gasse 9, Wien, Wien
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell ligger i Neubau, tio minuters promenad från Museumsquartier, Kunsthistorisches Museum och Österrikes parlamentsbyggnad. Hofburgs kejserliga slott och Spanska ridskolan ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Volkstheater U-Bahn ligger på 3 minuters gångavstånd och till Museumsquartier U-Bahn promenerar du på 6 minuter.