Ostrow Tumski

Reseguide
Wroclaw som visar en park
Korsa bron till hjärtat av den historiska stadskärnan i Wrocław och utforska dess hopplock av religiösa och kungliga byggnader under en weekend i Ostrow Tumski.

Ostrow Tumski, som även kallas Domkyrkoön, utgör det religiösa hjärtat av staden Wrocław än idag, hundratals år efter att distriktet först grundades. Utforska dess katedraler och kyrkor under dagen, och strosa längs gatan Katedralna när kvällen faller på och antika gaslampor lyser upp kullerstenarna.

Korsa floden Oder för att ta dig till Domkyrkoön från centrala Wrocław. Träbroarna som går till ön var en del av Bärnstensvägen, som var en gammal handelsled mellan Venedig och Baltikum.

Den forna ön ligger i Nedre Schlesiens vojvodskap och bosattes först av det slaviska folkslaget slężanie. Under 1000-talet blev den en tillflyktsort för Piast-dynastin, som byggde ett slott och en katedral på ön. Tre århundraden senare flyttade Henrik IV den växande staden söder om floden, men katedralen stod kvar. Ön styrdes av den katolska kyrkan fram till dess att Napoleon tog över 1808.

Om du bokar din resa till Ostrow Tumski under våren eller sommaren kan du starta ditt äventyr i Wrocławs universitets botaniska trädgård för att se hur Domkyrkoön inte längre är en ö idag. Den stora trädgården täcker ett område som tidigare var en biflod till floden Oder. Napoleons franska trupper fyllde igen området år1810 med rasmassorna av öns stjärnformade fästning.

Mitt på gatan Katedralna kan du beundra Johanneskatedralen, eller Katedra św. Jana Chrzciciela, och dess gotiska tvillingspiror och gröna tak. Inuti väntar imponerande färgade glasfönster, en altartavla från 1500-talet och en av Polens största orglar. Om du tar hissen upp till tornet får du en enastående utsikt över Wrocław.

Strax utanför katedralens huvudingång står det gamla ärkebiskopspalatset, där man numera hittar ett museum. En liten bit längre upp längs gatan Katedralna kan du beundra ett monument av Johannes Nepomuk med Heliga korsets kyrka i bakgrunden. Under din weekendresa till Ostrow Tumski kan du passa på att stanna till på något av de många kaféerna och sedan fortsätta till Sankt Petrus och Paulus kyrka.

En lykttändare tänder alla lyktor i området varje kväll. Efter en romantisk middag kan du korsa den vackra bron Most Tumski och sedan promenera tillbaka till staden via ön Wyspa Piasek.

Hotel HP Park Plaza Wroclaw
Hotel HP Park Plaza Wroclaw
4 out of 5
ul. Boleslawa Drobnera 11/13, Wroclaw, Lower Silesian, 50-257
Priset är 812 kr per natt mellan 10 okt. och 11 okt.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Excellent! (438 recensioner)
"Fint hotell vid flöden. Vi blev uppgraderade till rummet med fint utsikt. Vi bokade med frukost men pga tidig resa dag efter fick vi ta doggybags- bra fixat (vi fick mackor, frukt och jogurt)! Trevlig personal. Bra skick. Bra städat."

Recension från 11 nov. 2021

The Bridge Wroclaw - MGallery
The Bridge Wroclaw - MGallery
5 out of 5
Plac Katedralny 8, Wroclaw, 50329
Priset är 853 kr per natt mellan 6 okt. och 7 okt.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, restaurang och frukost. De populära sevärdheterna Katedralen ...
4,6/5 Exceptional! (96 recensioner)
"Bra med parkering i garage."

Recension från 17 maj 2021

Hotel Tumski
Hotel Tumski
3 out of 5
ul. Wyspa Slodowa 10, Wroclaw, Lower Silesian, 50-266
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och frukost. Våra gäster brukar tala ...
3,8/5 Good! (120 recensioner)
Ok men inte riktigt till belåtenhet
"Hotellets läge är mycket fint och omgivningen fantastiskt vacker. Frukost ok. Hotellet behöver fräschas upp, dåliga, gamla och illaluktande kuddar som inte gick att använda överhuvudtaget. Trevlig all personal"

Recension från 30 dec. 2021

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Słodowa Island 9, Studio Apartment, Wrocław Old Town
Słodowa Island 9, Studio Apartment, Wrocław Old Town
Wroclaw
Denna lägenhet ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, balkong och tv. De populära sevärdheterna Wyspa Słodowa och Saluhallen finns i närheten. ...
WROCLAW CENTRAL Luxurious Loft
WROCLAW CENTRAL Luxurious Loft
3.5 out of 5
ul. Wyspa Slodowa 9, Wroclaw, Dolnoslaskie, 50-266
Denna lägenhet har 3,5 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och platt-tv. De populära sevärdheterna Wyspa Słodowa ...
EXCLUSIVE Aparthotel Wrocław
EXCLUSIVE Aparthotel Wrocław
4 out of 5
ul. Krawiecka 6, Wroclaw, Lower Silesian, 50-148
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och parkering. Våra gäster ...
4,5/5 Wonderful! (359 recensioner)
"Superbra och fin lägenhet! Värt alla pengar! Superbra läge och nära till allt!"

Recension från 6 aug. 2019

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Ostrow Tumski