Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

TrollhättanSverige

Res på en weekend till Trollhättan, den natursköna staden där biltillverkaren Saab grundades, filmer spelas in och vattenfallen forsar.

Trollhättan är en stad i Västergötland, drygt 1,3 mil från Vänersborg och ungefär 7 mil från storstaden Göteborg. Ett weekendpaket till Trollhättan kan innehålla många sevärdheter och nöjen i staden med omnejd.

Eftersom Göta älv rinner genom Trollhättan präglas staden av vatten. Under sommaren öppnas dammluckorna vid Trollhättefallen och synen och ljudet av de dånande vattenmassorna är en unik upplevelse. Andra spännande upplevelser vid Trollhättans fall- och slussområde är att ta linbanan till Energihuset Insikten och därifrån gå en guidad tur av Olidans kraftstation. Om du inte bara nöjer dig med att promenera längs Trollhätte kanal kan du åka med M/S Elfkungen och uppleva en slussning på färden genom vattnet.

En del av Linnéleden, en cykelled som går i vetenskapsmannen Carl von Linnés fotspår, går genom Trollhättan. Turen går bland annat till utsiktsplatsen Kopparklinten, Hullsjön med naturreservat och till Kungajaktmuseet Älgens Berg. Det sistnämnda ligger i Hunneberg som är ett bergsområde där det finns många vandringsleder. Vandrare har även den 1,4 mil långa Edvidsleden som ett alternativ, en sträcka som har flera startplatser så att du kan gå en kortare runda i t.ex. Åkerströms naturreservat eller bara delen längs Göta älv.

En annan typ av promenad kan du göra längs Trollhättans Walk of fame – stjärnorna i marken på Storgatan visar vilka skådespelare som vistats här, som t.ex. Nicole Kidman. Trollhättan har tack vare det filmarbete som skett här kommit att kallas Trollywood, och här finns flera inspelningsplatser som du kanske känner igen från svenska filmer.

Många förknippar Trollhättan med biltillverkaren Saab. På Saab Bilmuseum kan alla nostalgiker och teknikintresserade se de klassiska bilarna och från butiken kan du köpa med dig en bilmodell av din favorit som ett minne. Precis intill ligger Innovatums science center där både barn och vuxna kan experimentera vid de olika stationerna och på ett roligt och handgripligt sätt lära sig mer om fysik, teknik och miljö.

Din resa till Trollhättan kan ske med tåg och buss som går till Resecentrum. Närmaste flygplats är Trollhättan-Vänersborgs flygplats. De goda kommunikationerna gör att du enkelt också kan besöka de närliggande orterna.

Topphotell i Trollhättan

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Best Western Hotel Trollhattan
Best Western Hotel Trollhattan
3 out of 5
Polhemsgatan 6, Trollhättan
Priset är 595 kr per natt

Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Trollhättan ligger en kvarts promenad från Göta kanal och Trollhättefallen. Saab bilmuseum och Innovatum teknikpark ...

3.7/5Good! (556 recensioner)
Mer än ok!

"Trevlig hotell, god frukost, mysig miljö, trevlig personal. Återkommer!"…"

Recension från 6 mars 2020

Best Western Hotel Trollhattan
Quality Hotel Vanersborg
Quality Hotel Vanersborg
3.5 out of 5
Nabbensbergsvägen 2, Vänersborg
Priset är 790 kr per natt

Detta hotell nära stranden ligger mindre än 3 km från Göta kanal, Vattenpalatset Vänerparken och Vänersborgs kyrka. Vänersborgs museum och Skräckleparken ligger ...

3.9/5Very Good! (236 recensioner)
Gardenor

"Bra parkering, sköna sängar och bra frukost. Mycket prisvärt!"…"

Recension från 11 feb. 2020

Quality Hotel Vanersborg
Clarion Collection Hotel Kung Oscar
Clarion Collection Hotel Kung Oscar
4 out of 5
Drottninggatan 17, Trollhättan
Priset är 1 140 kr per natt

Detta hotell i centrala Trollhättan ligger mindre än 2 km från Göta kanal och Trollhättefallen. Saab bilmuseum och Innovatum teknikpark ligger också 3 km härifrån. ...

4.1/5Very Good! (361 recensioner)
Trevligt och bra!

"Trevligt litet hotell i centrala Trollhättan. Trevliga rum som väl motsvarar prislappen. Trevligt med kvällsmat och fika som ingår i rumspriset!! Bra och genomtänkt frukost med mycket gott att välja på. Vi kommer tillbaka!!"…"

Recension från 6 feb. 2020

Clarion Collection Hotel Kung Oscar

Populära sevärdheter i Trollhättan

Ekopark Halle-Hunneberg
Bild av Ekopark Halle-Hunneberg

Ekopark Halle-Hunneberg

Ge dig ut i naturen i friluftsområdet Ekopark Halle-Hunneberg i Vargön. Sandstränderna lockar till härliga promenader, och du kan även njuta av vattenfallen i området.

Recensioner av Trollhättan

3.9

Gästbetyg

5 - Fantastiskt
4
5 - Fantastiskt 23.529411764705884%
4 - Bra
8
4 - Bra 47.05882352941177%
3 - Okej
5
3 - Okej 29.41176470588235%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

3/5 - Okej

Verifierad resenär

1 sep. 2019

En småstad med fin promenad utmed kanalen samt trevliga restauranger. Resten av centrum är inte mycket att skriva om.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

15 juli 2019

Är härlig och fin stad med kanaler och slussarna med.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

19 maj 2019

Trollhättan är en väldigt mysig och trevlig stad

Städer nära Trollhättan

Göteborg som inkluderar en staty eller skulptur, nattliv och utomhuskonst

Göteborg

Uddevalla som visar en bro och en å eller flod

Uddevalla

Andra platser som Trollhättan