Rhode Island

USA
WaterFire Providence som inkluderar en stad och en å eller flod
Amerikas minsta delstat ståtar med stränder vid havet, historiskt viktiga platser, utmärkt shopping och mil efter mil av vandrings- och cykelleder.

Rhode Island är namnet till trots ingen ö, men den 64 mil långa kusten i delstaten har gjort att den fått smeknamnet The Ocean State. På din resa till Rhode Island kan du njuta av stranddagar, cykelutflykter och lärorika upplevelser på någon av de många historiska platserna.

De flesta resor till Rhode Island börjar i delstatens huvudstad Providence, där det ståtliga State House är ett måste att se. Gå på en guidad tur i huset för att se en kopia av Philadelphias Liberty Bell och ett originalporträtt av George Washington. Besök även det historiska museet Governor Stephen Hopkins House från 1707, där en av de män som skrev på USA:s självständighetsförklaring bodde. Titta in på Ladd Observatory på Brown University och njut av slående arkitektur och spana ut i världsrymden.

Om du inte har fått nog av museer, utan vill ha en ännu mer lärorik resa till Rhode Island, så kan du på RISD Museum studera konst både från antika Grekland och Egypten och moderna USA. Museet har kopplingar till den berömda skolan Rhode Island School of Design. Konst av ett annat slag ser du på Culinary Arts Museum på Johnson and Wales University. Här kan du lära dig mer om allt som har med matlagning och restaurangbranschen att göra.

Nästa anhalt på din resa till Rhode Island ligger 30 minuters bilfärd söderut, heter Newport och brukar kallas för världens seglingshuvudstad. Boka en seglats med en båt som har tävlat i America's Cup. Se historiska byggnader som godset Breakers, som en gång i tiden tillhörde Cornelius Vanderbilt. I Newport hittar du museum om bland annat konst, vapen och irländsk historia.

Åk vidare till Narragansett Bay och njut av en lugn dag på stranden som ligger skyddad av en vågbrytare. Hör de våldsamma Atlantvågorna slå mot andra stränder i området. Beroende på vilken tid på året din resa till Rhode Island äger rum kan du ha turen att stöta på en skaldjursfestival. De hålls flera gånger om året och på dem kan du njuta av havets alla läckerheter, som framförallt delstatens beryktade ostron.

I hela Rhode Island finns utmärkta restauranger och shoppingmöjligheter. Lite längre inåt landet hittar du över 160kilometer med cykel- och vandringsleder.

Rhode Island var en koloni i 40 år och var den första delstaten att bli självständig från Storbritannien år 1776. Den är USA:s minsta delstat, men den har det längsta officiella namnet: The State of Rhode Island and Providence Plantations. Stanna länge i den här lilla delstaten.

Populära städer i Rhode Island

Newport som inkluderar kustutsikter och klippig kustlinje
Newport
Hamnar, Historisk och Öar
I Newport kan du strosa längs boulevarder som kantas av herrgårdar, äta på fina restauranger i hamnen, shoppa i eleganta boutiquer och gå på en musikfestival.

Saker att besöka

  • Fort Adams State Park
  • Newport Mansions
  • Thames Street
Providence som inkluderar en stad
Providence
Restauranger, Shopping och Universitet
Besökarna flockas till Rhode Islands huvudstad för dess museer i världsklass, blomstrande kulturliv och pittoreska gator kantade av historiska byggnader.

Saker att besöka

  • Roger Williams Park Zoo
  • WaterFire Providence
  • Providence Performing Arts Center
Narragansett
Narragansett
Utsikt mot stranden, Färjor och båtar och Hav
Narragansett kallar! Upptäck stränder, havsutsikt, krogar och mycket mer.

Saker att besöka

  • Narragansett Beach
Warwick
Warwick
Restauranger, Familjevänlig och Shopping
Det centrala läget och kustmiljön ger en trevlig balans mellan stadsstämning och avslappnad New England-charm.
Westerly
Westerly
Utsikt mot stranden, Restauranger och Hav
Westerly väntar: stränder, öl, utsikt över vackra öar och mycket mer!
Block Island presenterar en strand och landskap
Block Island
Öar, Hav och Utsikt mot stranden
Se de vackra stränderna, långa naturstigarna och historiska fyrarna som gör ön till ”En av de 12 sista fantastiska platserna på västra halvklotet”.