Namdaemun-marknaden

Namdaemun-marknaden presenterar stadsutsikter, skyltar och en stad
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Traditionella Namdaemun Market är den största och äldsta marknaden i Seoul och här hittar du alla typer av kläder och mat till mycket bra priser.

Namdaemun består av över 10000 butiker, stånd och försäljare. Här kan du köpa allt från fiskeutrustning till skrivmateriel, kläder och leksaker. Även om du inte tänker handla är Namdaemun ett intressant ställe att utforska och insupa den koreanska kulturen. Mingla med lokalinvånarna som gör sina dagliga inköp, smaka på traditionell mat i gatustånden och köp några souvenirer att ta med hem.

Marknaden har fått sitt namn efter närliggande Namdaemun (Den stora södra porten). Marknaden har arrangerats i sin nuvarande form sedan 1964, men det har funnits någon typ av marknad här ända sedan 1400-talet. Marknaden är en livlig plats dag som natt, så kom när du känner för att pruta och trängas lite med folk. Räkna med minst ett par timmar för att utforska marknaden ordentligt.

Namdaemun är en blandning av permanenta inomhusbutiker och uppfällda stånd som kantar gatorna. Området är avstängt för fordonstrafik, vilket innebär att många varor transporteras med cykel eller vagn, så var på din vakt när du strosar omkring på gatorna.

Det hör till att gå lite vilse, men missa inte att besöka den underjordiska arkaden under Namdaemun-no norr om marknaden.

Här hittar du kläder, tyger och smycken till grossistpriser. Det är vanligt förekommande att pruta med försäljarna. Var dock medveten om att kunskaperna i engelska är mycket grundläggande, så det kan ta lite tid att komma överens om ett pris.

Namdaemun är ett bra ställe om du vill få dig något till livs. Dussintals stånd erbjuder billiga och enkla rätter som mandu gook (soppa med klimp) och bin dae duk (pannkaka med mungbönor).

Till marknaden kommer du genom att ta tunnelbanan till Hoehyeon. Namdaemun Market har öppet från måndag till lördag. Återförsäljarna har oftast öppet dagtid. Grossisterna har å andra sidan öppet från sent på kvällen till tidigt på morgonen. Om du tar med barnen ska du se till att hålla koll på dem, eftersom det är lätt att gå vilse.

Privata och skräddarsydda turer

Se alla 7 aktiviteterÖppnas i ny flik

Populära sevärdheter att besöka


Hotell nära Namdaemun-marknaden

Nine Tree Premier Hotel Myeongdong 2
Nine Tree Premier Hotel Myeongdong 2
4 out of 5