VeronaItalien

Image for Verona presenterar en stad

Se en operaföreställning i en enorm amfiteater, smaka på lokala rätter på torgmarknaden och se med egna ögon varför Shakespeare lät sin mest kända kärlekshistoria utspela sig i denna medeltida stad.

Verona är en ikonisk stad som kännetecknas av rik kultur, vacker arkitektur och utsökt lokal mat. Staden är ett mycket trevligt resmål under en weekend, många bokar weekendresor med kompletta weekendpaket. Det var i denna stad som Shakespeare lät sin mest klassiska kärlekshistoria Romeo och Julia utspela sig och när du vandrar längs gatorna under din resa till Verona känner du att romantiken fortfarande flödar här.

Många resenärer inleder sina resor till Verona på det vidsträckta torget Piazza Bra. Detta torg ligger strax utanför Veronas stadsportar och kantas av restauranger, barer och stora sevärdheter. Storslagna Arena di Verona, en av Italiens största amfiteatrar, dominerar den östra sidan av torget. Besök gärna arenan för att se på en storslagen operaföreställning och njut av den utmärkta akustiken.

Veronas kullerstensgator gör att staden är perfekt att utforska till fots. Staden är inte kuperad utan har platta gångstråk och är tillgänglig för alla, oavsett handikapp, till skillnad från andra gamla städer i Italien. En av de sevärdheter du kan besöka är Castelvecchiomuseet, ett konstmuseum som ligger inne i ett historiskt slott. I Veronas katedral kan du beundra olika arkitekturstilar och delta i en morgongudstjänst som leds av Veronas biskop.

Upplev den livliga atmosfären på Piazza delle Erbe, ett centralt torg som står värd för en daglig marknad. Handla lite lokala varor i stånden eller ät på någon av restaurangerna som kantar torget. Verona är känt för sitt norditalienska kök, som ofta baseras på ris. Prova gärna en härlig risotto med lokal svamp och tryffel.

Besök Julias hus om du vill se var Shakespeare lät sin berömda pjäs utspela sig. Återskapa berömda scener tillsammans med din älskade från Julias balkong och passa på att ta bilder för att spara som minne.

Verona har goda förbindelser med Milano via tåg och buss, så det är enkelt att ta sig till staden. Verona har även två flygplatser. Väl i staden ligger de flesta sevärdheterna inom gångavstånd från varandra, men vill du åka längre bort finns ett prisvärt nät med busslinjer. När du har utforskat Veronas livfulla kultur och idylliska gator har du säkert redan förälskat dig i denna romantiska italienska stad.

Var ska man bo i Verona?

Centrala Verona, Verona, Italien

Centrala Verona

De historiska sevärdheterna, kaféerna och museerna är några av höjdpunkterna i Centrala Verona. Passa på att besöka Arena di Verona eller Piazza delle Erbe när du ändå utforskar området.

Centrala Verona
Citta Antica, Verona, Italien

Citta Antica

4/5Very Good!(5 area reviews)

De historiska sevärdheterna och kaféerna är några av de saker som gör Citta Antica så speciellt. Passa på att besöka Arena di Verona eller Julias hus när du ändå utforskar området.

Citta Antica
Cittadella, Verona, Italien

Cittadella

3.5/5Good!(2 area reviews)

De historiska sevärdheterna och museerna är några av de saker som gör Cittadella så speciellt. Passa på att besöka Porta Nuova eller Julias grav när du ändå utforskar området.

Cittadella
Borgo Roma, Verona, Italien
Foto från trover av Tammy Doty

Borgo Roma

Borgo Roma är känt för fiken, och du kan besöka berömda sevärdheter som Centro Commerciale Adigeo och Santa Teresa Park.

Borgo Roma
Borgo Trento, Verona, Italien

Borgo Trento

5/5Exceptional!(1 area review)

Borgo Trento är känt för vinbarerna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Adige River och Ponte Scaligero.

Borgo Trento
Borgo Milano, Verona, Italien

Borgo Milano

3/5(1 area review)

Borgo Milano är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan passa på att besöka Stadio Marcantonio Bentegodi och Adige River när du ändå är i området.

Borgo Milano

Topphotell i Verona

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Hotel Milano & Spa
Hotel Milano & Spa
3.5 out of 5
Vicolo Tre Marchetti, 11, Verona, VR
758 kr
per night
Mar 1 - Mar 2

Detta hotell med spa i Centrala Verona ligger nära Piazza Bra och Arena di Verona. Julias hus och Piazza delle Erbe ligger också tio minuter härifrån. Verona ...

4.4/5Wonderful! (1,541 recensioner)
Perfect location, great staff

"What an incredible staff! From welcoming to departure, the staff was so friendly, forthcoming and helpful in every way beyond our expectations. My partner and I stayed here during our road trip with our Tesla and the hotel offered parking service with complementary charging, which was perfect for ..."…"

Recension från 29 aug. 2019

Hotel Milano & Spa
Hotel Mastino
Hotel Mastino
3 out of 5
Corso Porta Nuova 16, Verona, VR
811 kr
per night
Mar 4 - Mar 5

Detta hotell med spa i Centrala Verona ligger fem minuters promenad från Veronas stadshus, Arena di Verona och Piazza Bra. Julias hus och Piazza delle Erbe ligger ...

4/5Very Good! (719 recensioner)
Hotell Mastino---- toppen!

"Vi har bara en invändning: Vi behöver inte en ny tvål varje dag!! Slöseri. Annars finns det bara positiva saker att säga om Hotell Mastino. Läge, bemötande och renlighet mm, mm!"…"

Recension från 4 juli 2019

Hotel Mastino
Hotel Leon d'Oro
Hotel Leon d'Oro
4 out of 5
Viale Piave 5, Verona, VR
940 kr
per night
Feb 17 - Feb 18

Detta hotell i Cittadella ligger en kvarts promenad från Porta Nuova och Veronafiere. Teatro Ristori och Julias grav ligger dessutom 2 km härifrån. Verona Porta ...

4.2/5Very Good! (752 recensioner)

"Trevlig och hjälpsam personal Rent och fräscht Bra priser på hotellet"…"

Recension från 24 juni 2019

Hotel Leon d'Oro

Populära sevärdheter i Verona

Arena di Verona
Image for Arena di Verona

Arena di Verona

4/5(3 reviews)

Se en operaföreställning, gå på en rockkonsert eller en teaterföreställning på en och samma historiska arena där romerska gladiatorer en gång kämpade ända in i döden.

Julias hus
Image for Julias hus

Julias hus

3/5(3 reviews)

Bedyra din kärlek under Julias balkong vid denna historiska bostad, som sägs ha tillhört stjärnan i Shakespeares klassiska kärlekshistoria.

Parco Natura Viva
Image for Parco Natura Viva

Parco Natura Viva

Hälsa på djuren på Parco Natura Viva - en favoritdestination i Bussolengo. Njut av operahusen i området, och glöm inte att besöka spaanläggningarna heller.

Piazza delle Erbe
Image for Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe

3.5/5(2 reviews)

Kom till detta livliga stadstorg för att handla på den dagliga marknaden eller äta på några av Veronas finaste restauranger.

Piazza Bra
Image for Piazza Bra

Piazza Bra

4/5(2 reviews)

Strax innanför stadens portar hittar du restauranger, barer och klassisk arkitektur vid detta vidsträckta torg, som är en av de mest välbesökta platserna i Verona.

Museo di Castelvecchio
Image for Museo di Castelvecchio

Museo di Castelvecchio

Tillbringa en dag med att utforska detta tidigare slott, som hyser en av Veronas mest omfattande konstsamlingar. Här finns även utställningar med arkeologiska fynd och vapen.

Toppaktiviteter i Verona

City Sightseeing Verona med hop-on/hop-off
Image for City Sightseeing Verona med hop-on/hop-off

City Sightseeing Verona med hop-on/hop-off

216 kr

Hoppa på den öppna röda bussen och se sevärdheterna i Verona och lär dig mer om denna historiska stad från den flerspråkiga audioguiden ombord. Res på två rutter som har utformats särskilt för att visa dig de viktigaste sevärdheterna i staden.

Recensioner av Verona

4.7

Toppdestination

5 - Fantastiskt
5
5 - Fantastiskt 71.42857142857143%
4 - Bra
2
4 - Bra 28.571428571428573%
3 - Okej
0
3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

Sep 28, 2019

Arena di verona var fantastiskt! Magisk kväll med il Volo!

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

Jul 11, 2019

Fantastisk stad. Det finns så mycket att se och är lätt att ta sig runt till fots. Rekommenderar en halvdags tur till Gardasjön om tid finna.

Other places like Verona

Neapel
Image for Neapel
Neapel
Turin
Image for Turin
Turin
Sofia
Image for Sofia
Sofia
Toulouse
Image for Toulouse
Toulouse