Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Res till Gotland och upptäck Sveriges mest exotiska ö

Härliga stränder, spännande raukar, underbar natur och inte minst den vackra gamla staden Visby har gjort Gotland till ett av Sveriges populäraste turistmål.
Så snart du kliver av färjan i Visby känner du att något har förändrats. Du har lämnat fastlandet bakom dig och här väntar en spännande ö med egna dofter och ljud, en vacker och annorlunda natur och massor av saker att se och göra. Runt hela ön ligger härliga badstränder och det räcker att du höjer blicken så ser du den allra första sevärdheten – Visbys gamla ringmur.

Börja din resa till Gotland med att upptäcka Visby. Den här gamla medeltidsstaden var en gång i tiden en viktig handelsstad för tyska Hansan och arvet från den tiden har fått leva kvar. Klättra upp i ett av de många tornen i den 3,6 km långa ringmuren eller gå in i någon av de vackra kyrkoruinerna. Under Medeltidsveckan som hålls här varje sommar kan du uppleva tornerspel och en stor medeltidsmarknad, men även under resten av året finns det gott om hantverksbodar och små butiker för spännande shopping.

Har du med dig familjen passar det perfekt att besöka Kneippbyn Sommarland strax utanför Visby med massor av åkattraktioner och vattenrutschkanor. Här finns även en Pippiteater utanför Villa Villekulla, som är originalhuset från filmerna om Pippi Långstrump. De långa sandstränderna i Ljugarn och Tofta passar utmärkt för sköna bad och på ett av alla de trevliga kaféerna på Gotland kan du prova öns specialitet – saffranspannkaka med salmbärssylt!

Den södra delen av Gotland är den lummigaste och här hittar du den stora och berömda rauken Hoburgsgubben. En rauk bildas när mjukare berg nöts bort av vattnet och den hårda kärnan av kalksten blir kvar. Ännu fler raukar finns på Fårö dit du åker med färja över smala Fårösund. Digerhuvud på Fårö är Sveriges största raukområde med hundratals fantastiskt formade raukar.

Att resa till Gotland går mycket smidigt via färja från Nynäshamn eller Oskarshamn. Det finns även en flygplats strax utanför Visby.

En weekendresa till Gotland eller en riktigt lång och skön sommarsemester kan bli ett härligt minne för livet. Den vackra ön och den underbara naturen får dig snabbt på gott humör.

Populära hotellerbjudanden i Gotlands län

Se alla 79 boenden i Gotlands län
Donners Hotell 716 kr
Donners Hotell

Donners Hotell

Donners Plats 6, Visby
   
  4,2
  av 5, från 728 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell i centrala Visby ligger nära Almedalen, Högskolan på Gotland och Gotlands konstmuseum. Wisby Strand Congress and Event och S:ta Karins ruin ligger också tio minuter härifrån.

  Clarion Hotel Wisby 922 kr
  Clarion Hotel Wisby

  Clarion Hotel Wisby

  Strandgatan 6, Visby
    
   4,3
   av 5, från 454 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell med spa i centrala Visby ligger nära Almedalen, Högskolan på Gotland och Gotlands konstmuseum.

   Hotell Slottsbacken 716 kr
   Hotell Slottsbacken

   Hotell Slottsbacken

   Visborgsgatan 1, Visby
     
    4,5
    av 5, från 508 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell ligger mitt i Visby, tio minuters promenad från Almedalen, Gotlands konstmuseum och Högskolan på Gotland. Visby färjeterminal och Visby domkyrka ligger dessutom en kvarts promenad härifrån.

    Novi Resort 1 050 kr
    Novi Resort

    Novi Resort

    S:t Göransgatan 31, Visby
      
     4,0
     av 5, från 86 recensioner
     4.0 av 5.0

     Denna resort nära stranden ligger mindre än 2 km från DBW:s botaniska trädgård, Visby domkyrka och Stora Torget. Visby ringmur och S:ta Karins ruin ligger också 2 km härifrån.

     Best Western Strand Hotel 945 kr
     Best Western Strand Hotel

     Best Western Strand Hotel

     Strandgatan 34, Visby
       
      4,1
      av 5, från 497 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell i centrala Visby ligger fem minuters promenad från Almedalen, S:ta Karins ruin och Gotlands konstmuseum. Stora Torget och Visby domkyrka ligger också tio minuter härifrån.

      Hotell St Clemens 795 kr
      Hotell St Clemens

      Hotell St Clemens

      Smedjegatan 3, Visby
        
       4,6
       av 5, från 272 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell i centrala Visby ligger nära Visby domkyrka och DBW:s botaniska trädgård. Stora Torget och S:ta Karins ruin ligger också fem minuter härifrån.

       Hotell Villa Borgen 627 kr
       Hotell Villa Borgen

       Hotell Villa Borgen

       Adelsgatan 11, Visby
         
        4,3
        av 5, från 151 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell i centrala Visby ligger tio minuters promenad från Gotlands konstmuseum, Stora Torget och Almedalen. S:ta Karins ruin och Högskolan på Gotland ligger också tio minuter härifrån.

        Scandic Visby 1 161 kr
        Scandic Visby

        Scandic Visby

        Färjeleden 3, Visby
          
         4,1
         av 5, från 365 recensioner
         3.5 av 5.0

         Detta hotell med spa nära flygplatsen ligger 15 minuters promenad från Visby färjeterminal, Högskolan på Gotland och Wisby Strand Congress and Event. Almedalen och Gotlands konstmuseum ligger också 2 km härifrån.