På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Navy Pier

Detta nöjesdistrikt vid vattnet bjuder på ett pariserhjul, shopping, restauranger och mycket mer.

Navy Pier lockar mer än 8,6 miljoner besökare varje år. Här hittar man åkattraktioner, restauranger, affärer, parker och båtturer – allt samlat på en 20 hektar stor pir i Lake Michigan. Den är öppen året runt men är som livligast under sommarmånaderna när den fylls med souvenirstånd och man kan njuta av fyrverkerier två gånger i veckan.

Piren byggdes 1916 som en kaj och lagerplats för passagerar- och fraktfartyg. På den tiden bestod den till största delen av industriella godsmagasin, men där fanns också en teater, dansbana och matsalar som höll besökare sysselsatta. Marinen tog över piren under andra världskriget och den var stängd för allmänheten fram till 1995 då den byggdes om och öppnades igen som ett nöjesdistrikt.

I dag är pirens både bokstavliga och bildliga höjdpunkt det 15 våningar höga pariserhjulet som erbjuder utsikt över Lake Michigan och stadens silhuett. Den sju minuter långa turen är särskilt spektakulär på natten när både hjulet och staden är upplyst. Här finns massor av underhållning för hela familjen, bland annat en karusell, en gammaldags slänggunga, en 18-håls minigolfbana och radiostyrda båtar. På Chicago Children’s Museum hittar man flera våningar med barnvänliga lekar och experiment.

Navy Pier är ett av stadens stora underhållningsnav och här ligger bland annat Chicago Shakespeare Theatre, en IMAX-biograf med 440 sittplatser och ett antal scener. Förtrollas av en cirkusföreställning på Pepsi Skyline-scenen eller besök tomten under juletid på Family Pavilion-scenen.

Det är lätt att ta sig runt till fots men man kan också hyra en cykel eller rullskridskor. För den som vill ge sig ut på sjön finns det finns en mängd båtturer att välja mellan, från middagskryssningar och hyrbåtar till en arkitektonisk rundtur kring Chicagos stadskärna.

Det råder ingen brist på lunch- och middagsalternativ inom området med allt från kött och skaldjur i exklusiva restauranger på och nära piren till ett restaurangområde i Family Pavilion. Köp souvenirer, leksaker och godis från ett antal kiosker och specialbutiker.

När solen går ner kan man koppla av med en drink i Landshark Beer Garden som bjuder på härlig utsikt över sjön. Familjer är välkomna och det är ett utmärkt ställe för alla som vill beundra fyrverkerierna som lyser upp himlen ovanför piren på onsdag- och lördagkvällar under perioden mellan Memorial Day och Labor Day.


Andra sevärdheter i Chicago


Hotell nära Navy Pier

Se alla 1 334 boenden nära Navy Pier
LondonHouse Chicago, Curio Collection by Hilton 1 056 kr
LondonHouse Chicago, Curio Collection by Hilton

LondonHouse Chicago, Curio Collection by Hilton

85 East Wacker Drive, Chicago, IL
   
  4.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil i The Loop ligger nära Chicago Riverwalk och Michigan Avenue. Grant Park och Chicago Theatre ligger också tio minuter härifrån. Clark-Lake Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till State Station promenerar du på 8 minuter.

  Sofitel Chicago Magnificent Mile 1 696 kr
  Sofitel Chicago Magnificent Mile

  Sofitel Chicago Magnificent Mile

  20 E Chestnut St, Chicago, IL
    
   4.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i lyxstil i Near North Side ligger fem minuters promenad från State Street, Water Tower Place och John Hancock Center. Chicago Water Tower och Michigan Avenue ligger också tio minuter härifrån. Chicago Station (Red Line) ligger på 3 minuters gångavstånd och till Grand Station (Red Line) promenerar du på 10 minuter.

   The Godfrey Hotel Chicago 1 226 kr
   The Godfrey Hotel Chicago

   The Godfrey Hotel Chicago

   127 West Huron, at LaSalle, Chicago, IL
     
    4.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil i River North ligger tio minuters promenad från State Street, Michigan Avenue och Northwestern Memorial Hospital. Chicago Riverwalk och House of Blues Chicago ligger också en kvarts promenad härifrån. Chicago Station (Brown Line) ligger på 6 minuters gångavstånd och till Chicago Station (Red Line) promenerar du på 6 minuter.

    Kinzie Hotel 1 137 kr
    Kinzie Hotel

    Kinzie Hotel

    20 W Kinzie St, Chicago, IL
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i River North ligger nära House of Blues Chicago och State Street. Chicago Riverwalk och Chicago Theatre ligger också tio minuter härifrån. Grand Station (Red Line) ligger på 4 minuters gångavstånd och till Merchandise Mart Station promenerar du på 5 minuter.

     Radisson Blu Aqua Hotel Chicago 1 986 kr
     Radisson Blu Aqua Hotel Chicago

     Radisson Blu Aqua Hotel Chicago

     221 N Columbus Dr, Chicago, IL
       
      4.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil i The Loop ligger fem minuters promenad från Chicago Riverwalk , Grant Park och Aon Center. Chicago Theatre och Millennium Park ligger också tio minuter härifrån. Randolph-Wabash Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till State Station promenerar du på 8 minuter.

      Embassy Suites Chicago Downtown Magnificent Mile 1 458 kr
      Embassy Suites Chicago Downtown Magnificent Mile

      Embassy Suites Chicago Downtown Magnificent Mile

      511 North Columbus Drive, Chicago, IL
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Near North Side ligger fem minuters promenad från Chicago Riverwalk och Michigan Avenue. Northwestern Memorial Hospital och State Street ligger också tio minuter härifrån. Grand Station (Red Line) ligger på 9 minuters gångavstånd och till State Station promenerar du på 14 minuter.

       Hyatt Regency Chicago 1 783 kr
       Hyatt Regency Chicago

       Hyatt Regency Chicago

       151 East Wacker Dr, Chicago, IL
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell med miljövänlig profil ligger i The Loop, nära Chicago Riverwalk och Michigan Avenue Bridge. Grant Park och Chicago Theatre ligger dessutom tio minuter härifrån. State Station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Randolph-Wabash Station promenerar du på 9 minuter.

        Swissotel - Chicago 1 909 kr
        Swissotel - Chicago

        Swissotel - Chicago

        323 E Wacker Dr, Chicago, IL
          
         4.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i lyxstil i The Loop ligger fem minuters promenad från Chicago Riverwalk och Michigan Avenue. Grant Park och Aon Center ligger också tio minuter härifrån. Millennium Station ligger på 9 minuters gångavstånd och till State Station promenerar du på 11 minuter.