Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 1 279 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Novotel Sao Paulo Jaragua 540 kr
Novotel Sao Paulo Jaragua

Novotel Sao Paulo Jaragua

R Martins Fontes 71 Centro, São Paulo, SP
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa), Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron. Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa) ligger också en kvarts promenad härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

  Radisson Hotel Paulista Sao Paulo 843 kr
  Radisson Hotel Paulista Sao Paulo

  Radisson Hotel Paulista Sao Paulo

  Alameda Santos, 85 - Jardins, São Paulo, SP
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta familjevänliga hotell i nöjesdistriktet i São Paulo ligger nära Santa Catarina-sjukhuset och Paulista Avenue. Sao Paulos kulturcenter och São Paulos konstmuseum ligger också 2 km härifrån. Brigadeiro tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

   Hotel Cadoro Sao Paulo 822 kr
   Hotel Cadoro Sao Paulo

   Hotel Cadoro Sao Paulo

   Rua Augusta, 129, São Paulo
     
    4.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil i Consolacao ligger tio minuters promenad från Rua Augusta och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron ligger också en kvarts promenad härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

    Uotel Downtown São Luís 473 kr
    Uotel Downtown São Luís

    Uotel Downtown São Luís

    Viaduto 9 de Julho, 200, São Paulo
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Denna lägenhet i Consolacao ligger tio minuters promenad från Edifício Itália, Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron. Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa) ligger också en kvarts promenad härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 5 minuter.

     Wg Plaza Hotel Econômico
     Wg Plaza Hotel Econômico

     Wg Plaza Hotel Econômico

     Rua Senador Feijó, São Paulo
       
      2.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 2 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

      Hotel Estação Sé
      Hotel Estação Sé

      Hotel Estação Sé

      Rua Santa Teresa 21, São Paulo, SP
        
       0.0 av 5.0 Stjärnor
       Braston São Paulo 477 kr
       Braston São Paulo

       Braston São Paulo

       Rua Martins Fontes, 330, Consolacao, São Paulo
         
        3.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell ligger i Consolacao, mindre än 2 km från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Frihetstorget. Paulista Avenue och Sala São Paulo-konserthallen ligger endast 3 km härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 9 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

        Gohouse - Rangel SP 96
        Gohouse - Rangel SP 96

        Gohouse - Rangel SP 96

        243 Avenida Rangel Pestana, Sao Paulo, Southeast Region
          
         3.0 av 5.0 Stjärnor