Poznan

Reseguide
Poznan som visar en stad
En av Polens äldsta städer är känd för sina grönområden och välbevarade gamla byggnader. Här kan du besöka historiska palats, kyrkor, stora parker och skogar.

Poznań är huvudstaden i den polska regionen Storpolens vojvodskap. Under en resa till Poznań får du uppleva både 1 000 års historia och en modern europeisk stad. Titta på gamla byggnader, vandra genom skogar, smaka på lokal mat och njut av ett långt bad i det varma källvattnet. Poznań är ett härligt resmål för weekendresor, boka gärna ett komplett weekendpaket.

Poznań är en av Polens äldsta städer och grundades på 900-talet. Stadens förflutna blir du påmind om i de medeltida palatsen, kyrkorna och byggnaderna vid Gamla marknadstorget. Många som gör resor till Poznań besöker det arkeologiska museet i Gorkapalatset från 1500-talet. Stå nära Rådhuset i renässansstil vid klockan 12 på dagen så får du se de mekaniska getterna stångas. Utforska Kungliga slottet från 1200-talet, som ligger ett kvarter väster om torget. Poznańs andra storhet, Kejserliga slottet, byggdes i början av 1900-talet åt kejsar Wilhelm II av Tyskland.

Ett måste under en weekend i Poznań är att ta bussen eller spårvagnen till Katedralön, där staden grundades. Titta på gravar efter gamla monarker inuti katedralen från 900-talet och beundra den gotiska inredningen i Vårfrukyrkan i Summo.

Poznań är en av Polens grönaste städer, med parker, skogar och trädgårdar som täcker nästan en tredjedel av staden och den omges också av ett grönt bälte. Jogga, promenera och ägna dig åt olika idrotter i stora Cytadelaparken, bland stora skulpturer av huvudlösa figurer i gjutjärn. Vandra genom Wielkopolski nationalpark, 1,6 mil utanför Poznań.

Koppla av vid Maltasjön, en stor konstgjord sjö med rekreationsområde. Titta på djur på Nowe Zoo på östra sidan av sjön. Åk skidor utför den konstgjorda skidbacken eller kom upp i hastigheter på 50 kilometer i timmen genom att åka kälke på sommaren. Koppla av i det varma källvattnet och bastun på Termy Maltańskie.

När du besöker Poznań ska du passa på att smaka på vodka och aptitretare i en tapasbar. Beställ shots tillsammans med kalla tilltugg som till exempel grisfötter i gelé och inlagd sill.

Poznań ligger omkring fyra timmar med bil eller tre timmar med tåg väster om Polens huvudstad Warszawa. Du kan även flyga till den internationella flygplatsen Port Lotniczy Poznań-Ławica för att uppleva stadens historia, natur och utomhusaktiviteter.

Var kan jag bo i Poznan?

Park Inn by Radisson Poznan
Park Inn by Radisson Poznan
Szyperska 22, Poznan, 61-754
Priset är 666 kr per natt mellan 16 okt. och 17 okt.
Detta hotell för affärsresenären ligger i Poznan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om frukosten och ...
4,4/5 Wonderful! (236 recensioner)
Toppen-hotell!
"Toppen!"

Recension från 29 okt. 2021

PURO Hotel Poznań Stare Miasto
PURO Hotel Poznań Stare Miasto
4 out of 5
Stawna 12, Poznan, Greater Poland, 61-759
Priset är 672 kr per natt mellan 23 okt. och 24 okt.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Poznan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,6/5 Exceptional! (768 recensioner)
"Trevlig o bra hotell nära Rynek . Bra frukost och personalen var mycket hjälpsam"

Recension från 28 juli 2022

Palazzo Rosso
Palazzo Rosso
3.5 out of 5
ul. Golebia 6, Poznan, Wielkopolskie, 61-834
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 671 kr per natt mellan 9 okt. och 10 okt.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Poznan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,5/5 Wonderful! (355 recensioner)
"Nice hotel that is located very good in the city center. Good rooms and a really good bar and restaurant."

Recension från 26 sep. 2022

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Apartamenty Homely Place Center
Apartamenty Homely Place Center
3.5 out of 5
ul. Bóznicza 1, Poznan, Wielkopolskie, 61-751
Detta lägenhetshotell med golfbana har 3,5 stjärnor och ligger i Poznan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Wonderful! (36 recensioner)
"Magnifique"

Recension från 17 maj 2022

Homewell Apartments Stare Miasto
Homewell Apartments Stare Miasto
4 out of 5
ul. Chwaliszewo 72 A, Poznan, Wielkopolskie, 61-104
Denna lägenhet för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Poznan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och balkong. Våra gäster brukar tala ...
4,5/5 Wonderful! (42 recensioner)
"Vid tredje dagen av vårt vistelse fanns inga toa papper kvar! Inga köksduk eller kökstrasor, dam på hyllorna."

Recension från 17 feb. 2018

UNIC Apartments Dominikańska
UNIC Apartments Dominikańska
3 out of 5
9 Dominikanska, Poznan, 61-762
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Poznan. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och flygtransfer. De populära sevärdheterna Poznans historiska ...
5/5 Exceptional! (9 recensioner)
"Wonderfully furnished flat in a great location within Poznan's Stare Miasto, 1-2 blocks away from the old market square, and also close by to many contemporary dining and nightlife options. There are also several parking option$$ in the vincinity. Communication prior to check in was effecient and ..."

Recension från 31 juli 2022

Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka