Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 665 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer


Res till Gotland och upptäck Sveriges mest exotiska ö

Härliga stränder, spännande raukar, underbar natur och inte minst den vackra gamla staden Visby har gjort Gotland till ett av Sveriges populäraste turistmål.
Så snart du kliver av färjan i Visby känner du att något har förändrats. Du har lämnat fastlandet bakom dig och här väntar en spännande ö med egna dofter och ljud, en vacker och annorlunda natur och massor av saker att se och göra. Runt hela ön ligger härliga badstränder och det räcker att du höjer blicken så ser du den allra första sevärdheten – Visbys gamla ringmur.

Börja din resa till Gotland med att upptäcka Visby. Den här gamla medeltidsstaden var en gång i tiden en viktig handelsstad för tyska Hansan och arvet från den tiden har fått leva kvar. Klättra upp i ett av de många tornen i den 3,6 km långa ringmuren eller gå in i någon av de vackra kyrkoruinerna. Under Medeltidsveckan som hålls här varje sommar kan du uppleva tornerspel och en stor medeltidsmarknad, men även under resten av året finns det gott om hantverksbodar och små butiker för spännande shopping.

Har du med dig familjen passar det perfekt att besöka Kneippbyn Sommarland strax utanför Visby med massor av åkattraktioner och vattenrutschkanor. Här finns även en Pippiteater utanför Villa Villekulla, som är originalhuset från filmerna om Pippi Långstrump. De långa sandstränderna i Ljugarn och Tofta passar utmärkt för sköna bad och på ett av alla de trevliga kaféerna på Gotland kan du prova öns specialitet – saffranspannkaka med salmbärssylt!

Den södra delen av Gotland är den lummigaste och här hittar du den stora och berömda rauken Hoburgsgubben. En rauk bildas när mjukare berg nöts bort av vattnet och den hårda kärnan av kalksten blir kvar. Ännu fler raukar finns på Fårö dit du åker med färja över smala Fårösund. Digerhuvud på Fårö är Sveriges största raukområde med hundratals fantastiskt formade raukar.

Att resa till Gotland går mycket smidigt via färja från Nynäshamn eller Oskarshamn. Det finns även en flygplats strax utanför Visby.

En weekendresa till Gotland eller en riktigt lång och skön sommarsemester kan bli ett härligt minne för livet. Den vackra ön och den underbara naturen får dig snabbt på gott humör.

Populära hotellerbjudanden i Gotlands län

Se alla 60 boenden i Gotlands län
Clarion Hotel Wisby 1,580 kr
Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby

Strandgatan 6, Visby
   
  4,3
  av 5, från 349 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,7 km härifrån.

  Best Western Strand Hotel 1,424 kr
  Best Western Strand Hotel

  Best Western Strand Hotel

  Strandgatan 34, Visby
    
   4,1
   av 5, från 442 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell i centrala Visby ligger fem minuters promenad från Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,4 km härifrån.

   Novi Resort
   Novi Resort

   Novi Resort

   S:t Göransgatan 31, Visby
     
    3,9
    av 5, från 34 recensioner
    4.0 av 5.0

    Novi Resort är en resort med utmärkt läge nära stranden, mindre än 2 km från Visby domkyrka, DBW:s botaniska trädgård och Gotlands konstmuseum. Stora Torget och Visby ringmur ligger också 2 km härifrån.

    Hotell St Clemens 1,960 kr
    Hotell St Clemens

    Hotell St Clemens

    Smedjegatan 3, Visby
      
     4,6
     av 5, från 236 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i centrala Visby ligger nära Visby domkyrka och DBW:s botaniska trädgård. Gotlands konstmuseum ligger 0,4 km härifrån.

     Best Western Solhem Hotel 1,201 kr
     Best Western Solhem Hotel

     Best Western Solhem Hotel

     Solhemsgatan 3, Visby
       
      4,1
      av 5, från 384 recensioner
      3.5 av 5.0

      Detta hotell i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Visby färjeterminal och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 1,3 km härifrån.

      Visby Lägenhetshotell
      Visby Lägenhetshotell

      Visby Lägenhetshotell

      Artillerigatan 19, Visby
        
       4,3
       av 5, från 76 recensioner
       3.5 av 5.0

       Denna lägenhet nära flygplatsen ligger mindre än 2 km från Visby ringmur och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 2,1 km härifrån.

       Hotell Repet
       Hotell Repet

       Hotell Repet

       Hästgatan 20, Visby
         
        4,5
        av 5, från 63 recensioner
        3.0 av 5.0

        Denna lägenhet i Visby ligger nära Stora Torget och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,7 km härifrån.

        Donners Hotell 1,603 kr
        Donners Hotell

        Donners Hotell

        Donners Plats 6, Visby
          
         4,2
         av 5, från 568 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,8 km härifrån.

         Erbjudanden på paketresor till Gotlands län

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.