Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

São Paulo-katedralen

Kliv in i denna gigantiska katedral för att beundra dess kupoltak i renässansstil och gå ner i kryptan för att se gravmonument över berömda biskopar.

Promenera längs den palmkantade boulevarden Praça da Séantade för att nå São Paulo-katedralen – stadens största kyrka och biskopssäte. Från andra sidan torget kan du se katedralens dubbla, kopparklädda spiror. Mellan dem ligger porten som leder dig in i katedralen där du kan beundra det enorma mittskeppet och den underjordiska kryptan med dess imponerande gravar. Gå på söndagsgudstjänst med lokalinvånarna eller följ med på en guidad tur för att lära dig om byggnadens fascinerande historia.

Även om den nuvarande katedralen stod färdig så sent som 1954, precis i tid för att fira São Paulos 400 års jubileum, så har själva platsen varit central för stadens romerskkatolska invånare sedan slutet av 1500-talet. Det som började som en liten helgedom med jordväggar är i dag en av de största nygotiska katedralerna i världen.

Passa på att fota den vackra katedralen från torget utanför, men visa inte upp dina värdesaker allt för tydligt eftersom det finns gott om ficktjuvar i området. Kyrkans gigantiska mittskepp har plats för 8 000 personer och vänder du blicken mot taket får du se en lika imponerande kupol. Även om kupolen och arkitekturen är baserad på katedralen i Florens så tar mycket av inredingen sin inspiration från den brasilianska naturen. Se om du kan hitta ananaser, kaffegrenar och bältdjur som pryder väggarma.

Gå ner i kryptan för att se biskoparnas gravar. Missa inte bronsmonumenten över fader Diogo Feijó och hövding Tibiriçá, en stamledare som konverterade till kristendomen.

Besök katedralen på en söndag för att uppleva en morgongudstjänst. Njut av musiken som strömmar ut från de 12 000 piporna i en av Latinamerikas största orglar. Efter gudstjänsten kan du följa med på en guidad tur kring katedralen för att lära dig om dess historia och de olika arkitektoniska stilarna som inspirerat den.

São Paulo-katedralen ligger i hjärtat av staden och nås lättast till fots eller med tunnelbana. Det finns parkeringsplatser i området, men på grund av den höga stöldrisken bör du bara parkera i övervakade parkeringshus. Katedralen är öppen varje dag och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i São Paulo


Karta

Hotell nära Sao Paulo-katedralen

Se alla 1 404 boenden nära Sao Paulo-katedralen
Hotel Cadoro Sao Paulo 768 kr
Hotel Cadoro Sao Paulo

Hotel Cadoro Sao Paulo

Rua Augusta, 129, São Paulo
   
  4.5 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil i Consolacao ligger tio minuters promenad från Rua Augusta och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Paulista Avenue och Sirio Libanes-sjukhuset ligger också 2 km härifrån. Higienópolis-Mackenzie station ligger på 9 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

  Novotel Sao Paulo Jaragua
  Novotel Sao Paulo Jaragua

  Novotel Sao Paulo Jaragua

  R Martins Fontes 71 Centro, São Paulo, SP
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa) och Rua Augusta. Paulista Avenue och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också 2 km härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

   Radisson Hotel Paulista Sao Paulo 739 kr
   Radisson Hotel Paulista Sao Paulo

   Radisson Hotel Paulista Sao Paulo

   Alameda Santos, 85 - Jardins, São Paulo, SP
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta familjevänliga hotell i nöjesdistriktet i São Paulo ligger nära Santa Catarina-sjukhuset och Paulista Avenue. Ibirapuera-parken och Sirio Libanes-sjukhuset ligger också 3 km härifrån. Brigadeiro tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

    Hotel Estação Sé 99 kr
    Hotel Estação Sé

    Hotel Estação Sé

    Rua Santa Teresa 21, São Paulo, SP
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen och Rua 25 de Marco. Paulista Avenue och Rua Augusta ligger också 3 km härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

     Wg Plaza Hotel Econômico
     Wg Plaza Hotel Econômico

     Wg Plaza Hotel Econômico

     Rua Senador Feijó, São Paulo
       
      2.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell ligger i Central Zone, nära Sao Paulo-katedralen, Zero Mark och Se Square. Sao Francisco-torget och São Francisco de Assis-kyrkan ligger dessutom fem minuter härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 2 minuters gångavstånd och till Liberdade tunnelbanestation promenerar du på 6 minuter.

      Maksoud Plaza 1 100 kr
      Maksoud Plaza

      Maksoud Plaza

      Rua São Carlos do Pinhal, 424, Bela Vista, São Paulo, SP
        
       4.5 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i lyxstil i Bela Vista ligger 15 minuters promenad från Paulista Avenue, Sirio Libanes-sjukhuset och Rua Augusta. Ibirapuera-parken och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter ligger också 3 km härifrån. Trianon-Masp tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Brigadeiro tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

       Marabá Hotel 461 kr
       Marabá Hotel

       Marabá Hotel

       Av. Ipiranga, 757, Centro, São Paulo, SP
         
        3.5 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell ligger i Republica, en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Sala São Paulo-konserthallen. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger endast 3 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

        Hotel PC 289 kr
        Hotel PC

        Hotel PC

        Rua Dr Bitencourt Rodrigues 31, São Paulo
          
         2.5 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Central Zone ligger tio minuters promenad från Sao Paulo-katedralen och Rua 25 de Marco. Paulista Avenue och Rua Augusta ligger också 3 km härifrån. Se tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Pedro II tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.