På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 1 512 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Uotel Downtown República 374 kr
Uotel Downtown República

Uotel Downtown República

Rua Aurora, 877, República, São Paulo
   
  3.0 av 5.0 Stjärnor

  Denna lägenhet i Republica ligger 15 minuters promenad från Praça da República och Rua Augusta. Sao Paulos börs och Rua 25 de Marco ligger också 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Santa Cecilia tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

  OYO Estação Sé 134 kr
  OYO Estação Sé

  OYO Estação Sé

  Rua Santa Teresa 21, São Paulo, SP
    
   3.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen, Sao Paulos börs och Rua 25 de Marco. Praça da República och Worldwide Church of God's Power ligger också 2 km härifrån. Se tunnelbanestation ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

   Wg Plaza Hotel Econômico
   Wg Plaza Hotel Econômico

   Wg Plaza Hotel Econômico

   Rua Senador Feijó, São Paulo
     
    2.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

    Hotel Cadoro Sao Paulo 567 kr
    Hotel Cadoro Sao Paulo

    Hotel Cadoro Sao Paulo

    Rua Augusta, 129, São Paulo
      
     4.5 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i lyxstil i Consolacao ligger tio minuters promenad från Rua Augusta och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Paulista Avenue och Praça da República ligger också 2 km härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

     Gohouse - Rangel SP 96
     Gohouse - Rangel SP 96

     Gohouse - Rangel SP 96

     243 Avenida Rangel Pestana, São Paulo, Sydöstra regionen
       
      3.0 av 5.0 Stjärnor

      Denna lägenhet i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen, Sao Paulos börs och Rua 25 de Marco. Worldwide Church of God's Power och Praça da República ligger också 2 km härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Pedro II tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

      Hostel Liberdade
      Hostel Liberdade

      Hostel Liberdade

      Praça Carlos Gomes 115, São Paulo, SP
        
       2.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta vandrarhem i Liberdade ligger 2 km från Rua 25 de Marco och Rua Augusta. Paulista Avenue och Ibirapuera-parken ligger dessutom 5 km härifrån. Liberdade tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Se tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

       Hotel PC 196 kr
       Hotel PC

       Hotel PC

       Rua Dr Bitencourt Rodrigues 31, São Paulo
         
        2.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen, Sao Paulos börs och Rua 25 de Marco. Worldwide Church of God's Power och Praça da República ligger också 2 km härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Pedro II tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

        Uotel Liberdade 368 kr
        Uotel Liberdade

        Uotel Liberdade

        R. Conselheiro Furtado 130, São Paulo, SP
          
         2.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta boende i Liberdade ligger 15 minuters promenad från Sao Paulo-katedralen och Sao Paulos börs. Rua 25 de Marco och Praça da República ligger också 2 km härifrån. Liberdade tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Se tunnelbanestation promenerar du på 7 minuter.