Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 860 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Dan Inn Planalto 446 kr
Dan Inn Planalto

Dan Inn Planalto

Av. Casper Líbero, 115 - Centro, São Paulo, SP
   
  3,9
  av 5, från 1 461 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Sao Bentos kloster och Rua 25 de Marco. Rua Augusta och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också 3 km härifrån. Luz metrostation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 7 minuter.

  EZ Aclimação Hotel 329 kr
  EZ Aclimação Hotel

  EZ Aclimação Hotel

  Avenida Armando Ferrentini 668, São Paulo, SP
    
   4,2
   av 5, från 1 084 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell ligger nära flygplatsen, en kvarts promenad från Santa Joanas sjukhus, Aclimacao Park och Sao Paulos kulturcenter. Hcor Hospital och Paulista Shopping Center ligger dessutom 2 km härifrån. Ana Rosa tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

   Nobile Downtown São Paulo 564 kr
   Nobile Downtown São Paulo

   Nobile Downtown São Paulo

   Rua Araujo, 141, Centro Republica, São Paulo
     
    4,1
    av 5, från 781 recensioner
    3.5 av 5.0

    Detta hotell i Republica ligger 15 minuters promenad från Edifício Itália och Rua Augusta. Rua 25 de Marco och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

    Tivoli Mofarrej São Paulo 1 927 kr
    Tivoli Mofarrej São Paulo

    Tivoli Mofarrej São Paulo

    Alameda Santos 1437, Cerqueira César, São Paulo, SP
      
     4,5
     av 5, från 584 recensioner
     5.0 av 5.0

     Detta hotell i lyxstil ligger i Jardins, nära Siqueira Campos-parken och São Paulos konstmuseum. Sao Paulos kulturcenter och Fotbollsmuseum ligger endast 3 km härifrån. Trianon-Masp tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Consolação tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

     Novotel Sao Paulo Jaragua 669 kr
     Novotel Sao Paulo Jaragua

     Novotel Sao Paulo Jaragua

     R Martins Fontes 71 Centro, São Paulo, SP
       
      4,2
      av 5, från 1 297 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa) och Rua Augusta. Paulista Avenue och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också 2 km härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

      Wg Plaza Hotel Econômico 340 kr
      Wg Plaza Hotel Econômico

      Wg Plaza Hotel Econômico

      Rua Senador Feijó, São Paulo
        
       3,5
       av 5, från 13 recensioner
       2.5 av 5.0

       Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

       Transamerica Prime International Plaza 694 kr
       Transamerica Prime International Plaza

       Transamerica Prime International Plaza

       Alameda Santos, 981, Jardim Paulista, São Paulo, SP
         
        4,1
        av 5, från 823 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta lägenhetshotell i Jardins ligger mindre än 2 km från São Paulos konstmuseum, Paulista Avenue och Rua Augusta. Sirio Libanes-sjukhuset och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också 2 km härifrån. Trianon-Masp tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Brigadeiro tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

        Hotel Nóbilis 347 kr
        Hotel Nóbilis

        Hotel Nóbilis

        Sta. Ifigênia, 72 - Sta. Efigênia, São Paulo, SP
          
         3,6
         av 5, från 508 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell ligger i Santa Ifigenia, en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Sala São Paulo-konserthallen. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger dessutom 5 km härifrån. Sao Bento tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Luz metrostation promenerar du på 8 minuter.