Rhodos

Reseguide
Rhodos som inkluderar historisk arkitektur och ett slott
Ruinerna av gamla civilisationer finns bakom varje krön i staden Rhodos på den spektakulära grekiska ön med samma namn, där modernt och historiskt smälter ihop tillsammans.

Med en historia som sträcker sig runt 2400år tillbaka lyckas Rhodos kombinera en modern kosmopolitisk känsla med några av de vackraste gamla ruinerna i hela Grekland. Åk på weekendresa till Rhodos och upptäck öns berömda civilisationer och fascinerande förflutna. Koppla sedan av på ett lyxhotell och prova områdets moderna restauranger, barer och nattliv.

Rhodos grundades 407 f.Kr. och utvecklades snabbt till en av de viktigaste handelshamnarna i Medelhavet. Ön var ockuperad av riddarorden Johanniterna, Osmanska riket och det fascistiska Italien innan den blev en del av Grekland år1948. Ön är med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1988.

Börja din weekend med att vandra omkring i den atmosfärsfyllda gamla stadsdelen. Gå in genom ”frihetsporten” Pyli Eleftherias, promenera längs med den kullerstensbelagda gatan Ippoton och passera under valvportar och mellan stenbyggnader. Håll utkik efter välvda turkiska moskéer, tornförsedda murar, bastioner, gamla hus och fontäner. Lär dig mer om historia på torget Platia Moussio. I riddarnas sjukhus huserar Rhodos arkeologiska museum, och tvärs över gatan ligger kyrkan Panagia tou Kastrou, som är hem åt det bysantinska museet.

Missa inte det imponerande Stormästarpalatset, som förmodligen är den mest utmärkande byggnaden i den gamla stadsdelen. Fästningen upprättades på 600-talet och blev högkvarter för Johanniterorden.

Utanför den gamla stadsdelen hittar du venetianska och neoklassiska byggnader, som Evangelismoskyrkan, stadshuset, det centrala postkontoret, regeringshuset och Rhodos nationalteater. För att smaka på lokala maträtter kan du leta dig till marknadsstånden på Neá Agorá. Slingra dig sedan längs med Mandrakihamnen i närheten och besök Murat Reis-moskén. Kryssningar avgår från hamnen och erbjuder utsikt över den medeltida stadens silhuett, i vilken kyrktorn och turkiska moskékupoler står sida vid sida.

Gå bland träden i Rodiniparken, där berömda romare som Brutus, Markus Antonius och Julius Caesar studerade. På Sankt Stefanos kulle finns lämningar av Apollotemplet och andra utmärkande hellenistiska ruiner.

Rhodos stad är en arkeologisk skattgruva. För att utforska den under en härlig weekendresa kan du flyga till den internationella flygplatsen eller ta en färja från Pireus.

Var kan jag bo i Rhodos?

Rhodos historiska stadskärna som inkluderar historisk arkitektur och en stad

Rhodos historiska stadskärna

5/5(3 områdesrecensioner)

Resenärer åker till Rhodos historiska stadskärna för det stora restaurangutbudet, och du kan besöka berömda sevärdheter som Rhodos hamn och Riddargatan när du ändå är här.

Rhodos historiska stadskärna
Default Image

Neochori

När du besöker Neochori måste du passa på att besöka sevärdheter som Old Town Gates och Evangelismos kyrka.

Neochori
Default Image

Agios Nikolaos

När du besöker Agios Nikolaos måste du passa på att besöka sevärdheter som Zephyros strand och Rhodos Sankt Francis kyrka.

Agios Nikolaos