Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Res till Visby – rosorna och ruinernas stad

Boka en resa till Visby och låt dig förtrollas av en historisk stämning och spännande evenemang året om i rosorna och ruinernas stad.

Sägenomspunna Visby har en romantisk historisk aura som har lockat svenska turister i över hundra år. Den är en idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25 000 året-runt-boenden, och den är alltid full av liv och rörelse.

Promenera genom historiska Visby längs gränder som på somrarna dignar av rosor i alla dess färger och former. Njut av än mer blomsterprakt i den prunkande Botaniska trädgården mitt i staden, och förbluffas av det storslagna och unika gotländska landskapet i stadens omnejd.

I Visby känner du historiens vingslag var du än går. Den berömda Ringmuren och de många kyrkoruinerna minner om forna tider, och Medeltidsveckan som anordnas i augusti varje år lockar historiefantaster från när och fjärran. Vill du lära dig mer om Gotlands historia är ett besök på museet Fornsalen också att rekommendera.

Under din resa till Visby kan du ägna dig åt shopping eller njuta av de fantastiska restaurangerna som serverar läckerheter som gotlandslamm, fisk och skaldjur. Den shoppingintresserade hittar bland butikerna allt från kända märken till små hantverksbodar som säljer gotländska souvenirer och delikatesser.

Sol och bad är målet med många resor till Visby och centralt beläget invid Almedalen hittar du Kallbadhuset, med dess lilla sandstrand och badbrygga; perfekt för den som vill bada utan att lämna stadskärnan. Om du däremot semestrar med familjen är istället ett besök vid de större och mer barnvänliga ständerna Norderstrand och Snäck att rekommendera.

Visby är Gotlands "storstad" och sjuder av liv året runt. Här kan man gå på teater, konserter, föreläsningar och utställningar, och Almedalsveckan i början på sommaren lockar politiskt intresserade människor i alla åldrar med sina debatter och föredrag.

Du tar dig till Visby med färja eller flyg. Från färjeterminalen är det gångavstånd in till de centrala delarna av Visby, och från flygplatsen går sommartid flygbuss in till centrala staden. Värt att tänka på för dig som kommer med bil är att det råder bilförbud i Visby innerstad vecka 24-35. Då får bara behörig trafik köra innanför murarna.

Boende i Visby

Ska du åka på semester till Visby? Det finns bara ett fåtal tillgängliga boenden, så det är säkrast att boka inom kort.

Best Western Strand Hotel och TOTT Hotel Visby är exempel på utmärkta hotellalternativ i Visby.


Populära hotellerbjudanden i Visby

Se alla 99 boenden i Visby
Donners Hotell 639 kr
Donners Hotell

Donners Hotell

Donners Plats 6, Visby
   
  4,2
  av 5, från 659 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,8 km härifrån.

  Clarion Hotel Wisby 955 kr
  Clarion Hotel Wisby

  Clarion Hotel Wisby

  Strandgatan 6, Visby
    
   4,3
   av 5, från 406 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,7 km härifrån.

   Hotell Villa Borgen 755 kr
   Hotell Villa Borgen

   Hotell Villa Borgen

   Adelsgatan 11, Visby
     
    4,3
    av 5, från 134 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell i centrala Visby ligger en kvarts promenad från Gotlands konstmuseum och DBW:s botaniska trädgård. Stora Torget och Almedalen ligger också tio minuter härifrån.

    Hotell Strandporten 763 kr
    Hotell Strandporten

    Hotell Strandporten

    Strandgatan 13, Visby
      
     4,5
     av 5, från 230 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,6 km härifrån.

     Hotell St Clemens 710 kr
     Hotell St Clemens

     Hotell St Clemens

     Smedjegatan 3, Visby
       
      4,6
      av 5, från 254 recensioner
      3.0 av 5.0

      Detta hotell i centrala Visby ligger nära Visby domkyrka och DBW:s botaniska trädgård. Gotlands konstmuseum ligger 0,4 km härifrån.

      Hotell Gute 795 kr
      Hotell Gute

      Hotell Gute

      Mellangatan 29, Visby
        
       4,2
       av 5, från 110 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell i centrala Visby ligger nära S:ta Karins ruin och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,4 km härifrån.

       Hotell Visby Börs 799 kr
       Hotell Visby Börs

       Hotell Visby Börs

       Brännerigränd 5, Visby
         
        4,3
        av 5, från 87 recensioner
        3.5 av 5.0

        Detta hotell nära flygplatsen ligger nära både Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,6 km härifrån.

        Hotell Slottsbacken 639 kr
        Hotell Slottsbacken

        Hotell Slottsbacken

        Visborgsgatan 1, Visby
          
         4,5
         av 5, från 492 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 1 km härifrån.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.