Trysil

Reseguide

Om du gillar att åka skidor är Trysil rätt plats för dig. Det är en av Norges viktigaste vintersportresorter och stadens motto är passande ”Stavtaket foran” (stavarna framåt)!

Trysil är en relativt liten stad i Hedmark län med 7 000 invånare, men befolkningsantalet ökar dramatiskt under vintern. Många har en stuga i området och det är inte svårt att förstå varför – skidanläggningen i Trysil är en av de största i Norge. Det är inte bara på vintern som det är trevligt att resa till Trysil. Naturen här erbjuder också många spännande aktiviteter och attraktioner under sommaren.

Trysils skidanläggning heter SkiStar Trysil och kan skryta med mer än 30 liftar och över 70 km av pister. Det finns en pist för alla på anläggningen, vare sig du är nybörjare eller en erfaren skidåkare. Det finns också två snöparker på anläggningen för den som vill hoppa eller glida längs rails.

För de som bokar resor till Trysil på vintern, men inte vill åka skidor, finns det många andra aktiviteter att prova. Testa isfiske och hundspannskörning. Du kan också hänga med på någon av de många turerna som organiseras i området. Kontakta Trysils turistbyrå för mer information.

Även om orten är mycket lugnare under sommaren är det fortfarande en bra tid att åka på semester i Trysil. Prova på aktiviteter som forsränning eller mountainbiking ner för berget eller ge dig ut på en något mer fridfull promenad. Du kan testa forsränning i floden Trysilelva, men var beredd på att bli blöt!

Om du är på semester eller weekend i Trysil med barn kan du ta med dem på hästridning, en underbar, involverande aktivitet för de små. Att sitta på hästryggen för första gången är spännande! Varje sommar anordnas vildmarkssafarier i området. Följ med så kanske du får se älgar och bävrar!

Packa dina skidor och stavar och kom till Trysil under en helg. Åk skidor och njut av anläggningen för att sedan slappna av i en av områdets många after-ski-barer. Om du älskar snö och vinter är Trysil rätt plats för dig!

Trysil Hotell
Trysil Hotell
3 out of 5
Storvegen 24, Trysil
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 084 kr per natt mellan 15 nov. och 15 nov.
Detta hotell vid backen ligger i bergen i Trysil, nära vintersporter som längdskidåkning, samt mindre än 3 km från Trysil skidort och Trysil Bike Arena.
4.2/5 Very Good! (142 recensioner)
"Vi kom precis samma helg som berget stängde till följd av Coronaviruset, men fick utmärkt service och jättebra information löpande hela tiden. Supergullig personal och god mat i restaurangen, vi är jättenöjda trots att det blev en väldigt märklig vistelse iom stängningen. Kommer gärna tillbaks nästa ..."

Recension från 27 mars 2020

Trysil Hotell
Radisson Blu Resort Trysil
Radisson Blu Resort Trysil
4 out of 5
Hotellvegen 1, Trysil
Priset är 1 422 kr per natt mellan 2 nov. och 2 nov.
Detta hotell med ski-in/ski-out ligger i bergen i Trysil, tio minuters promenad från både Trysil skidort och Trysil Bike Arena, samt nära vinteraktiviteter som ...
4.4/5 Wonderful! (935 recensioner)
"Jättefint stort hotellrum, nära till backen. Superbra frukost!"

Recension från 2 mars 2020

Radisson Blu Resort Trysil
Radisson Blu Mountain Resort & Residences
Radisson Blu Mountain Resort & Residences
4.5 out of 5
Fagerasen, Trysil
Detta familjevänliga hotell i bergen i Trysil ligger mindre än 5 km från Trysil skidort och Trysil Bike Arena. Trysil/Engerdal Museum ligger 6,2 km ...
4.4/5 Excellent! (402 recensioner)
"Mysigt, god mat! Perfekt läge!"

Recension från 6 mars 2020

Hämta priser
Radisson Blu Mountain Resort & Residences
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Trysilfjell Apartment Hotel
Trysilfjell Apartment Hotel
3.5 out of 5
Velkomstvegen 35, Trysil
Priset är 1 895 kr per natt mellan 2 nov. och 2 nov.
Denna lägenhet i Trysil erbjuder ski-in/ski-out och ligger bland bergen, mindre än 2 km från Trysil skidort, Trysil Bike Arena och Trysil/Engerdal Museum. Fulufjellet ...
4.4/5 Wonderful! (46 recensioner)
"Fantastisk personal. Superbra läge. Rekommenderas varmt."

Recension från 19 feb. 2021

Trysilfjell Apartment Hotel
Trysil Hyttegrend
Trysil Hyttegrend
3 out of 5
Bygdervegen 253, Trysil
Priset är 711 kr per natt mellan 19 okt. och 19 okt.
Denna stuga nära skidbacken i Trysil ligger vid floden, nära vinteraktiviteter som längdskidåkning, samt mindre än 5 km från Trysil/Engerdal Museum och Trysil ...
4.5/5 Wonderful! (30 recensioner)
Toppklass
"Vi har under årens lopp åkt runt en hel del i Norden o ofta bott i denna typ av boende. Men detta var enastående på alla sätt o vis. Tror aldrig vi upplevt en campingstuga som varit så välutrustad för alla behov. En mycket trevlig familjecamping med utmärkt naturskönt läge. Strålande !!! Benny o ..."

Recension från 23 juni 2019

Trysil Hyttegrend
Sæteråsen Hytter & Camping
Sæteråsen Hytter & Camping
2 out of 5
Trysilvegen 5839, Trysil
Priset är 639 kr per natt mellan 19 okt. och 19 okt.
Denna camping med golfbana i Trysil ligger mindre än 15 km från Trysil Bike Arena, Trysil/Engerdal Museum och Trysil skidort. Støa kanal och Fulufjellet Alpinsenter ...
4.2/5 Excellent! (34 recensioner)
Mysigt!
"Väldigt mysigt ställe! bra service!"

Recension från 8 mars 2020

Sæteråsen Hytter & Camping
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Trysil

Städer nära Trysil