Texas

USA
Texas

Allt är stort i kontinentala USA:s största delstat: oljan, musiken, stränderna och historien.

Utforska moderna städer och Vilda Västerns historia under en resa till Texas. Texas är en utbredd delstat med en lång kuststräcka på över 960 kilometer. Tillbringa en weekend på någon av barriäröarna som skyddar golfkusten och som är perfekta för fågelskådning. Håll utkik efter sköldpaddor och delfiner, hyr en båt för fiske, upptäck sanddynerna från hästryggen eller njut av sol och bad på stränderna.

Galveston är en ö i Mexikanska golfen som erbjuder många aktiviteter både på och utanför stranden. Prova på oljeindustrin i praktiken på Ocean Star Offshore Drilling Rig and Museum. Hämta en karta och sök upp över 30 utsirade och intressanta trädskulpturer runtom på ön. De har skapats från träd som skadades under orkanen Ike 2008.

Lär dig mer om Texas historia under spanskt, mexikanskt och sydstatligt styre i Alamo i San Antonio. Där försvarade en liten grupp välkända Texasbor, däribland Davey Crockett och James Bowie, Alamo från den mexikanska generalen Santa Anna tills de blev besegrade under en 13 dagar lång belägring 1836.

Den livliga staden Houston är byggd med oljepengar och erbjuder ett stort och sprudlande centrumområde. Välj bland fler än 18 kulturinstitutioner i Museum District.

Under din resa till Texas får du inte missa den största staden Dallas med sitt Sixth Floor Museum som beskriver mordet på president Kennedy. Andra kända sevärdheter är Dallas Museum of Art och Dallas World Aquarium.

Populära städer i Texas

Houston som inkluderar en trädgård
Houston
Shopping, Sport och Teatrar
Så som ofta sägs, allting är större i Texas – och Houston är inget undantag!

Saker att besöka

 • Houston Zoo
 • Discovery Green
 • Hermann Park
Dallas som inkluderar en skyskrapa, en stad och modern arkitektur
Dallas
Sport, Underhållning och Teatrar
Dallas är känt som en tummelplats för oljemagnater med stora hattar tack vare tv-serien. Men du kommer upptäcka att resor till Dallas kan erbjuda så mycket mer.

Saker att besöka

 • American Airlines Center
 • Dallas Heritage Village
 • Dallas Museum of Art
Lady Bird Lake som inkluderar skyline, en skyskrapa och en stad
Austin
Underhållning, Levande musik och Festivaler
Texas huvudstad, Austin, är statens fjärde största stad och kombinerar högteknologisk industri med en stark känsla av självständighet.

Saker att besöka

 • Texas State Capitol
 • Austin Convention Center
 • Frank Erwin Center
Sundance Square presenterar ett höghus
Fort Worth
Sport, Djurpark och Trädgårdar
Dags att resa! Upptäck arkitekturen, djurparken och teatrarna i Fort Worth.

Saker att besöka

 • AT&T Stadium
 • Six Flags Over Texas
 • Globe Life Park i Arlington
San Antonio Botaniska Trädgårdar som inkluderar modern arkitektur, en damm och en park
San Antonio
Utsikt mot floden, Promenad och Historisk
San Antonio är mest känd för slaget vid Alamo och missionsstationen med samma namn. Texas förlorade slaget men det blev ändå en viktig vändpunkt i Texasrevolutionen.

Saker att besöka

 • Alamodome
Corpus Christi som visar skyline, en bro och en skyskrapa
Corpus Christi
Utsikt mot stranden, Hamnar och Fiske
En resa till Corpus Christi – den glittrande staden vid havet – är perfekt för familjer, naturälskare och alla som vill uppleva kulturen i södra Texas.