Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 753 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Dan Inn Planalto 413 kr
Dan Inn Planalto

Dan Inn Planalto

Av. Casper Líbero, 115 - Centro, Sao Paulo
   
  4,0
  av 5, från 1 180 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Historiskt centrum, Sao Paulos stadsteater och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet. Sao Bentos kloster och Portuguese Language Museum ligger också tio minuter härifrån. Luz metrostation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 7 minuter.

  Novotel Sao Paulo Jaragua 711 kr
  Novotel Sao Paulo Jaragua

  Novotel Sao Paulo Jaragua

  R Martins Fontes 71 Centro, Sao Paulo
    
   4,2
   av 5, från 1 134 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i São Paulo ligger tio minuters promenad från Historiskt centrum, Sao Paulos stadsteater och Viaduto do Cha-gångbron. Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa ligger också 2 km härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

   Hotel Plaza 243 kr
   Hotel Plaza

   Hotel Plaza

   Av. São João, 407, Sao Paulo
     
    3,0
    av 5, från 375 recensioner
    2.5 av 5.0

    Detta hotell i Republica ligger tio minuters promenad från Sao Paulos stadsteater och Rua 25 de Marco. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

    Soneca Plaza Hotel 305 kr
    Soneca Plaza Hotel

    Soneca Plaza Hotel

    R. dos Timbiras, 502, Sao Paulo
      
     3,9
     av 5, från 472 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell ligger i Central Zone, en kvarts promenad från Sao Paulos stadsteater, Sala São Paulo-konserthallen och Rua 25 de Marco. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger endast 3 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Luz metrostation promenerar du på 11 minuter.

     ibis budget Sao Paulo Sao Joao 424 kr
     ibis budget Sao Paulo Sao Joao

     ibis budget Sao Paulo Sao Joao

     Av Sao Joao 1.140 Centro, Sao Paulo
       
      3,8
      av 5, från 308 recensioner
      2.5 av 5.0

      Detta hotell ligger i Central Zone, mindre än 2 km från Sao Paulos stadsteater, Rua 25 de Marco och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet. Mercado Municipal och Fotbollsmuseum ligger dessutom 5 km härifrån. Santa Cecilia tunnelbanestation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

      Nobile Downtown São Paulo 597 kr
      Nobile Downtown São Paulo

      Nobile Downtown São Paulo

      Rua Araujo, 141, Centro Republica, Sao Paulo
        
       4,0
       av 5, från 610 recensioner
       3.5 av 5.0

       Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Historiskt centrum, Sao Paulos stadsteater och Viaduto do Cha-gångbron. Sala São Paulo-konserthallen och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet ligger också 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

       Wg Plaza Hotel Econômico
       Wg Plaza Hotel Econômico

       Wg Plaza Hotel Econômico

       Rua Senador Feijó, Sao Paulo
         
        3,3
        av 5, från 9 recensioner
        2.5 av 5.0

        Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

        Hotel Excelsior 417 kr
        Hotel Excelsior

        Hotel Excelsior

        Avenida Ipiranga, 770, Sao Paulo
          
         4,2
         av 5, från 525 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Sao Paulos stadsteater och Rua 25 de Marco. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.