På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 1 993 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Hotel Cadoro Sao Paulo 561 kr
Hotel Cadoro Sao Paulo

Hotel Cadoro Sao Paulo

Rua Augusta, 129, São Paulo
   
  4.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil i Consolacao ligger tio minuters promenad från Rua Augusta och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Paulista Avenue och Praça da República ligger också 2 km härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

  Renaissance São Paulo Hotel 896 kr
  Renaissance São Paulo Hotel

  Renaissance São Paulo Hotel

  Alameda Santos, 2233, São Paulo, SP
    
   5.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i lyxstil i Jardins ligger tio minuters promenad från Paulista Avenue och São Paulos konstmuseum. Oscar Freire-gatan och Fotbollsmuseum ligger dessutom 2 km härifrån. Paulista tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Consolação tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

   Radisson Hotel Paulista Sao Paulo 482 kr
   Radisson Hotel Paulista Sao Paulo

   Radisson Hotel Paulista Sao Paulo

   Alameda Santos, 85 - Jardins, São Paulo, SP
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta familjevänliga hotell i São Paulo ligger i nöjesdistriktet, nära Paulista Avenue och Sesc Paulista Viewpoint. Paulista Shopping Center och Ibirapuera-parken ligger endast 3 km härifrån. Brigadeiro tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

    Tivoli Mofarrej São Paulo 1 606 kr
    Tivoli Mofarrej São Paulo

    Tivoli Mofarrej São Paulo

    Alameda Santos 1437, Cerqueira César, São Paulo, SP
      
     5.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i lyxstil ligger i Jardins, nära Siqueira Campos-parken och São Paulos konstmuseum. Sao Paulos kulturcenter och Fotbollsmuseum ligger endast 3 km härifrån. Trianon-Masp tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Brigadeiro tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

     OYO Estação Sé 186 kr
     OYO Estação Sé

     OYO Estação Sé

     Rua Santa Teresa 21, São Paulo, SP
       
      3.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen, Sao Paulos börs och Rua 25 de Marco. Praça da República och Worldwide Church of God's Power ligger också 2 km härifrån. Se tunnelbanestation ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

      Novotel Sao Paulo Jaragua 353 kr
      Novotel Sao Paulo Jaragua

      Novotel Sao Paulo Jaragua

      R Martins Fontes 71 Centro, São Paulo, SP
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa), Praça da República och Rua Augusta. Paulista Avenue och Sao Paulos börs ligger också 2 km härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

       Uotel Downtown São Luís 320 kr
       Uotel Downtown São Luís

       Uotel Downtown São Luís

       Viaduto 9 de Julho, 200, São Paulo
         
        3.0 av 5.0 Stjärnor

        Denna lägenhet i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa), Praça da República och Rua Augusta. Sao Paulos börs och Rua 25 de Marco ligger också 2 km härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 5 minuter.

        Wg Plaza Hotel Econômico
        Wg Plaza Hotel Econômico

        Wg Plaza Hotel Econômico

        Rua Senador Feijó, São Paulo
          
         2.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.