Reseinformation

Uppmärksamma existerande reseråd om coronaviruset (covid-19) och kontrollera uppdateringar från Världshälsoorganisationen (WHO). På grund av det stora antalet störningar i resetrafiken kan det ta upp till 30 dagar att hantera återbetalningar.

VisbySverige

Boka en resa till Visby och låt dig förtrollas av en historisk stämning och spännande evenemang året om i rosorna och ruinernas stad.

Sägenomspunna Visby har en romantisk historisk aura som har lockat svenska turister i över hundra år. Den är en idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25 000 året-runt-boenden, och den är alltid full av liv och rörelse.

Promenera genom historiska Visby längs gränder som på somrarna dignar av rosor i alla dess färger och former. Njut av än mer blomsterprakt i den prunkande Botaniska trädgården mitt i staden, och förbluffas av det storslagna och unika gotländska landskapet i stadens omnejd.

I Visby känner du historiens vingslag var du än går. Den berömda Ringmuren och de många kyrkoruinerna minner om forna tider, och Medeltidsveckan som anordnas i augusti varje år lockar historiefantaster från när och fjärran. Vill du lära dig mer om Gotlands historia är ett besök på museet Fornsalen också att rekommendera.

Under din resa till Visby kan du ägna dig åt shopping eller njuta av de fantastiska restaurangerna som serverar läckerheter som gotlandslamm, fisk och skaldjur. Den shoppingintresserade hittar bland butikerna allt från kända märken till små hantverksbodar som säljer gotländska souvenirer och delikatesser.

Sol och bad är målet med många resor till Visby och centralt beläget invid Almedalen hittar du Kallbadhuset, med dess lilla sandstrand och badbrygga; perfekt för den som vill bada utan att lämna stadskärnan. Om du däremot semestrar med familjen är istället ett besök vid de större och mer barnvänliga ständerna Norderstrand och Snäck att rekommendera.

Visby är Gotlands "storstad" och sjuder av liv året runt. Här kan man gå på teater, konserter, föreläsningar och utställningar, och Almedalsveckan i början på sommaren lockar politiskt intresserade människor i alla åldrar med sina debatter och föredrag.

Du tar dig till Visby med färja eller flyg. Från färjeterminalen är det gångavstånd in till de centrala delarna av Visby, och från flygplatsen går sommartid flygbuss in till centrala staden. Värt att tänka på för dig som kommer med bil är att det råder bilförbud i Visby innerstad vecka 24-35. Då får bara behörig trafik köra innanför murarna.

Topphotell i Visby

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Clarion Hotel Wisby
Clarion Hotel Wisby
4 out of 5
Strandgatan 6, Visby
850 kr
per natt
10 apr. - 11 apr.

Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen, Högskolan på Gotland och Gotlands konstmuseum. Wisby Strand Congress and Event och S:ta Karins ruin ...

4.3/5Excellent! (672 recensioner)

"Selma Spa är fantastiskt o personalen lika så. Fina och bekväma rum med sköna sängar"…"

Recension från 16 mars 2020

Clarion Hotel Wisby
Donners Hotell, Sure Hotel Collection by Best Western
Donners Hotell, Sure Hotel Collection by Best Western
4 out of 5
Donnersplats 6, Visby
796 kr
per natt
12 apr. - 13 apr.

Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen, Högskolan på Gotland och Gotlands konstmuseum. Wisby Strand Congress and Event och S:ta Karins ruin ligger ...

4.2/5Very Good! (903 recensioner)

"Mysigt hotell. Väldigt kallt i matsalen."…"

Recension från 6 jan. 2020

Donners Hotell, Sure Hotel Collection by Best Western
First Hotel Kokoloko
First Hotel Kokoloko
3 out of 5
Söderväg 56, Visby
1 088 kr
per natt
9 apr. - 10 apr.

Detta hotell i Visby ligger mindre än 2 km från Visby färjeterminal, Högskolan på Gotland och Almedalen. Gotlands konstmuseum och Stora Torget ligger också 2 ...

4.3/5Excellent! (57 recensioner)

"Trevlig personal, rent o snyggt. Prisvärt. Bra utbud av frukost"…"

Recension från 4 nov. 2019

First Hotel Kokoloko

Recensioner av Visby

4.8

Toppdestination

5 - Fantastiskt
41
5 - Fantastiskt 78.84615384615384%
4 - Bra
11
4 - Bra 21.153846153846153%
3 - Okej
0
3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

29 nov. 2019

Älskar Visby! Speciellt under hösten/lågsäsong, då är allt så tyst och lugnt och man har gatorna för sig själv. Bästa fiken är "Fiket" precis utanför Österport och "S:t Hans café & orangerie", ligger vid Kränku-butiken (som också är värt ett besök).

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

29 okt. 2019

Mysigt, mysigt

4/5 - Bra

Verifierad resenär

7 okt. 2019

Mysiga promenadstråk och god mat. På hösten är mycket stängt, speciellt söndagar.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

20 sep. 2019

Fantastisk

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

20 aug. 2019

Fantastisk stad och hur mycket som helst o se. Trevliga människor. Återkommer gärna igen.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

27 juli 2019

Mysigt med Visby och mycket att göra. Tyvärr lite svajande kvalitet på restauranger men det finns också lite pärlor.