Sirmione

Reseguide
Scaliger slott som visar ett slott, guidad tur och båtkörning
Res till Sirmione där du kan se vackra kyrkor eller koppla av på stadens spa som använder sig av Gardasjöns varma källor.

Under din resa till Sirmione kan du utforska medeltida mästerverk, däribland kyrkor och ett slott. Vid resor till Sirmione får du inte heller missa det unika arkeologiska området omkring de varma källorna. Sedan kan du vandra omkring i den historiska stadskärnan och föreställa dig hur livet såg ut för dem som bodde här för hundratals år sedan.

Den gamla stadsdelen ligger på halvön Sirmio i Gardasjön. På norra spetsen ligger ruinerna efter Grotte di Catullo. Du kan ta fotografier och se sjön i bakgrunden av den romerska gamla byggnaden. Om du vill lära dig mer är det bara att besöka museet som ligger vid huvudentrén.

På samma halvö ligger Castello Scaliigero omgivet av kristallklart vatten. Du som tar en paketresa till Sirmione kan lära dig om hur fästningen en gång försvarade Verona. Glöm inte att besöka museet när du själv har utforskat området och beundrat tornen och vindbryggan.

Här finns ytterligare religiösa byggnader att kika in i, däribland 700-talskyrkan San Pietro di Castello. I närheten ligger även Santa Maria Maggiore som byggdes på 1400-talet.

Förutom alla spännande slott och romerska ruiner kan du boka paketresor till Sirmione om du vill löga dig i termalbaden. Lyxa till det på Aquaria Spa and Wellness Center som värms upp av sjöns heta källor. Här kan du även få massage, träna eller bada i en bassäng med sötvatten.

Klimatet är härligt och sommardagarna bjuder på friska vindar som lockar vindsurfare till området. Vintrarna är milda och soliga.

Välj att bo i ett gästhus om du vill komma så nära det italienska vardagslivet som möjligt. Du hittar hit genom att åka till provinsen Brescia som ligger i norditalienska Lombardiet. Flyg till Verona Villafranca Airport som ligger 35 kilometer öster om staden. Om du vill besöka några andra mysiga städer kring Gardasjön kan du ta en färja från hamnen.

Åk på en tidsresa bland medeltidsslott och kyrkor och koppla sedan av med hjälp av de varma källorna.

Hotel Serenella
Hotel Serenella
3 out of 5
Via Punta Staffalo 1, Sirmione, 25019
Priset är 1 315 kr per natt mellan 19 sep. och 20 sep.
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Sirmione. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och frukost. Våra gäster brukar tala väl om de välstädade ...
4,5/5 Wonderful! (115 recensioner)
"Trevligt hotel med speciell inredning personligt och smakfullt. Underbar frukost på terrassen"

Recension från 29 juli 2022

Hotel Serenella
Hotel Sirmione e Promessi Sposi
Hotel Sirmione e Promessi Sposi
4 out of 5
Piazza Castello 19, Sirmione, BS, 25019
Priset är 1 761 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Sirmione. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och fullständigt spa. Våra gäster brukar tala ...
4,3/5 Excellent! (792 recensioner)
"De historiska vingslagen kändes i och runt hotellet. Fantastiskt läge, mysiga balkonger med vacker utsikt."

Recension från 18 juli 2022

Hotel Sirmione e Promessi Sposi
Grand Hotel Terme
Grand Hotel Terme
5 out of 5
Viale Marconi, 7, Sirmione, BS, 25019
Priset är 5 504 kr per natt mellan 22 aug. och 23 aug.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Sirmione. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Wonderful! (384 recensioner)
"Behov av totalrenovering"

Recension från 15 aug. 2022

Grand Hotel Terme
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Residence Nuove Terme
Residence Nuove Terme
3 out of 5
Via Vittorio Alfieri 9, Sirmione, BS, 25019
Priset är 1 534 kr per natt mellan 1 sep. och 2 sep.
Detta boende för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Sirmione. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. Våra gäster ...
4,7/5 Exceptional! (66 recensioner)
Garda Vication
"Fantastic service, and nice location. The owners are very nice !"

Recension från 11 aug. 2017

Residence Nuove Terme
Residence Villaggio Tiglio
Residence Villaggio Tiglio
4 out of 5
Via Punta Gro', Lugana, Sirmione, BS, 25019
Denna camping har 4 stjärnor och ligger i Sirmione. Här har du tillgång till avgiftsfri parkering, terrass och daglig städning. Våra gäster brukar tala väl om ...
3,4/5 (65 recensioner)
Bra läge men obekväma sängar.
"Räkna med extra utgifter när du bokar detta boende. Lakan och handdukar kostar extra, likaså ac (5 euro per dag) och Wifi och städning. Du måste även ha på dig badmössa om du ska bada i deras pool och de kostar extra att köpa (inte så dyra dock). Sängen i lägenheten var väldigt obekväm. Fin utsikt ..."

Recension från 3 juli 2017

Residence Villaggio Tiglio
Alexandra Stay Residence
Alexandra Stay Residence
3 out of 5
Via Condominio, 1, Sirmione, BS, 25019
Priset är 1 538 kr per natt mellan 18 sep. och 19 sep.
Detta boende vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Sirmione. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och privat strand. Våra gäster brukar tala ...
4,3/5 Excellent! (214 recensioner)
Än en gång bra
"Inte första gången vi återkommer. Säger liksom allt. Liten privat strand, pool, kök i lägenheten. Bra läge. Egen parkering"

Recension från 20 juli 2022

Alexandra Stay Residence
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Sirmione