Potsdam

Reseguide
Potsdam som visar ett slott, historisk arkitektur och nattliv
IPotsdamprecis utanför Berlin finns en mängd arkitektoniska mästerverk omgivna av fantastiskt vackra parker längs med den romantiska floden Havel.

Brandenburgs huvudstad, som ligger precis utanför Berlin, är i den tyska historien känd som den plats där de preussiska kungarna bodde, och i dag är staden med sina majestätiska palats och parkerett av de populäraste resmåleni norra Tyskland. En weekendresa till Potsdam är verkligen värd sitt pris. Staden vid Havel är i dag känd för sin filmindustri och för sjöarna och vattendragen, som är fler än tjugo till antalet, och staden är även ett av de populäraste resmålen i Brandenburg.

Potsdam har ett otroligt rikt historiskt arv, och staden är sedan 1990 upptagen på Unescos världsarvslista. Bland alla de vackra byggnaderna märks främstslottet Sanssouci, som brukar få stå symbol för staden. Det var den preussiska kung Fredrik II som själv ritade slottet. Det var först ett mindre sommarslott i rokokostil som stod färdigt år 1747. Hundra år senare utökades byggnaden. Det så kallade preussiska Versailles, med sina pampiga salar, marmorpelare, konstnärliga freskotakmålningar och förgyllda reliefer, lockar resenärer från hela världen att boka resor till Potsdam. I parken finns även det enastående vackra slottet Neues Palais i barockstil och det bedårande kinesiska tehuset och Neptungrottan, den senare rikt utsmyckad med skulpturer i vit och rosa marmor.

De berömda landskapsarkitekterna Peter Joseph Lenné och furst Hermann von Pückler-Muskau började år 1833 att förvandla en bit kuperad mark som sträckte sig ned mot floden Havel i Potsdam till en av de vackraste parkerna i Tyskland. Park Babelsbergär onekligen något alldeles särskilt med imponerande byggnader och trädgårdsarkitektur.Om du bokar en resa till Potsdam bör du definitivt inte missa att besöka slottet Schloss Babelsberg, som byggdes 1833 av den preussiska arkitekten Karl Friedrich Schinkel. Den här underbart vackra byggnaden i engelsk Tudorstil uppfördes som sommarslott åt den framtida kejsaren Vilhelm I. Runt slottet finns vackra terrasser, detaljrika symmetriska trädgårdar liksom utmärkta skulpturer och prydnadsfontäner. En promenad längs gångvägarna i parken tar dig till tornet Flatowturm. Från det här 46 meter höga utsiktstornet har du fantastisk utsikt över Potsdam och sjöarna i Havelområdet.

På den gamla marknadsplatsen, Alte Markt, i Potsdam, hittar du Sankt Nikolaikyrkan, som stod färdig 1837. Den är byggd i nyklassicistisk stil och pryds av en tambur med en 77 meter hög kupol som syns vida omkring. Besök gärna en av de utmärkta konserterna som anordnas i kyrkan under din weekend i Potsdam. En av de allra populäraste sevärdheterna i Potsdam är Filmpark Babelsberg, en livfull temapark i den sydöstra stadsdelen med samma namn. Här finns över 20 åkattraktioner och flera föreställningar för både unga och gamla. Några av höjdpunkterna i parken är en stuntshow, Panama – Janoschs drömland, 4D-actionbion och intressanta inblickar bakom scenen i Babelsbergs filmstudior.

Var kan jag bo i Potsdam?

Seminaris Seehotel Potsdam
Seminaris Seehotel Potsdam
An Der Pirschheide 40, Potsdam, BB, 14471
Priset är 1 103 kr per natt mellan 9 okt. och 10 okt.
Detta hotell för affärsresenären ligger i Potsdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och frukost. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
3,9/5 Good! (348 recensioner)
ok
"Medium"

Recension från 22 aug. 2020

Dorint Sanssouci Berlin/Potsdam
Dorint Sanssouci Berlin/Potsdam
4.5 out of 5
Jaegerallee 20, Potsdam, BB, 14469
Priset är 1 129 kr per natt mellan 23 okt. och 24 okt.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Potsdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 barer/lounger och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,2/5 Very Good! (893 recensioner)
"Tutto bene , Albergo comodo Vicino à Berlino. Ho pernottato in questa struttura in passato . Ci ritornerò."

Recension från 17 sep. 2022

Hotel am Luisenplatz
Hotel am Luisenplatz
4 out of 5
Luisenplatz 5, Potsdam, BB, 14471
Priset är 1 499 kr per natt mellan 3 okt. och 4 okt.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Potsdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och frukost. Våra gäster brukar tala ...
4,2/5 Excellent! (207 recensioner)
Bästa läge för Potsdam
"Bra hotel, bästa läge - enkelt att parkera i p-huset som ligger vid Luisenplatz, bra restauranger i närheten."

Recension från 2 sep. 2020

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Design Apartments Potsdam
Design Apartments Potsdam
4 out of 5
Kurfürstenstraße 15, Potsdam, 14467
Denna lägenhet för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Potsdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, terrass och spelrum. Våra gäster brukar tala väl ...
4,4/5 Excellent! (50 recensioner)
Bästa platsen i holländska kvarteret i Potsdam
"Mycket nöjd med vår lägenhet. Mycket trevligt innegård och rummet var snyggt inrett med fina detaljer och allt bekvämligheter i kök och badrum. Smidigt incheckning trots obemannad reception vid vår ankomst. Fantastiskt kvarter med många bra restauranger och caféer, nära till allt."

Recension från 14 feb. 2022

Waveboard
Waveboard
4 out of 5
Schiffbauergasse 13, Potsdam, BB, 14467
Denna lägenhet har 4 stjärnor och ligger i Potsdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och terrass. Våra gäster brukar tala väl om den smidiga ...
4,5/5 Wonderful! (86 recensioner)
Ok lägenhetsrum.
"Fin plats och bra rum. Fanns inte möjlighet till frukost i närheten vad vi såg iallafall. Känns som platsen är lite avsides. Men annars fint."

Recension från 1 aug. 2017

Limehome Potsdam Annemarie-Wolff Platz
Limehome Potsdam Annemarie-Wolff Platz
3 out of 5
Annemarie-Wolff Platz 4, Potsdam, 80469
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Potsdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, badkar eller dusch och gratis toalettartiklar. De populära ...
3,3/5 (3 recensioner)
"Die Unterkunft selbst war bestens. Leider gab es Schwierigkeiten beim Check In, da der Code für die Türöffnung nicht übermittelt, bzw. die Info zum Check In nicht übermittelt wurde. Nach einigen Telefonaten wurde das Problem von einer netten Mitarbeiterin per Telefon gelöst. Die Auffindung der Unterkunft ..."

Recension från 1 nov. 2020

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Potsdam