Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Res till Gotland och upptäck Sveriges mest exotiska ö

Härliga stränder, spännande raukar, underbar natur och inte minst den vackra gamla staden Visby har gjort Gotland till ett av Sveriges populäraste turistmål.
Så snart du kliver av färjan i Visby känner du att något har förändrats. Du har lämnat fastlandet bakom dig och här väntar en spännande ö med egna dofter och ljud, en vacker och annorlunda natur och massor av saker att se och göra. Runt hela ön ligger härliga badstränder och det räcker att du höjer blicken så ser du den allra första sevärdheten – Visbys gamla ringmur.

Börja din resa till Gotland med att upptäcka Visby. Den här gamla medeltidsstaden var en gång i tiden en viktig handelsstad för tyska Hansan och arvet från den tiden har fått leva kvar. Klättra upp i ett av de många tornen i den 3,6 km långa ringmuren eller gå in i någon av de vackra kyrkoruinerna. Under Medeltidsveckan som hålls här varje sommar kan du uppleva tornerspel och en stor medeltidsmarknad, men även under resten av året finns det gott om hantverksbodar och små butiker för spännande shopping.

Har du med dig familjen passar det perfekt att besöka Kneippbyn Sommarland strax utanför Visby med massor av åkattraktioner och vattenrutschkanor. Här finns även en Pippiteater utanför Villa Villekulla, som är originalhuset från filmerna om Pippi Långstrump. De långa sandstränderna i Ljugarn och Tofta passar utmärkt för sköna bad och på ett av alla de trevliga kaféerna på Gotland kan du prova öns specialitet – saffranspannkaka med salmbärssylt!

Den södra delen av Gotland är den lummigaste och här hittar du den stora och berömda rauken Hoburgsgubben. En rauk bildas när mjukare berg nöts bort av vattnet och den hårda kärnan av kalksten blir kvar. Ännu fler raukar finns på Fårö dit du åker med färja över smala Fårösund. Digerhuvud på Fårö är Sveriges största raukområde med hundratals fantastiskt formade raukar.

Att resa till Gotland går mycket smidigt via färja från Nynäshamn eller Oskarshamn. Det finns även en flygplats strax utanför Visby.

En weekendresa till Gotland eller en riktigt lång och skön sommarsemester kan bli ett härligt minne för livet. Den vackra ön och den underbara naturen får dig snabbt på gott humör.

Populära hotellerbjudanden i Gotlands län

Se alla 77 boenden i Gotlands län
Donners Hotell 639 kr
Donners Hotell

Donners Hotell

Donners Plats 6, Visby
   
  4,2
  av 5, från 694 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,8 km härifrån.

  Clarion Hotel Wisby 866 kr
  Clarion Hotel Wisby

  Clarion Hotel Wisby

  Strandgatan 6, Visby
    
   4,3
   av 5, från 435 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,7 km härifrån.

   Hotell Slottsbacken 639 kr
   Hotell Slottsbacken

   Hotell Slottsbacken

   Visborgsgatan 1, Visby
     
    4,5
    av 5, från 499 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 1 km härifrån.

    Best Western Strand Hotel 925 kr
    Best Western Strand Hotel

    Best Western Strand Hotel

    Strandgatan 34, Visby
      
     4,1
     av 5, från 491 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta hotell i centrala Visby ligger fem minuters promenad från Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,4 km härifrån.

     Hotell St Clemens 710 kr
     Hotell St Clemens

     Hotell St Clemens

     Smedjegatan 3, Visby
       
      4,6
      av 5, från 262 recensioner
      3.0 av 5.0

      Detta hotell i centrala Visby ligger nära Visby domkyrka och DBW:s botaniska trädgård. Gotlands konstmuseum ligger 0,4 km härifrån.

      Hotell Villa Borgen
      Hotell Villa Borgen

      Hotell Villa Borgen

      Adelsgatan 11, Visby
        
       4,3
       av 5, från 146 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell i centrala Visby ligger en kvarts promenad från Gotlands konstmuseum och DBW:s botaniska trädgård. Stora Torget och Almedalen ligger också tio minuter härifrån.

       Novi Resort
       Novi Resort

       Novi Resort

       S:t Göransgatan 31, Visby
         
        4,0
        av 5, från 85 recensioner
        4.0 av 5.0

        Novi Resort är en resort med utmärkt läge nära stranden, mindre än 2 km från Visby domkyrka, DBW:s botaniska trädgård och Gotlands konstmuseum. Stora Torget och Visby ringmur ligger också 2 km härifrån.

        Hotell Strandporten 594 kr
        Hotell Strandporten

        Hotell Strandporten

        Strandgatan 13, Visby
          
         4,5
         av 5, från 243 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen och Gotlands konstmuseum. DBW:s botaniska trädgård ligger 0,6 km härifrån.