Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Mariakyrkan

Upptäck de många legenderna om denna gotiska kyrka och se den fantastiska altartavlan från 1400-talet på den färggranna insidan. 

Mariakyrkan är känd för sin altartavla som skildrar händelser ur jungfru Marias liv. Låt trumpeten som ljuder varje timme från toppen av Mariakyrkan locka dig över Krakóws torg Rynek Główny till kyrkans portar. Många legender handlar om den här kyrkan. Titta närmare på de utsirade motiven på altartavlan i trä innan du går upp i tornet för att få en av de bästa vyerna över staden.

Den kyrka du ser idag byggdes på 1300-talet. Tornen lades till på 1400-talet. Kyrkan reser sig högt över marknadstorget. Den är 80 meter hög och därmed en av de mest framträdande byggnaderna i stadens silhuett.

Gå in i kyrkan om du vill se de djupa blå och röda tonerna på väggarna, ett enormt stjärnbeprytt tak och iögonfallande fönster i målat glas. Altaret är kyrkans höjdpunkt och har över 200 utmejslade figurer. Det tog konstnären Veit Stoss över 12 år att slutföra altaret. Det hyllas som en av de mest spektakulära altartavlorna i Europa.

Lyssna varje heltimme, så får du höra den berömda trumpetfanfar som spelas från tornets topp. Märk hur musiken stannar till mitt i melodin. Det är till minne av den musiker som varnade staden för mongolernas invasion på 1200-talet, men som sköts i halsen för det han gjorde. Inne i tornet kan du se den kniv som en av tornbyggarna använde för att först döda sin bror och sedan sig själv. Gå uppför de 239 trappstegen till toppen av tornet för att blicka ut över staden.

Mariakyrkan ligger i det nordöstra hörnet av torget Rynek Główny i centrala Kraków. Den ligger på gångavstånd från många av stadens främsta sevärdheter. Kyrkan är öppen dagligen, med kortare öppettider på söndagar. Besökare får betala en mindre inträdesavgift.


Andra sevärdheter i Kraków


Karta

Hotell nära St. Marias basilika

Se alla 1 240 boenden nära St. Marias basilika
Betmanowska Main Square Residence 986 kr
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Kraków
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Gamla stadskärnan ligger nära Amber museum, St. Marias basilika och Klädesmarknaden. Stadshustornet och Stortorget ligger också fem minuter härifrån. Kraków Główny-stationen ligger på 11 minuters gångavstånd.

  Radisson Blu Hotel, Krakow 762 kr
  Radisson Blu Hotel, Krakow

  Radisson Blu Hotel, Krakow

  17, Straszewskiego Street, Kraków, Lesser Poland
    
   5.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta familjevänliga hotell i centrala Kraków ligger tio minuters promenad från Krakóws filharmoniker, Collegium Maius och Stortorget. Stadshustornet och Klädesmarknaden ligger också tio minuter härifrån. Kraków Główny-stationen ligger på 18 minuters gångavstånd.

   Hotel Legend 784 kr
   Hotel Legend

   Hotel Legend

   ul. Sw. Gertrudy 12, Kraków
     
    3.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell ligger i Gamla stadskärnan, tio minuters promenad från Wawel, St. Marias basilika och Klädesmarknaden. Stortorget och Dragon's Den ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Kraków Główny-stationen ligger på 14 minuters gångavstånd.

    Galaxy Hotel 627 kr
    Galaxy Hotel

    Galaxy Hotel

    ul. Gesia 22a, Kraków, Lesser Poland
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Kraków ligger en kvarts promenad från Krakóws affärscentrum, Galiciens judiska museum och Gamla synagogan. Oskar Schindler-fabriken och Judiska kyrkogården ligger också en kvarts promenad härifrån. Kraków Główny-stationen ligger på 25 minuters gångavstånd.

     Venetian House Market Square Aparthotel 526 kr
     Venetian House Market Square Aparthotel

     Venetian House Market Square Aparthotel

     Rynek Glowny 11, Kraków, Lesser Poland
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Denna lägenhet i Gamla stadskärnan ligger nära S:t Wojciech-kyrkan, St. Marias basilika och Klädesmarknaden. Stadshustornet och Stortorget ligger också fem minuter härifrån. Kraków Główny-stationen ligger på 13 minuters gångavstånd.

      Metropolitan Boutique Hotel 634 kr
      Metropolitan Boutique Hotel

      Metropolitan Boutique Hotel

      ul. Berka Joselewicza 19, Kraków, Lesser Poland
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i boutique-stil i Centrum ligger tio minuters promenad från Gamla synagogan och Galiciens judiska museum. Stortorget och Wawel ligger dessutom 2 km härifrån. Kraków Główny-stationen ligger på 18 minuters gångavstånd.

       PURO Kraków Kazimierz 631 kr
       PURO Kraków Kazimierz

       PURO Kraków Kazimierz

       ul. Halicka 14a, Kraków
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Kazimierz ligger tio minuters promenad från Galiciens judiska museum, Gamla synagogan och Judiska kyrkogården. Oskar Schindler-fabriken och St. Marias basilika ligger också 2 km härifrån. Kraków Główny-stationen ligger på 23 minuters gångavstånd.

        Sheraton Grand Krakow 830 kr
        Sheraton Grand Krakow

        Sheraton Grand Krakow

        Ul. Powisle 7, Kraków, Lesser Poland
          
         5.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i lyxstil ligger i Centrum, nära STU-teatern och Smok Wawelski-statyn. Museet för målat glas och Planty-parken ligger dessutom tio minuter härifrån. Kraków Główny-stationen ligger på 24 minuters gångavstånd.