Würzburg

Reseguide
Würzburg presenterar en stad, en bro och landskap
Denna stad är ett perfekt resmål för vinälskare och här finns även ett av Europas finaste palats, liksom en av Tysklands äldsta kyrkor.

Würzburg ligger i distriktet Unterfranken i förbundslandet Bayern, vid floden Main. Staden grundades under tidig medeltid och här har ett antal mäktiga furstbiskopar levt under århundradena. Residenset i Würtzburg, där furstbiskoparna bodde, har utsetts till världsarv av UNESCO. Det kallas även för ”palatsens palats” och är ett av Europas mest kända barockpalats. Under en resa till Würtzburg kan du besöka en av Tysklands äldsta kyrkor, som byggdes på 700-talet. Fästningen som omger kyrkan, Festung Marienberg, har fungerat som fästning i hundratals år och är en av Würzburgs mest berömda byggnader.

Besök gärna Mainfränkisches Museum vid fästningen, där du får se världens största samling med verk av Tilman Riemenschneider. Han var en tysk skulptör och träsnidare som var känd för sin mångsidighet under övergången mellan sengotiken och renässansen.

Många fortsätter till den gamla bron Alte Mainbrücke under sina resor till Würtzburg. Därifrån får man en vacker vy över fästningen Marienberg, liksom några av de berömda lokala vingårdarna. Du behöver dock inte bara betrakta vingårdarna på avstånd. Åk på en rundtur bland vingårdarna och smaka på några av de lokala vinerna i den omgivande vinregionen Franken. Passa på att åka hit under en weekend, du kan säkert hitta weekendresor med särskilt vintema och boka ett komplett weekendpaket. Du kan även fotvandra i området eller ge dig ut på en lite lugnare promenad. Om du besöker Würzburg mellan maj och oktober kan du få uppleva någon av vinfestivalerna som arrangeras varje vecka i de idylliska vinodlande byarna.

Besök domkyrkan S:t Kiliansdom om du vill se ett exempel på den arkitekturstil som var populär då de saliska frankernas kungar regerade. Det är den fjärde största romerska katedralen i Tyskland och hyser ett antal föremål som samlats in under århundradena.

Det finns gott om olika matalternativ i centrala Würtzburg. Här kan du välja mellan många olika kök och lokala viner när du är redo för en matbit eller för en utekväll.

Du tar dig enkelt runt i staden med kollektivtrafiken, här finns både buss- och spårvagnslinjer. Würzburgs centrala tågstation har anslutningar till Frankfurt, Nürnberg, München, Kassel, Hannover och Hamburg. Det finns också särskilda cykelbanor i hela staden.

Var kan jag bo i Würzburg?

AC Hotel by Marriott Wuerzburg
AC Hotel by Marriott Wuerzburg
3.5 out of 5
Schweinfurter Strasse 12, Wuerzburg, 97080
Priset är 1 039 kr per natt mellan 1 sep. och 2 sep.
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Würzburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. De populära sevärdheterna St. Johannis ...
4,4/5 Excellent! (39 recensioner)
Top Location - sehr zu empfehlen !
"Das Hotel ist erst in 11-2021 eröffnet worden. Daher alles noch neu und stilvoll gestaltet. Super nettes und zuvorkommendes Personal. Da das neu eröffnete Parkhaus noch nicht ausgeschildert war, gab es größere Probleme bei der Annreise. Als Ausgleich durfte ich dann kostenlos dort parken ! Im Übrigen ..."

Recension från 18 aug. 2022

AC Hotel by Marriott Wuerzburg
GHOTEL hotel & living Würzburg
GHOTEL hotel & living Würzburg
3.5 out of 5
Schweinfurter Straße 3, Wuerzburg, BY, 97080
Priset är 1 262 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Würzburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala ...
4,1/5 Very Good! (998 recensioner)
Fin utsida tråkig insida
"Personalen saknade känsla för service. Långt från hotellet till city samt vissa delar ingick inte i min rumstyp."

Recension från 24 sep. 2021

GHOTEL hotel & living Würzburg
Hotel Würzburger Hof
Hotel Würzburger Hof
4 out of 5
Barbarossaplatz 2, Wuerzburg, 97070
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 450 kr per natt mellan 28 aug. och 29 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Würzburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, anslutande vingård och frukost. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Excellent! (247 recensioner)
Recommend !
"Beautiful hotel - beautiful comfortable rooms, splendid breakfast and truly friendly service. Can warmly recommend"

Recension från 6 juli 2022

Hotel Würzburger Hof
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Grimm's Schlossapartments
Grimm's Schlossapartments
3.5 out of 5
Am Schloß 1, Wuerzburg, BY, 97084
Denna lägenhet har 3,5 stjärnor och ligger i Würzburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och smart-tv. De populära sevärdheterna Sankt ...
4,8/5 Exceptional! (5 recensioner)
"Unkompliziert und gut!"

Recension från 4 aug. 2022

Grimm's Schlossapartments
The George Rooms - Boutiquehotel Style
The George Rooms - Boutiquehotel Style
Neubaustraße 8, Wuerzburg, BY, 97070
Denna lägenhet ligger i Würzburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 badrum och åtskilda badkar och duschar. De populära sevärdheterna Neubaukirche och ...
3,7/5 Good! (3 recensioner)
"Issues to get in touch with owner"

Recension från 10 sep. 2021

The George Rooms - Boutiquehotel Style
Idyllic and central Holidayhome
Idyllic and central Holidayhome
3.5 out of 5
Kapuzinerstr. 7, Wuerzburg, BY, 97070
Denna lägenhet för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Würzburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, tvättmöjligheter och platt-tv. De populära ...
4,5/5 Wonderful! (2 recensioner)
"Fin lejlighed. God beliggenhed tæt på centrum og 400 m til overdækket parkering. Fint køkkenafsnit, men ikke veludstyret. Ingen fade til ovn. Smal seng."

Recension från 16 aug. 2022

Idyllic and central Holidayhome
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Würzburg