Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Res till Gotland och upptäck Sveriges mest exotiska ö

Härliga stränder, spännande raukar, underbar natur och inte minst den vackra gamla staden Visby har gjort Gotland till ett av Sveriges populäraste turistmål.
Så snart du kliver av färjan i Visby känner du att något har förändrats. Du har lämnat fastlandet bakom dig och här väntar en spännande ö med egna dofter och ljud, en vacker och annorlunda natur och massor av saker att se och göra. Runt hela ön ligger härliga badstränder och det räcker att du höjer blicken så ser du den allra första sevärdheten – Visbys gamla ringmur.

Börja din resa till Gotland med att upptäcka Visby. Den här gamla medeltidsstaden var en gång i tiden en viktig handelsstad för tyska Hansan och arvet från den tiden har fått leva kvar. Klättra upp i ett av de många tornen i den 3,6 km långa ringmuren eller gå in i någon av de vackra kyrkoruinerna. Under Medeltidsveckan som hålls här varje sommar kan du uppleva tornerspel och en stor medeltidsmarknad, men även under resten av året finns det gott om hantverksbodar och små butiker för spännande shopping.

Har du med dig familjen passar det perfekt att besöka Kneippbyn Sommarland strax utanför Visby med massor av åkattraktioner och vattenrutschkanor. Här finns även en Pippiteater utanför Villa Villekulla, som är originalhuset från filmerna om Pippi Långstrump. De långa sandstränderna i Ljugarn och Tofta passar utmärkt för sköna bad och på ett av alla de trevliga kaféerna på Gotland kan du prova öns specialitet – saffranspannkaka med salmbärssylt!

Den södra delen av Gotland är den lummigaste och här hittar du den stora och berömda rauken Hoburgsgubben. En rauk bildas när mjukare berg nöts bort av vattnet och den hårda kärnan av kalksten blir kvar. Ännu fler raukar finns på Fårö dit du åker med färja över smala Fårösund. Digerhuvud på Fårö är Sveriges största raukområde med hundratals fantastiskt formade raukar.

Att resa till Gotland går mycket smidigt via färja från Nynäshamn eller Oskarshamn. Det finns även en flygplats strax utanför Visby.

En weekendresa till Gotland eller en riktigt lång och skön sommarsemester kan bli ett härligt minne för livet. Den vackra ön och den underbara naturen får dig snabbt på gott humör.

Populära hotellerbjudanden i Gotlands län

Se alla 119 boenden i Gotlands län
Donners Hotell 719 kr
Donners Hotell

Donners Hotell

Donners Plats 6, Visby
   
  4,2
  av 5, från 613 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,8 km härifrån.

  Hotell Villa Borgen 755 kr
  Hotell Villa Borgen

  Hotell Villa Borgen

  Adelsgatan 11, Visby
    
   4,3
   av 5, från 131 recensioner
   3.0 av 5.0

   Detta hotell i centrala Visby ligger en kvarts promenad från Gotlands konstmuseum och DBW:s botaniska trädgård. Stora Torget och Almedalen ligger också tio minuter härifrån.

   Clarion Hotel Wisby 955 kr
   Clarion Hotel Wisby

   Clarion Hotel Wisby

   Strandgatan 6, Visby
     
    4,3
    av 5, från 368 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,7 km härifrån.

    Hotell Strandporten 1 004 kr
    Hotell Strandporten

    Hotell Strandporten

    Strandgatan 13, Visby
      
     4,5
     av 5, från 211 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,6 km härifrån.

     Best Western Solhem Hotel 933 kr
     Best Western Solhem Hotel

     Best Western Solhem Hotel

     Solhemsgatan 3, Visby
       
      4,1
      av 5, från 390 recensioner
      3.5 av 5.0

      Detta hotell i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Visby färjeterminal och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 1,3 km härifrån.

      Wisby Jernvägshotell 281 kr
      Wisby Jernvägshotell

      Wisby Jernvägshotell

      Adelsgatan 9, Visby
        
       4,3
       av 5, från 3 recensioner
       1.5 av 5.0

       Detta vandrarhem i Visby ligger en kvarts promenad från Gotlands konstmuseum och DBW:s botaniska trädgård. Stora Torget och Almedalen ligger också tio minuter härifrån.

       Visby Logi & Vandrarhem Hästgatan 14 446 kr
       Visby Logi & Vandrarhem Hästgatan 14

       Visby Logi & Vandrarhem Hästgatan 14

       Hästgatan 14, Visby
         
        4,0
        av 5, från 12 recensioner
        3.0 av 5.0

        Denna lägenhet i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Gotlands konstmuseum och DBW:s botaniska trädgård. Stora Torget och S:ta Karins ruin ligger också fem minuter härifrån.

        Novi Resort 938 kr
        Novi Resort

        Novi Resort

        S:t Göransgatan 31, Visby
          
         4,0
         av 5, från 45 recensioner
         4.0 av 5.0

         Novi Resort är en resort med utmärkt läge nära stranden, mindre än 2 km från Visby domkyrka, DBW:s botaniska trädgård och Gotlands konstmuseum. Stora Torget och Visby ringmur ligger också 2 km härifrån.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.