Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 1 455 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Novotel Sao Paulo Jaragua 602 kr
Novotel Sao Paulo Jaragua

Novotel Sao Paulo Jaragua

R Martins Fontes 71 Centro, São Paulo, SP
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa), Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron. Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa) ligger också en kvarts promenad härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

  Wg Plaza Hotel Econômico
  Wg Plaza Hotel Econômico

  Wg Plaza Hotel Econômico

  Rua Senador Feijó, São Paulo
    
   2.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 2 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

   Nobile Downtown São Paulo 637 kr
   Nobile Downtown São Paulo

   Nobile Downtown São Paulo

   Rua Araujo, 141, Centro Republica, São Paulo
     
    3.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Republica ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa) och Rua Augusta. Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron ligger också en kvarts promenad härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

    ibis budget Sao Paulo Sao Joao 373 kr
    ibis budget Sao Paulo Sao Joao

    ibis budget Sao Paulo Sao Joao

    Av Sao Joao 1.140 Centro, São Paulo
      
     2.5 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell ligger i Central Zone, mindre än 2 km från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet. Mercado Municipal (matmarknad) och Fotbollsmuseum ligger dessutom 5 km härifrån. Santa Cecilia tunnelbanestation ligger på 9 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

     Dan Inn Planalto 424 kr
     Dan Inn Planalto

     Dan Inn Planalto

     Av. Casper Líbero, 115 - Centro, São Paulo, SP
       
      3.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Sao Bentos kloster, Edifício do Banespa (skyskrapa) och Theatro Municipal de São Paulo. Portuguese Language Museum och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet ligger också en kvarts promenad härifrån. Luz metrostation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 7 minuter.

      Nikkey Palace Hotel 669 kr
      Nikkey Palace Hotel

      Nikkey Palace Hotel

      Rua Galvao Bueno, 425, Liberdade, São Paulo, SP
        
       3.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell ligger i Liberdade, mindre än 2 km från Frihetstorget, Theatro Municipal de São Paulo och Rua 25 de Marco. Paulista Avenue och Sala São Paulo-konserthallen ligger dessutom 5 km härifrån. Liberdade tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Sao Joaquim tunnelbanestation promenerar du på 7 minuter.

       Hotel Cadoro Sao Paulo 875 kr
       Hotel Cadoro Sao Paulo

       Hotel Cadoro Sao Paulo

       Rua Augusta, 129, São Paulo
         
        4.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil i Consolacao ligger tio minuters promenad från Rua Augusta och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron ligger också en kvarts promenad härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

        Hotel PC 357 kr
        Hotel PC

        Hotel PC

        Rua Dr Bitencourt Rodrigues 31, São Paulo
          
         2.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen, Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa). Viaduto do Cha-gångbron och Sao Bentos kloster ligger också en kvarts promenad härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Pedro II tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.