Visby

Reseguide
Visby som visar gatuliv

Boka en resa till Visby och låt dig förtrollas av en historisk stämning och spännande evenemang året om i rosorna och ruinernas stad.

Sägenomspunna Visby har en romantisk historisk aura som har lockat svenska turister i över hundra år. Den är en idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25 000 året-runt-boenden, och den är alltid full av liv och rörelse.

Promenera genom historiska Visby längs gränder som på somrarna dignar av rosor i alla dess färger och former. Njut av än mer blomsterprakt i den prunkande Botaniska trädgården mitt i staden, och förbluffas av det storslagna och unika gotländska landskapet i stadens omnejd.

I Visby känner du historiens vingslag var du än går. Den berömda Ringmuren och de många kyrkoruinerna minner om forna tider, och Medeltidsveckan som anordnas i augusti varje år lockar historiefantaster från när och fjärran. Vill du lära dig mer om Gotlands historia är ett besök på museet Fornsalen också att rekommendera.

Under din resa till Visby kan du ägna dig åt shopping eller njuta av de fantastiska restaurangerna som serverar läckerheter som gotlandslamm, fisk och skaldjur. Den shoppingintresserade hittar bland butikerna allt från kända märken till små hantverksbodar som säljer gotländska souvenirer och delikatesser.

Sol och bad är målet med många resor till Visby och centralt beläget invid Almedalen hittar du Kallbadhuset, med dess lilla sandstrand och badbrygga; perfekt för den som vill bada utan att lämna stadskärnan. Om du däremot semestrar med familjen är istället ett besök vid de större och mer barnvänliga ständerna Norderstrand och Snäck att rekommendera.

Visby är Gotlands "storstad" och sjuder av liv året runt. Här kan man gå på teater, konserter, föreläsningar och utställningar, och Almedalsveckan i början på sommaren lockar politiskt intresserade människor i alla åldrar med sina debatter och föredrag.

Du tar dig till Visby med färja eller flyg. Från färjeterminalen är det gångavstånd in till de centrala delarna av Visby, och från flygplatsen går sommartid flygbuss in till centrala staden. Värt att tänka på för dig som kommer med bil är att det råder bilförbud i Visby innerstad vecka 24-35. Då får bara behörig trafik köra innanför murarna.

Var kan jag bo i Visby?

First Hotel Kokoloko
First Hotel Kokoloko
3 out of 5
Söderväg 56, Visby
Priset är 918 kr per natt mellan 18 dec. och 18 dec.
Detta hotell i Innerstaden ligger mindre än 2 km från Visby färjeterminal, Högskolan på Gotland och Almedalen. Gotlands konstmuseum och Stora Torget ligger också ...
4.3/5 Excellent! (341 recensioner)
Okej
"Helt okej hotell, bra rum men saknades minibar/kyl och AC på vissa rum. Fräscht och okej utbud med frukost och avstånd till centrum."

Recension från 25 aug. 2021

First Hotel Kokoloko
Clarion Hotel Wisby
Clarion Hotel Wisby
4 out of 5
Strandgatan 6, Visby
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 976 kr per natt mellan 19 dec. och 19 dec.
Detta hotell med spa i Innerstaden ligger tio minuters promenad från Almedalen och Visby domkyrka. Visby ringmur och Kneippbyn ligger dessutom 5 km ...
4.1/5 Very Good! (1,251 recensioner)
"Glömde säga till att TV'n på rum 326 "hackar".Störigt! Lite lång väntetid i receptionen men det kan ju bero på Coronan.Bassängen var magisk! Annars är vi nöjda med vistelsen. /S"

Recension från 23 aug. 2021

Clarion Hotel Wisby
Novi Resort
Novi Resort
4 out of 5
S:t Göransgatan 31, Visby
Denna resort vid stranden i Innerstaden ligger mindre än 2 km från DBW:s botaniska trädgård, Visby domkyrka och Stora Torget. S:ta Karins ruin och Visby ringmur ...
4.1/5 Very Good! (321 recensioner)
"Jättefint hotell och trevlig personal"

Recension från 26 aug. 2021

Hämta priser
Novi Resort
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Hotell Repet
Hotell Repet
3 out of 5
Hästgatan 20, Visby
Priset är 604 kr per natt mellan 1 dec. och 1 dec.
Denna lägenhet i Innerstaden ligger fem minuters promenad från Stora Torget, S:ta Karins ruin och Gotlands konstmuseum. Visby domkyrka och Almedalen ligger också ...
4.5/5 Wonderful! (196 recensioner)
Riktig bra läge men några nödvändigheter saknades
"Super bra läge centralt i Visby, nära till allt. Dock extremt lyhört mot gatan, ta med öronproppar! Lägenheten var fin, härligt inredd. Saknade dock några saker som isfack, badrumsmatta, fler skålar i köket, chromecast mm… Mycket smidig incheckning. Överlag en hade vi en härlig vistelse och kan tänka ..."

Recension från 23 aug. 2021

Hotell Repet
Visby Lägenhetshotell
Visby Lägenhetshotell
3.5 out of 5
Artillerigatan 19, Visby
Detta lägenhetshotell i centrala Visby ligger mindre än 2 km från Visby ringmur, Gotlands konstmuseum och Stora Torget. S:ta Karins ruin och Visby domkyrka ligger ...
4.2/5 Excellent! (234 recensioner)
"Trevlig inredning, bra läge. Nära att gå till muren, enkelt att ta sig vidare på ön med bil. Saknade Hårtork - annars fanns allt :)"

Recension från 23 aug. 2021

Visby Lägenhetshotell
Surflogiet Gotland
Surflogiet Gotland
3 out of 5
374 Eskelhem Toftavägen, Visby, Gotland
Denna camping vid stranden i Visby ligger en kvarts promenad från Tofta strand och Vikingaby. Gnisvärds strand ligger 2 km härifrån.
4.4/5 Excellent! (25 recensioner)
Surflogiet tält Skär
"Mycket fin vistelse men jättetrevlig och hjälpsam personal, rena tält och solnedgång utanför ingången. På plats fanns öronproppar och ögonbindel ( behövdes, är ju tält;)) Tack"

Recension från 24 juli 2021

Surflogiet Gotland
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Städer nära Visby