Wroclaw

Reseguide
Wroclaw som inkluderar en å eller flod och en stad
Se dig om i denna stad vid vattnet i sydvästra Polen och titta på fascinerande öar, broar, statyer och grönområden.

Under en resa till Wrocław kommer du till ”Polens Venedig”, en stad som ligger på flera öar i floden Oder och som knyts samman av dussintals broar. Många satsar på resor till Wrocław på grund av att staden anses som en av Polens vackraste. Här finns medeltida arkitektur, natursköna vyer, grönområden och... dvärgar.

Wrocław passar bra för weekendresor och du kan säkert hitta ett färdigt weekendpaket hit. Har du begränsat med tid under din weekend ska du se till att börja med att besöka huvudtorget i den gamla stadskärnan. Efter andra världskriget bestod detta område endast av ruiner, men de historiska byggnaderna har återställts till sin ursprungliga prakt i både barock och renässans. Beundra rådhuset i 1300-talsstil som hyserMuzeum Sztuki Mieszczańskej, museet för borgerlig konst. Besök Sankt Elisabethskyrkan, en gotisk byggnad med ett 91 meter högt torn och klättra upp till observationsdäcket nära toppen.

Om du vill få en ännu bättre utsikt kan du ta hissen upp i Sky Tower. Tornet är en av Polens högsta byggnader med sina 212 meter och även Wrocławs enda skyskrapa.

En av Wrocławs mest välbesökta sevärdheter är Panorama Raclawicka, en stor panoramamålning. Den 114 meter långa duken löper runt insidan på en specialbyggd rotunda och föreställer ett viktigt 1700-talsslag.

Håll utkik efter dussintals små bronsstatyetter av dvärgar när du besöker Wrocław. De är en påminnelse om Pomarańczowa Alternatywa, Det orange alternativet, en underjordisk rörelse som genomförde fredliga protester mot kommunistregimen på 1980-talet, med målningar av dvärgar på väggar som drev med myndigheterna.

Strosa längs stadens kanaler och korsa en bro för att ta dig till Katedralön, där de flesta av Wrocławs viktiga religiösa byggnader ligger. Här finns bland annat Johanneskatedralen från 1200-talet. Njut av Wrocławs grönområden, blommorna och vattenfallen i Botaniska trädgården som även ligger på ön.

Vandra genom stora Szczytnickiparken som ligger öster om stadskärnan om du vill titta på den japanska trädgården. I närheten ligger Wrocławs zoo och en multimediafontän med vatten-, musik- och ljusshower som framförs mellan maj och oktober.

Det är enkelt att ta sig runt till fots i Wrocławs stadskärna, men här finns även effektiva buss- och spårvagnsnät. Den närmaste internationella flygplatsen är Wrocław-Copernicus flygplats, som ligger mindre än 1,6 mil från centrala Wrocław. Res till Wrocław om du vill uppleva historia, natur och arkitektur.

Var kan jag bo i Wroclaw?

Korona Hotel Wroclaw Market Square
Korona Hotel Wroclaw Market Square
3 out of 5
2 Olawska, Wroclaw, Województwo dolnoslaskie, 51-116
Priset är 747 kr per natt mellan 9 okt. och 10 okt.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,5/5 Wonderful! (179 recensioner)
Tidig incheckning funkar inte
"Kom dit kl 10, tydligen var incheckning kl 15 och det gick inte att få tidigare även fast de står så på hemsidan. Vid köp 12 frågade vi igen och med lite tjat så gick det att vi fick ett rum. Tyvärr var han i receptionen otrevlig och dryg, berättade ingenting om hotellet eller öppettider för baren/restaurangen. ..."

Recension från 15 juli 2022

Wyndham Wroclaw Old Town
Wyndham Wroclaw Old Town
5 out of 5
UL SWIETEGO MIKOLAJA 67, Wroclaw, 50127
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 852 kr per natt mellan 24 okt. och 25 okt.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,5/5 Wonderful! (993 recensioner)
"Fint hotell med ett oslagbart läge riktigt nära staden torg. Rent och fint hotell med en god frukost med något för alla."

Recension från 9 aug. 2022

Radisson Blu Hotel, Wroclaw
Radisson Blu Hotel, Wroclaw
5 out of 5
10 Purkyniego Street, Wroclaw, Lower Silesian, 50-156
Priset är 767 kr per natt mellan 1 nov. och 2 nov.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,4/5 Wonderful! (956 recensioner)
"Stökigt vid ankomst då hela entrén var full av väskor"

Recension från 18 nov. 2021

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Absyntapart Bulwar Staromiejski
Absyntapart Bulwar Staromiejski
3.5 out of 5
ul. Wszystkich Swietych 23, Wroclaw, 53-110
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och platt-tv. Våra gäster brukar tala väl om den ...
4/5 Very Good! (32 recensioner)
Visit Wroclaw
"It is a good accommodation located at the edge of the town with good views. The apartment with stairs was large and clean and the reception staff were very nice. I would definitely imagine staying there again."

Recension från 5 mars 2019

EXCLUSIVE Aparthotel Wrocław
EXCLUSIVE Aparthotel Wrocław
4 out of 5
ul. Krawiecka 6, Wroclaw, Lower Silesian, 50-148
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, rumsservice och parkering. Våra gäster ...
4,5/5 Wonderful! (359 recensioner)
"Superbra och fin lägenhet! Värt alla pengar! Superbra läge och nära till allt!"

Recension från 6 aug. 2019

COIN Apartamenty
COIN Apartamenty
3 out of 5
ul. Gen. Wladyslawa Sikorskiego 3C, Wroclaw, 53-659
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Wroclaw. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och tvättmöjligheter. De populära sevärdheterna Arkeologiska ...
4,7/5 Exceptional! (14 recensioner)
"Czyste i ładne apartamenty w dobrej lokalizacji. Podziemny garaż dodatkowo płatny, ale bezpieczny i łatwodostępny. Obsługa miła i pomocna. W tym samym budynku sklep spożywczy, pizzeria, bar."

Recension från 13 okt. 2021

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Wroclaw