Reserestriktioner kan gälla för Tyskland, som till exempel självisolering, på grund av covid-19.

WürzburgGermany

Denna stad är ett perfekt resmål för vinälskare och här finns även ett av Europas finaste palats, liksom en av Tysklands äldsta kyrkor.

Würzburg ligger i distriktet Unterfranken i förbundslandet Bayern, vid floden Main. Staden grundades under tidig medeltid och här har ett antal mäktiga furstbiskopar levt under århundradena. Residenset i Würtzburg, där furstbiskoparna bodde, har utsetts till världsarv av UNESCO. Det kallas även för ”palatsens palats” och är ett av Europas mest kända barockpalats. Under en resa till Würtzburg kan du besöka en av Tysklands äldsta kyrkor, som byggdes på 700-talet. Fästningen som omger kyrkan, Festung Marienberg, har fungerat som fästning i hundratals år och är en av Würzburgs mest berömda byggnader.

Besök gärna Mainfränkisches Museum vid fästningen, där du får se världens största samling med verk av Tilman Riemenschneider. Han var en tysk skulptör och träsnidare som var känd för sin mångsidighet under övergången mellan sengotiken och renässansen.

Många fortsätter till den gamla bron Alte Mainbrücke under sina resor till Würtzburg. Därifrån får man en vacker vy över fästningen Marienberg, liksom några av de berömda lokala vingårdarna. Du behöver dock inte bara betrakta vingårdarna på avstånd. Åk på en rundtur bland vingårdarna och smaka på några av de lokala vinerna i den omgivande vinregionen Franken. Passa på att åka hit under en weekend, du kan säkert hitta weekendresor med särskilt vintema och boka ett komplett weekendpaket. Du kan även fotvandra i området eller ge dig ut på en lite lugnare promenad. Om du besöker Würzburg mellan maj och oktober kan du få uppleva någon av vinfestivalerna som arrangeras varje vecka i de idylliska vinodlande byarna.

Besök domkyrkan S:t Kiliansdom om du vill se ett exempel på den arkitekturstil som var populär då de saliska frankernas kungar regerade. Det är den fjärde största romerska katedralen i Tyskland och hyser ett antal föremål som samlats in under århundradena.

Det finns gott om olika matalternativ i centrala Würtzburg. Här kan du välja mellan många olika kök och lokala viner när du är redo för en matbit eller för en utekväll.

Du tar dig enkelt runt i staden med kollektivtrafiken, här finns både buss- och spårvagnslinjer. Würzburgs centrala tågstation har anslutningar till Frankfurt, Nürnberg, München, Kassel, Hannover och Hamburg. Det finns också särskilda cykelbanor i hela staden.

Var ska man bo i Würzburg?

Topphotell i Würzburg

Hotel Würzburger Hof
Hotel Würzburger Hof
4 out of 5
Barbarossaplatz 2, Würzburg
Priset är 1 162 kr per natt mellan 7 feb. och 8 feb.

Detta hotell ligger i Centrala Würzburg, tio minuters promenad från Juliusspital, Falkenhaus och Dom Würzburg. Würzburger Residenz och Congress Centrum Würzburg ...

4.4/5Excellent! (206 recensioner)
Fint hotell med bra läge

"Gammalt hotell i mycket bra skick. Vädigt fin miljö och fina rum. Rent, snyggt och sköna sängar. Bra läge, nära till allt och gick bra att bli av med bilen i närliggande p-hus. Det som drar ned är att det var väldigt lyhört mellan rummen och att betalfrukosten hade ett relativt begränsat utbud. Dock ..."…"

Recension från 17 juli 2019

Hotel Würzburger Hof
Hotel Regina
Hotel Regina
3 out of 5
Haugerring 1 / Bahnhofsplatz, Würzburg, BY
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 758 kr per natt mellan 25 jan. och 26 jan.

Detta hotell i centrala Würzburg ligger en kvarts promenad från Kiliansbrunnen och Würzburger Residenz. Röntgens minnesplats och Juliusspital ligger också tio ...

3.9/5Very Good! (242 recensioner)

"Close to train station, perfect as transfer hotel."…"

Recension från 28 nov. 2019

Hotel Regina
Maritim Hotel Würzburg
Maritim Hotel Würzburg
4 out of 5
Pleichertorstr. 5, Würzburg, BY
Priset är 873 kr per natt mellan 31 jan. och 1 feb.

Detta hotell i Centrala Würzburg ligger mindre än 2 km från Congress Centrum Würzburg och Würzburger Residenz. Alter Kranen och Röntgens minnesplats ligger också ...

3.8/5Good! (753 recensioner)
snabbvisit men nöjda

"Vi sov bara en natt men hade det supertrevligt. Åt middag och sov och åt frukost och checkade ut."…"

Recension från 15 feb. 2020

Maritim Hotel Würzburg
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i Würzburg

Rymlig gammal byggnad - centrum 400m
Rymlig gammal byggnad - centrum 400m
12 Frankfurter Str., Würzburg, Bayern

Denna lägenhet i Würzburg ligger mindre än 2 km från Alte Mainbrücke och Würzburger Residenz. Fürstenbaumuseum och St. Burkard ligger också en kvarts promenad ...

4/5Very Good! (1 recension)
Gute Ausgangslage für Erkundungen in der Stadt und Umgebung

"passt"…"

Recension från 1 okt. 2020

Rymlig gammal byggnad - centrum 400m
Chase Boutique Rooms
Chase Boutique Rooms
3.5 out of 5
Ursulinergasse 2, Würzburg

Denna lägenhet i Centrala Würzburg ligger 15 minuters promenad från Grafeneckart och Würzburger Residenz. Domschatz och Alte Mainbrücke ligger också fem minuter ...

4/5Very Good! (3 recensioner)
Ein kleines Malheur, aber sonst toll

"Die Unterkunft war wunderschön udns ehr geräumig. Kann mir vorstellen dass es ohne Corona eine entspannte Atmosphäre ist. Sehr schön eingerichtet! Leider war das Bad in meinem Zimmer nicht gut geputzt...An der Toilette waren schwarze Schimmel/Flecken und auch rosa/rote Schmierflecken..."…"

Recension från 14 nov. 2020

Chase Boutique Rooms
The George Rooms - Boutiquehotel Style
The George Rooms - Boutiquehotel Style
Neubaustraße 8, Würzburg, BY

Denna lägenhet i Centrala Würzburg ligger 15 minuters promenad från Neubaukirche och Würzburger Residenz. St. Peter und Paul och Karmelitenkloster Würzburg ligger ...

The George Rooms - Boutiquehotel Style
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Würzburg

Toppaktiviteter i Würzburg

Städer nära Würzburg