Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 665 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer


Res till Visby – rosorna och ruinernas stad

Boka en resa till Visby och låt dig förtrollas av en historisk stämning och spännande evenemang året om i rosorna och ruinernas stad.

Sägenomspunna Visby har en romantisk historisk aura som har lockat svenska turister i över hundra år. Den är en idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25 000 året-runt-boenden, och den är alltid full av liv och rörelse.

Promenera genom historiska Visby längs gränder som på somrarna dignar av rosor i alla dess färger och former. Njut av än mer blomsterprakt i den prunkande Botaniska trädgården mitt i staden, och förbluffas av det storslagna och unika gotländska landskapet i stadens omnejd.

I Visby känner du historiens vingslag var du än går. Den berömda Ringmuren och de många kyrkoruinerna minner om forna tider, och Medeltidsveckan som anordnas i augusti varje år lockar historiefantaster från när och fjärran. Vill du lära dig mer om Gotlands historia är ett besök på museet Fornsalen också att rekommendera.

Under din resa till Visby kan du ägna dig åt shopping eller njuta av de fantastiska restaurangerna som serverar läckerheter som gotlandslamm, fisk och skaldjur. Den shoppingintresserade hittar bland butikerna allt från kända märken till små hantverksbodar som säljer gotländska souvenirer och delikatesser.

Sol och bad är målet med många resor till Visby och centralt beläget invid Almedalen hittar du Kallbadhuset, med dess lilla sandstrand och badbrygga; perfekt för den som vill bada utan att lämna stadskärnan. Om du däremot semestrar med familjen är istället ett besök vid de större och mer barnvänliga ständerna Norderstrand och Snäck att rekommendera.

Visby är Gotlands "storstad" och sjuder av liv året runt. Här kan man gå på teater, konserter, föreläsningar och utställningar, och Almedalsveckan i början på sommaren lockar politiskt intresserade människor i alla åldrar med sina debatter och föredrag.

Du tar dig till Visby med färja eller flyg. Från färjeterminalen är det gångavstånd in till de centrala delarna av Visby, och från flygplatsen går sommartid flygbuss in till centrala staden. Värt att tänka på för dig som kommer med bil är att det råder bilförbud i Visby innerstad vecka 24-35. Då får bara behörig trafik köra innanför murarna.

Boende i Visby

Ska du åka på semester till Visby? Det finns bara ett fåtal tillgängliga boenden, så det är säkrast att boka inom kort.

Best Western Strand Hotel och TOTT Hotel Visby är exempel på utmärkta hotellalternativ i Visby.


Populära hotellerbjudanden i Visby

Se alla 52 boenden i Visby
Clarion Hotel Wisby 1,580 kr
Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby

Strandgatan 6, Visby
   
  4,3
  av 5, från 347 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,7 km härifrån.

  Best Western Strand Hotel 1,424 kr
  Best Western Strand Hotel

  Best Western Strand Hotel

  Strandgatan 34, Visby
    
   4,1
   av 5, från 441 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell i centrala Visby ligger fem minuters promenad från Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,4 km härifrån.

   Novi Resort 1,384 kr
   Novi Resort

   Novi Resort

   S:t Göransgatan 31, Visby
     
    3,9
    av 5, från 34 recensioner
    4.0 av 5.0

    Novi Resort är en resort med utmärkt läge nära stranden, mindre än 2 km från Visby domkyrka, DBW:s botaniska trädgård och Gotlands konstmuseum. Stora Torget och Visby ringmur ligger också 2 km härifrån.

    Hotell St Clemens 2,049 kr
    Hotell St Clemens

    Hotell St Clemens

    Smedjegatan 3, Visby
      
     4,6
     av 5, från 236 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i centrala Visby ligger nära Visby domkyrka och DBW:s botaniska trädgård. Gotlands konstmuseum ligger 0,4 km härifrån.

     Best Western Solhem Hotel 1,201 kr
     Best Western Solhem Hotel

     Best Western Solhem Hotel

     Solhemsgatan 3, Visby
       
      4,1
      av 5, från 384 recensioner
      3.5 av 5.0

      Detta hotell i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Visby färjeterminal och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 1,3 km härifrån.

      Visby Lägenhetshotell 1,282 kr
      Visby Lägenhetshotell

      Visby Lägenhetshotell

      Artillerigatan 19, Visby
        
       4,3
       av 5, från 76 recensioner
       3.5 av 5.0

       Denna lägenhet nära flygplatsen ligger mindre än 2 km från Visby ringmur och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 2,1 km härifrån.

       Hotell Repet 2,049 kr
       Hotell Repet

       Hotell Repet

       Hästgatan 20, Visby
         
        4,5
        av 5, från 63 recensioner
        3.0 av 5.0

        Denna lägenhet i Visby ligger nära Stora Torget och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,7 km härifrån.

        Donners Hotell 1,603 kr
        Donners Hotell

        Donners Hotell

        Donners Plats 6, Visby
          
         4,2
         av 5, från 568 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,8 km härifrån.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.