Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 1 017 boenden nära Sao Paulo-katedralen
ibis budget Sao Paulo Paulista 529 kr
ibis budget Sao Paulo Paulista

ibis budget Sao Paulo Paulista

   
  2.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell ligger i São Paulo (Consolacao), nära Fotbollsmuseum, Pacaembu-stadion och São Paulos konstmuseum. I närheten hittar du dessutom Paulista Avenue och Rua 25 de Marco. Paulista tunnelbanestation ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Consolação tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

  ibis budget Sao Paulo Paraiso 407 kr
  ibis budget Sao Paulo Paraiso

  ibis budget Sao Paulo Paraiso

  Rua Vergueiro 1571, São Paulo
    
   2.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i São Paulo ligger tio minuters promenad från Santa Joanas sjukhus, Sao Paulos kulturcenter och Paulista Avenue. São Paulos konstmuseum och Ibirapuera-parken ligger också 3 km härifrån. Paraiso tunnelbanestation ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Ana Rosa tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

   Dan Inn Planalto 447 kr
   Dan Inn Planalto

   Dan Inn Planalto

   Av. Casper Líbero, 115 - Centro, São Paulo, SP
     
    3.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Sao Bentos kloster, Edifício do Banespa (skyskrapa) och Theatro Municipal de São Paulo. Portuguese Language Museum och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet ligger också en kvarts promenad härifrån. Luz metrostation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 7 minuter.

    Novotel Sao Paulo Jaragua 622 kr
    Novotel Sao Paulo Jaragua

    Novotel Sao Paulo Jaragua

    R Martins Fontes 71 Centro, São Paulo, SP
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa), Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron. Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa) ligger också en kvarts promenad härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

     Wg Plaza Hotel Econômico
     Wg Plaza Hotel Econômico

     Wg Plaza Hotel Econômico

     Rua Senador Feijó, São Paulo
       
      2.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 2 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

      Travel Inn Bras 383 kr
      Travel Inn Bras

      Travel Inn Bras

      Rua Rodrigues dos Santos, 630, São Paulo, SP
        
       2.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Zona Leste ligger mindre än 2 km från Mega Polo Moda, Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet och Portuguese Language Museum. Rua 25 de Marco och Salomos tempel ligger också 2 km härifrån. Tiradentes tunnelbanestation ligger på 17 minuters gångavstånd och till São Paulo Bras station promenerar du på 16 minuter.

       Hotel PC 369 kr
       Hotel PC

       Hotel PC

       Rua Dr Bitencourt Rodrigues 31, São Paulo
         
        2.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen, Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa). Viaduto do Cha-gångbron och Sao Bentos kloster ligger också en kvarts promenad härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Pedro II tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

        Hotel Cadoro Sao Paulo 861 kr
        Hotel Cadoro Sao Paulo

        Hotel Cadoro Sao Paulo

        Rua Augusta, 129, São Paulo
          
         4.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i lyxstil i Consolacao ligger tio minuters promenad från Rua Augusta och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron ligger också en kvarts promenad härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.