Ponte Vecchio

Ta en tur över Florens berömda bro, som tack vare sin skönhet skonades av nazisterna under andra världskriget och som har hyst guldsmedsbutiker i över fyra århundraden.

På vägen över Ponte Vecchio kan du beundra varorna i fönstren på guldsmedsbutikerna som har legat här sedan 1500-talet. Njut av en vidsträckt utsikt utmed floden Arno från observationsbalkongerna på mitten av bron. Gatuunderhållare, konstnärer och turister skapar en livlig atmosfär under dagen. När fönsterluckorna stängs i butikerna på kvällarna lägger sig en romantisk atmosfär över bron och lockar till stämningsfulla promenader.

Ponte Vecchio (gamla bron) är Florens äldsta bro. Enligt historikerna har det funnits en bro här sedan 996, men den du ser i dag uppfördes 1345. Tre breda valv sträcker sig över floden. De illgula butikerna och deras rader av små, fyrkantiga fönster som speglas i vattnet utgör en av Florens mest ikoniska vyer. Bron var den enda som inte strängdes av tyskarna när de retirerade genom Florens under andra världskriget. Det sägs att detta var en direkt order från Hitler.

När du går längs bron kan du passa på att stanna till vid någon av de många juvelerarbutikerna som lockar med allt från ovärderliga antikviteter till mer överkomliga souvenirer. Guldsmederna har varit baserade här sedan 1593 när Ferdinand I beordrade slaktarna och grönsakshandlarna att lämna bron på grund av den obehagliga lukten de förde med sig. På mitten av bron hittar du den barska, skäggiga bysten av den berömda guldsmeden Cellini samt en fantastisk utsikt över floden Arno bakom honom.

Titta upp och för att se Vasari-korridoren (Corridoio Vasariano). Storhertigen Cosimo I beordrade Vasari att bygga korridoren 1565 så att han skulle kunna promenera ostört från stadshuset (Palazzo Vecchio) till sin bostad i Palazzo Pitti.

Enligt en lokal legend kommer älskare som sätter fast ett hänglås på bron och kastar nyckeln i floden att vara sammankopplade för evigt. Det är mycket möjligt att du ser hänglås fastsatta på olika delar av bron, men låt dig inte lockas att prova det själv. Skadorna som orsakats av alla hänglås har lett till att myndigheterna delar ut rejäla böter till alla som åker fast.

Bron är tillgänglig alla tider på dygnet.


Se mer av Florens (provins)


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Ponte Vecchio


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Ponte Vecchio

Visa alla hotell i närheten av Ponte Vecchio