Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Semester i Seoul

I Sydkoreas huvudstad Seoul finns några av Asiens livligaste marknader och nattlivsdistrikt, tillsammans med lugna tehus och palats som omges av vackra trädgårdar.

Seoul sjuder av ungdomligt liv. Du hittar konstgallerier, biografer, barer och boutiquer över hela staden. Seoulborna har ofta nära kontakt med sin kultur och sitt förflutna och du får se många exempel på traditionell koreansk kultur på olika palats och teatrar under din resa till Seoul.

Korea har genomlidit många konflikter och flera tecken på detta finns kvar i Seoul. Staden har fem kejserliga palats som alla har förstörts eller skadats svårt. Idag har de till stor del återställts till sin forna glans med traditionell arkitektur och hyser nu nationella skatter och konst. Särskilt fina är palatsen Gyeongbokgung, Deoksugung och Changgyeonggung, som du inte får missa under resor till Seoul.

Lokalinvånarna är mycket vänliga och har en optimistisk läggning. Unga seoulbor vill gärna använda sina språkkunskaper för att hjälpa dig och även äldre invånare är mycket hjärtliga, även om deras kunskaper i engelska är mer begränsade.

Det finns inga gränser vad gäller shopping i Seoul. Du kan välja mellan designerbutiker i Myeongdong, butiker med traditionellt hantverk i stadsdelen Insadong och billiga gallerior i det enorma shoppingdistriktet Dongdaemun Market. Sätt på dig dina nyinköpta kläder och ge dig ut för att prova på stadens nattliv. På gatan Hongdae Young Street finns en salig blandning av barer, klubbar, livemusik och biografer som visar independentfilmer.

Klassisk koreansk kultur kan du exempelvis insupa på Chongdongteatern. Här får du uppleva fantastiska uppträdanden med traditionell musik, dans och vackra kostymer. Prova på det lokala köket på prisvärda matställen och restauranger som serverar klassiska koreanska rätter som kalguksu (”knivnudlar”) eller donkas (friterade fläskkotletter). Matfantaster vill säkert också smaka på den koreanska nationalrätten, kimchi, på Pulmuone Kimchi Museum. Kimchi är en fermenterad grönsaksrätt baserad på kål, rädisa eller gurka som smaksätts med olika kryddor. Avsluta din matupplevelse med ett besök på ett av Seouls utmärkta tehus.

När du vill ta en paus från stadens fart och fläkt ska du bege dig till något av Seouls ombyggda och uppfräschade områden, till exempel rekreationsområdet Cheonggyecheon. Vid detta vattendrag mitt i staden hittar du grönområden, djur, natur och lokal konst. Det är ett bra exempel på Seouls förmåga till nyskapande, som kombineras med utbildning och underhållning.

Seoul har heta somrar och kalla vintrar. Den bästa tiden att resa hit är från mars till och med maj (vår), eller från september till och med november (höst) . Du tar dig runt i staden med hjälp av det prisvärda och effektiva tunnelbanesystemet som anses vara ett av världens bästa.


Reseguide för Seoul


Populära hotellerbjudanden i Seoul

Se alla 1 535 boenden i Seoul
Ramada Hotel and Suites Seoul Namdaemun 648 kr
Ramada Hotel and Suites Seoul Namdaemun

Ramada Hotel and Suites Seoul Namdaemun

27 Chilpae-ro, Jung-gu, Seoul
   
  4,1
  av 5, från 1 145 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell ligger i Seoul (Namdaemun), nära Sungnyemun Gate, Seouls konstmuseum och Namdaemun-marknaden. I närheten ligger även Lotte Outlets - Seoul Station Branch och Deoksugung-palatset.

  Hotel Venue G 390 kr
  Hotel Venue G

  Hotel Venue G

  117, Cheonggyecheon-ro, Jongno-gu, Seoul
    
   4,2
   av 5, från 734 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell ligger i Seoul (Myeongdong), nära Jongmyo Shrine, Dongdaemun-marknaden och Gyeongbok-palatset. I närheten ligger även Jogyesa-templet och Changgyeonggung Palace.

   Lotte Hotel Seoul Main Tower 1 496 kr
   Lotte Hotel Seoul Main Tower

   Lotte Hotel Seoul Main Tower

   30, Eulji-ro, Jung-gu, Seoul
     
    4,4
    av 5, från 2 023 recensioner
    5.0 av 5.0

    Detta hotell erbjuder familjevänligt boende i centrala Seoul, på gångavstånd till Lotte Department Store och Myeongdong Nanta-teatern. I närheten ligger även Shinsegae och Namdaemun-marknaden.

    L7 Hongdae by LOTTE 948 kr
    L7 Hongdae by LOTTE

    L7 Hongdae by LOTTE

    141, Yanghwa-ro, Mapo-gu, Seoul
      
     4,4
     av 5, från 343 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell ligger i Seoul (Mapo), nära Trick Eye Museum, Seoul World Cup-stadion och Hongik universitet. I närheten ligger även Seogang University och Yeonsei University.

     Hotel PJ Myeongdong 629 kr
     Hotel PJ Myeongdong

     Hotel PJ Myeongdong

     71, Mareunnae-ro, Jung-gu, Seoul
       
      4,2
      av 5, från 2 395 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell ligger i Seoul (Myeongdong), nära Koreanska huset, Dongdaemun-marknaden och Gyeongbok-palatset. I närheten ligger även Changgyeonggung Palace och N Seoul Tower.

      Loisir Hotel Seoul Myeongdong 560 kr
      Loisir Hotel Seoul Myeongdong

      Loisir Hotel Seoul Myeongdong

      115 Toegye-ro, Jung-gu, Seoul
        
       3,8
       av 5, från 1 736 recensioner
       3.5 av 5.0

       Detta hotell ligger i Seoul (Myeongdong), nära Shinsegae, Sungnyemun Gate och Gyeongbok-palatset. I närheten ligger även Dongdaemun-marknaden och Deoksugung-palatset.

       L7 Myeongdong by LOTTE 1 094 kr
       L7 Myeongdong by LOTTE

       L7 Myeongdong by LOTTE

       137 Toegye-ro Jung-gu, Seoul
         
        4,4
        av 5, från 1 416 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell ligger i Seoul (Myeongdong), nära Myeongdong Nanta-teatern, Gyeongbok-palatset och Dongdaemun-marknaden. I närheten ligger även Sungnyemun Gate och N Seoul Tower.

        Solaria Nishitetsu Hotel Seoul Myeongdong 1 105 kr
        Solaria Nishitetsu Hotel Seoul Myeongdong

        Solaria Nishitetsu Hotel Seoul Myeongdong

        27 Myeong-dong 8-gil, Seoul
          
         4,6
         av 5, från 2 236 recensioner
         3.5 av 5.0

         Detta hotell ligger i Seoul (Myeongdong), nära Myeongdong Nanta-teatern, Sungnyemun Gate och Deoksugung-palatset. I närheten ligger även Gyeongbok-palatset och Dongdaemun-marknaden.

         Erbjudanden på paketresor till Seoul

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.