Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Vi ger dig prisgaranti för din resa.

Sök bland 321.000 hotell och 400 flygbolag i hela världen.

Vi ger dig prisgaranti för din resa.


Semester i Seoul

I Sydkoreas huvudstad Seoul finns några av Asiens livligaste marknader och nattlivsdistrikt, tillsammans med lugna tehus och palats som omges av vackra trädgårdar.

Seoul sjuder av ungdomligt liv. Du hittar konstgallerier, biografer, barer och boutiquer över hela staden. Seoulborna har ofta nära kontakt med sin kultur och sitt förflutna och du får se många exempel på traditionell koreansk kultur på olika palats och teatrar under din resa till Seoul.

Korea har genomlidit många konflikter och flera tecken på detta finns kvar i Seoul. Staden har fem kejserliga palats som alla har förstörts eller skadats svårt. Idag har de till stor del återställts till sin forna glans med traditionell arkitektur och hyser nu nationella skatter och konst. Särskilt fina är palatsen Gyeongbokgung, Deoksugung och Changgyeonggung, som du inte får missa under resor till Seoul.

Lokalinvånarna är mycket vänliga och har en optimistisk läggning. Unga seoulbor vill gärna använda sina språkkunskaper för att hjälpa dig och även äldre invånare är mycket hjärtliga, även om deras kunskaper i engelska är mer begränsade.

Det finns inga gränser vad gäller shopping i Seoul. Du kan välja mellan designerbutiker i Myeongdong, butiker med traditionellt hantverk i stadsdelen Insadong och billiga gallerior i det enorma shoppingdistriktet Dongdaemun Market. Sätt på dig dina nyinköpta kläder och ge dig ut för att prova på stadens nattliv. På gatan Hongdae Young Street finns en salig blandning av barer, klubbar, livemusik och biografer som visar independentfilmer.

Klassisk koreansk kultur kan du exempelvis insupa på Chongdongteatern. Här får du uppleva fantastiska uppträdanden med traditionell musik, dans och vackra kostymer. Prova på det lokala köket på prisvärda matställen och restauranger som serverar klassiska koreanska rätter som kalguksu (”knivnudlar”) eller donkas (friterade fläskkotletter). Matfantaster vill säkert också smaka på den koreanska nationalrätten, kimchi, på Pulmuone Kimchi Museum. Kimchi är en fermenterad grönsaksrätt baserad på kål, rädisa eller gurka som smaksätts med olika kryddor. Avsluta din matupplevelse med ett besök på ett av Seouls utmärkta tehus.

När du vill ta en paus från stadens fart och fläkt ska du bege dig till något av Seouls ombyggda och uppfräschade områden, till exempel rekreationsområdet Cheonggyecheon. Vid detta vattendrag mitt i staden hittar du grönområden, djur, natur och lokal konst. Det är ett bra exempel på Seouls förmåga till nyskapande, som kombineras med utbildning och underhållning.

Seoul har heta somrar och kalla vintrar. Den bästa tiden att resa hit är från mars till och med maj (vår), eller från september till och med november (höst) . Du tar dig runt i staden med hjälp av det prisvärda och effektiva tunnelbanesystemet som anses vara ett av världens bästa.


Reseguide för Seoul


Populära hotellerbjudanden i Seoul

Se alla 1 384 hotell i Seoul
782 kr
Tmark Grand Hotel Myeongdong

Tmark Grand Hotel Myeongdong

52, Toegye-ro, Jung-gu, Seoul
4,3
av 5, från 530 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i centrala Seoul, på gångavstånd till Namdaemun-marknaden, Sungnyemun Gate och Postal Museum of Korea. I närheten ligger även Seven Luck Casino Millennium Seoul Hilton Branch och Bank of Korea-museet.

1,581 kr
Lotte Hotel Seoul

Lotte Hotel Seoul

30, Eulji-ro, Jung-gu, Seoul
4,4
av 5, från 1 236 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell erbjuder familjevänligt boende i centrala Seoul, på gångavstånd till Lotte Department Store och Deoksugungs nationella museum för modern och samtida konst. I närheten ligger även Namdaemun-marknaden och Nanta-teatern.

565 kr
Hotel PJ Myeongdong

Hotel PJ Myeongdong

71, Mareunnae-ro, Jung-gu, Seoul
4,2
av 5, från 1 307 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger i Seoul (Jung), nära Koreanska huset, Dongdaemun-marknaden och Gyeongbok-palatset. I närheten ligger även Namsan Park och Changgyeonggung Palace.

898 kr
Royal Hotel Seoul

Royal Hotel Seoul

61, Myeongdong-gil, Jung-gu, Seoul
4,2
av 5, från 1 214 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i Seoul (Jung), nära Myeongdong-katedralen, Deoksugung-palatset och Gyeongbok-palatset. I närheten ligger även Dongdaemun-marknaden och Sungnyemun Gate.

1,037 kr
Solaria Nishitetsu Hotel Seoul Myeongdong

Solaria Nishitetsu Hotel Seoul Myeongdong

27 Myeong-dong 8-gil, Seoul
4,6
av 5, från 909 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell ligger i Seoul (Jung), nära Myeongdong-katedralen, Sungnyemun Gate och Deoksugung-palatset. I närheten ligger även Gyeongbok-palatset och Dongdaemun-marknaden.

KW Myeongdong

KW Myeongdong

3-8 Supyo-ro, Seoul
2,8
av 5, från 16 recensioner
2.0 av 5.0

Detta pensionat ligger i Seoul (Jung), nära Myeongdong-katedralen, Namsan Park och Dongdaemun-marknaden. I närheten ligger även Gyeongbok-palatset och N Seoul Tower.

568 kr
Ramada Hotel and Suites Seoul Namdaemun

Ramada Hotel and Suites Seoul Namdaemun

27 Chilpae-ro, Jung-gu, Seoul
3,9
av 5, från 181 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger i Seoul (Jung), nära Sungnyemun Gate, Seouls konstmuseum och Namdaemun-marknaden. I närheten ligger även Lotte Outlets - Seoul Station Branch och Deoksugung-palatset.

856 kr
Nine Tree Premier Hotel Myeongdong 2

Nine Tree Premier Hotel Myeongdong 2

28, Mareunnae-ro, Jung-gu, Seoul
4,4
av 5, från 251 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell ligger i Seoul (Jung), nära Myeongdong-katedralen, Dongdaemun-marknaden och Gyeongbok-palatset. I närheten ligger även Namsan Park och Jogyesa-templet.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.