Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 1 368 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Hotel Cadoro Sao Paulo 807 kr
Hotel Cadoro Sao Paulo

Hotel Cadoro Sao Paulo

Rua Augusta, 129, São Paulo
   
  4.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil i Consolacao ligger tio minuters promenad från Rua Augusta och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron ligger också en kvarts promenad härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

  Hotel Estação Sé 289 kr
  Hotel Estação Sé

  Hotel Estação Sé

  Rua Santa Teresa 21, São Paulo, SP
    
   3.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen och Rua 25 de Marco. Paulista Avenue och Rua Augusta ligger också 3 km härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

   Wg Plaza Hotel Econômico
   Wg Plaza Hotel Econômico

   Wg Plaza Hotel Econômico

   Rua Senador Feijó, São Paulo
     
    2.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 2 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

    Novotel Sao Paulo Jaragua 529 kr
    Novotel Sao Paulo Jaragua

    Novotel Sao Paulo Jaragua

    R Martins Fontes 71 Centro, São Paulo, SP
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa), Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron. Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa) ligger också en kvarts promenad härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

     Gohouse - Rangel SP 96
     Gohouse - Rangel SP 96

     Gohouse - Rangel SP 96

     243 Avenida Rangel Pestana, São Paulo, Sydöstra regionen
       
      3.0 av 5.0 Stjärnor

      Denna lägenhet i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen och Rua 25 de Marco. Paulista Avenue och Rua Augusta ligger också 3 km härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Pedro II tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

      Gohouse - Rangel SP 96
      Gohouse - Rangel SP 96

      Gohouse - Rangel SP 96

      243 Avenida Rangel Pestana, São Paulo, Sydöstra regionen
        
       0.0 av 5.0 Stjärnor

       Denna lägenhet i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen, Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa). Viaduto do Cha-gångbron och Sao Bentos kloster ligger också en kvarts promenad härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Pedro II tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

       Hotel PC 339 kr
       Hotel PC

       Hotel PC

       Rua Dr Bitencourt Rodrigues 31, São Paulo
         
        2.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen, Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa). Viaduto do Cha-gångbron och Sao Bentos kloster ligger också en kvarts promenad härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Pedro II tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

        Uotel Downtown São Luís 486 kr
        Uotel Downtown São Luís

        Uotel Downtown São Luís

        Viaduto 9 de Julho, 200, São Paulo
          
         3.0 av 5.0 Stjärnor

         Denna lägenhet i Consolacao ligger tio minuters promenad från Edifício Itália, Viaduto do Cha-gångbron och Rua Augusta. Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa) ligger också en kvarts promenad härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 5 minuter.