Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Res till Gotland och upptäck Sveriges mest exotiska ö

Härliga stränder, spännande raukar, underbar natur och inte minst den vackra gamla staden Visby har gjort Gotland till ett av Sveriges populäraste turistmål.
Så snart du kliver av färjan i Visby känner du att något har förändrats. Du har lämnat fastlandet bakom dig och här väntar en spännande ö med egna dofter och ljud, en vacker och annorlunda natur och massor av saker att se och göra. Runt hela ön ligger härliga badstränder och det räcker att du höjer blicken så ser du den allra första sevärdheten – Visbys gamla ringmur.

Börja din resa till Gotland med att upptäcka Visby. Den här gamla medeltidsstaden var en gång i tiden en viktig handelsstad för tyska Hansan och arvet från den tiden har fått leva kvar. Klättra upp i ett av de många tornen i den 3,6 km långa ringmuren eller gå in i någon av de vackra kyrkoruinerna. Under Medeltidsveckan som hålls här varje sommar kan du uppleva tornerspel och en stor medeltidsmarknad, men även under resten av året finns det gott om hantverksbodar och små butiker för spännande shopping.

Har du med dig familjen passar det perfekt att besöka Kneippbyn Sommarland strax utanför Visby med massor av åkattraktioner och vattenrutschkanor. Här finns även en Pippiteater utanför Villa Villekulla, som är originalhuset från filmerna om Pippi Långstrump. De långa sandstränderna i Ljugarn och Tofta passar utmärkt för sköna bad och på ett av alla de trevliga kaféerna på Gotland kan du prova öns specialitet – saffranspannkaka med salmbärssylt!

Den södra delen av Gotland är den lummigaste och här hittar du den stora och berömda rauken Hoburgsgubben. En rauk bildas när mjukare berg nöts bort av vattnet och den hårda kärnan av kalksten blir kvar. Ännu fler raukar finns på Fårö dit du åker med färja över smala Fårösund. Digerhuvud på Fårö är Sveriges största raukområde med hundratals fantastiskt formade raukar.

Att resa till Gotland går mycket smidigt via färja från Nynäshamn eller Oskarshamn. Det finns även en flygplats strax utanför Visby.

En weekendresa till Gotland eller en riktigt lång och skön sommarsemester kan bli ett härligt minne för livet. Den vackra ön och den underbara naturen får dig snabbt på gott humör.

Populära hotellerbjudanden i Gotlands län

Se alla 120 boenden i Gotlands län
Donners Hotell 639 kr
Donners Hotell

Donners Hotell

Donners Plats 6, Visby
   
  4,2
  av 5, från 659 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,8 km härifrån.

  Clarion Hotel Wisby 955 kr
  Clarion Hotel Wisby

  Clarion Hotel Wisby

  Strandgatan 6, Visby
    
   4,3
   av 5, från 406 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,7 km härifrån.

   Hotell Villa Borgen 577 kr
   Hotell Villa Borgen

   Hotell Villa Borgen

   Adelsgatan 11, Visby
     
    4,3
    av 5, från 134 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell i centrala Visby ligger en kvarts promenad från Gotlands konstmuseum och DBW:s botaniska trädgård. Stora Torget och Almedalen ligger också tio minuter härifrån.

    Hotell Strandporten 763 kr
    Hotell Strandporten

    Hotell Strandporten

    Strandgatan 13, Visby
      
     4,5
     av 5, från 230 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,6 km härifrån.

     Hotell St Clemens 710 kr
     Hotell St Clemens

     Hotell St Clemens

     Smedjegatan 3, Visby
       
      4,6
      av 5, från 254 recensioner
      3.0 av 5.0

      Detta hotell i centrala Visby ligger nära Visby domkyrka och DBW:s botaniska trädgård. Gotlands konstmuseum ligger 0,4 km härifrån.

      Hotell Gute 795 kr
      Hotell Gute

      Hotell Gute

      Mellangatan 29, Visby
        
       4,2
       av 5, från 110 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell i centrala Visby ligger nära S:ta Karins ruin och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,4 km härifrån.

       Hotell Visby Börs 799 kr
       Hotell Visby Börs

       Hotell Visby Börs

       Brännerigränd 5, Visby
         
        4,3
        av 5, från 87 recensioner
        3.5 av 5.0

        Detta hotell nära flygplatsen ligger nära både Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,6 km härifrån.

        Hotell Slottsbacken 639 kr
        Hotell Slottsbacken

        Hotell Slottsbacken

        Visborgsgatan 1, Visby
          
         4,5
         av 5, från 492 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 1 km härifrån.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.