Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 830 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Dan Inn Planalto 428 kr
Dan Inn Planalto

Dan Inn Planalto

Av. Casper Líbero, 115 - Centro, Sao Paulo
   
  4,0
  av 5, från 1 381 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i Santa Ifigenia ligger mindre än en mil från Rua 25 de Marco, Paulista Avenue och Sirio Libanes-sjukhuset. Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter och Norra utställningscentret ligger också mindre än en mil härifrån.

  EZ Aclimação Hotel 373 kr
  EZ Aclimação Hotel

  EZ Aclimação Hotel

  Avenida Armando Ferrentini 668, Sao Paulo
    
   4,2
   av 5, från 999 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell ligger nära flygplatsen, mindre än en mil från Santa Joanas sjukhus, Aclimacao Park och Paulista Shopping Center. Sao Paulos kulturcenter och Hcor Hospital ligger dessutom mindre än en mil härifrån.

   Nobile Downtown São Paulo 602 kr
   Nobile Downtown São Paulo

   Nobile Downtown São Paulo

   Rua Araujo, 141, Centro Republica, Sao Paulo
     
    4,1
    av 5, från 729 recensioner
    3.5 av 5.0

    Detta hotell i Republica ligger nära Edifício Itália och Copan (skyskrapa). Paulista Avenue och Shopping Eldorado ligger också mindre än en mil härifrån.

    Tivoli Mofarrej São Paulo 1 954 kr
    Tivoli Mofarrej São Paulo

    Tivoli Mofarrej São Paulo

    Alameda Santos 1437, Cerqueira César, Sao Paulo
      
     4,5
     av 5, från 558 recensioner
     5.0 av 5.0

     Detta hotell i lyxstil i Jardins ligger mindre än en mil från Siqueira Campos-parken, Sao Paulos kulturcenter och Fotbollsmuseum.

     Novotel Sao Paulo Jaragua 572 kr
     Novotel Sao Paulo Jaragua

     Novotel Sao Paulo Jaragua

     R Martins Fontes 71 Centro, Sao Paulo
       
      4,2
      av 5, från 1 238 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i Consolacao ligger mindre än en mil från Copan (skyskrapa), Paulista Avenue och Shopping Eldorado. Allianz-parken och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också mindre än en mil härifrån.

      Wg Plaza Hotel Econômico 287 kr
      Wg Plaza Hotel Econômico

      Wg Plaza Hotel Econômico

      Rua Senador Feijó, Sao Paulo
        
       3,5
       av 5, från 13 recensioner
       2.5 av 5.0

       Detta hotell ligger i Central Zone, nära Zero Mark, Sao Paulo-katedralen och Se Square. São Francisco de Assis-kyrkan och Sao Francisco-torget ligger dessutom mindre än en mil härifrån.

       Hotel Nóbilis 395 kr
       Hotel Nóbilis

       Hotel Nóbilis

       Sta. Ifigênia, 72 - Sta. Efigênia, Sao Paulo
         
        3,6
        av 5, från 502 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell i Santa Ifigenia ligger 2 km från Rua 25 de Marco och Frihetstorget. Sala São Paulo-konserthallen och Theatro Municipal de São Paulo ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Sao Bento tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Luz metrostation promenerar du på 8 minuter.

        Transamérica Prime International Plaza 688 kr
        Transamérica Prime International Plaza

        Transamérica Prime International Plaza

        Alameda Santos, 981, Sao Paulo
          
         4,1
         av 5, från 769 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta lägenhetshotell i Jardins ligger 0,1 km från Paulista Avenue och mindre än en mil från Shopping Eldorado och Allianz-parken. Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter och Sirio Libanes-sjukhuset ligger också mindre än en mil härifrån.