Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Res till Visby – rosorna och ruinernas stad

Boka en resa till Visby och låt dig förtrollas av en historisk stämning och spännande evenemang året om i rosorna och ruinernas stad.

Sägenomspunna Visby har en romantisk historisk aura som har lockat svenska turister i över hundra år. Den är en idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25 000 året-runt-boenden, och den är alltid full av liv och rörelse.

Promenera genom historiska Visby längs gränder som på somrarna dignar av rosor i alla dess färger och former. Njut av än mer blomsterprakt i den prunkande Botaniska trädgården mitt i staden, och förbluffas av det storslagna och unika gotländska landskapet i stadens omnejd.

I Visby känner du historiens vingslag var du än går. Den berömda Ringmuren och de många kyrkoruinerna minner om forna tider, och Medeltidsveckan som anordnas i augusti varje år lockar historiefantaster från när och fjärran. Vill du lära dig mer om Gotlands historia är ett besök på museet Fornsalen också att rekommendera.

Under din resa till Visby kan du ägna dig åt shopping eller njuta av de fantastiska restaurangerna som serverar läckerheter som gotlandslamm, fisk och skaldjur. Den shoppingintresserade hittar bland butikerna allt från kända märken till små hantverksbodar som säljer gotländska souvenirer och delikatesser.

Sol och bad är målet med många resor till Visby och centralt beläget invid Almedalen hittar du Kallbadhuset, med dess lilla sandstrand och badbrygga; perfekt för den som vill bada utan att lämna stadskärnan. Om du däremot semestrar med familjen är istället ett besök vid de större och mer barnvänliga ständerna Norderstrand och Snäck att rekommendera.

Visby är Gotlands "storstad" och sjuder av liv året runt. Här kan man gå på teater, konserter, föreläsningar och utställningar, och Almedalsveckan i början på sommaren lockar politiskt intresserade människor i alla åldrar med sina debatter och föredrag.

Du tar dig till Visby med färja eller flyg. Från färjeterminalen är det gångavstånd in till de centrala delarna av Visby, och från flygplatsen går sommartid flygbuss in till centrala staden. Värt att tänka på för dig som kommer med bil är att det råder bilförbud i Visby innerstad vecka 24-35. Då får bara behörig trafik köra innanför murarna.


Populära hotellerbjudanden i Visby

Se alla 33 hotell i Visby
639 kr
Donners Hotell

Donners Hotell

Donners Plats 6, Visby
4,1
av 5, från 495 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,8 km härifrån.

599 kr
Hotell Slottsbacken

Hotell Slottsbacken

Visborgsgatan 1, Visby
4,5
av 5, från 445 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Högskolan på Gotland och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 1 km härifrån.

795 kr
Scandic Visby

Scandic Visby

Färjeleden 3, Visby
4,1
av 5, från 323 recensioner
4.0 av 5.0

Scandic Visby är detta hotell med utmärkt läge nära flygplatsen, mindre än 2 km från Visby färjeterminal, Gotlands konstmuseum och DBW:s botaniska trädgård. Högskolan på Gotland och Wisby Strand Congress and Event ligger också en kvarts promenad härifrån.

Visby Gustavsvik

Visby Gustavsvik

Gustavsviksvägen, Visby
3,6
av 5, från 36 recensioner
3.5 av 5.0

Denna lägenhet nära stranden ligger mindre än 5 km från Gotska Golfklubben, DBW:s botaniska trädgård och Gotlands konstmuseum. Botanical Garden of Visby och Visby domkyrka ligger också 5 km härifrån.

531 kr
Visby Lägenhetshotell

Visby Lägenhetshotell

Artillerigatan 19, Visby
4,3
av 5, från 75 recensioner
4.0 av 5.0

Denna lägenhet nära flygplatsen ligger mindre än 2 km från Visby ringmur och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 2 km härifrån.

786 kr
Hotell Repet

Hotell Repet

Hästgatan 20, Visby
4,5
av 5, från 54 recensioner
3.5 av 5.0

Denna lägenhet i Visby ligger nära Stora Torget och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,6 km härifrån.

955 kr
Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby

Strandgatan 6, Visby
4,3
av 5, från 325 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,8 km härifrån.

799 kr
Best Western Strand Hotel

Best Western Strand Hotel

Strandgatan 34, Visby
4,1
av 5, från 421 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i centrala Visby ligger fem minuters promenad från Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,4 km härifrån.