Saker att göra i Würzburg

Aktiviteter, attraktioner och turer
Würzburg presenterar en stad, en bro och landskap

Att göra i Würzburg

Låt Expedia hjälpa dig hitta de bästa upplevelserna som Würzburg och Bayern har att erbjuda! Planerar du att resa till Würzburg kan vi ge dig en lista med alla de populäraste sevärdheterna och hjälpa dig att ta reda på vilka aktiviteter du absolut inte får missa. Vare sig du planerar en familjesemester, en romantisk resa på tu man hand eller en affärsresa gör vi det enkelt för dig att hitta saker att göra i Würzburg.

Würzburg ståtar med massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Vi kan hjälpa dig ta reda på var du bör bo i Würzburg och gör det busenkelt för dig att utforska Würzburg och närområdet med våra guider. Oavsett hur länge du stannar är det enkelt att hitta sevärdheter i Würzburg som garanterar att du får en fantastisk semester och inte missar någonting. Lämna lokalkännedomen till oss och njut av en bekymmersfri resa.

Planerar du en tur till Würzburg får du inte missa våra praktiska guider till sevärdheter i området. Här kan du få listor på saker att göra, lära dig mer om de populäraste attraktionerna och få hjälp med att planera din resa så att den blir något alldeles extra! Expedia gör det lätt att kolla in alla sevärdheterna i Würzburg.

Würzburgs aktiviteter

Würzburg har någonting för alla, så oavsett om du planerar att hålla dig aktiv på semestern, unna dig en riktigt lyxig och romantisk vistelse eller fylla resan med underhållning och nöjen, så hittar du massor av aktiviteter i Würzburg som garanterat håller dig sysselsatt. På Expedia är det enkelt att boka flyg, hotell och hyrbil i förväg, vilket ger dig en bekväm och bekymmersfri resa, så du kan se alla Würzburgs sevärdheter.

Det kan vara tidskrävande att leta efter saker att göra i Würzburg, men vi gör det enkelt att planera din semester. Vare sig du vill ge dig ut och utforska härlig natur, provsmaka de bästa rätterna från Würzburg eller fördjupa dig i den lokala kulturen kan våra tips om Würzburgs attraktioner guida dig till en lyckad resa, oavsätt årstid. Trevlig resa!

Toppaktiviteter i Würzburg


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Dom Würzburg

Würzburger Dom är stadens dominerande religiösa byggnad med sina ikoniska två torn. Den anses vara ett mästerverk av romansk design och har haft en viktig roll i stadens kyrkliga uppväxt. Betrakta den stora samlingen av flera hundra år gamla artefakter för en känsla av kyrkans rika historia.
Läs mer
Gå runt och titta bland de hyllade konstverken och hör ljudet av de 20 klockorna i en av Tysklands största romanska kyrkor.

2. Würzburger Residenz

Würzburger Residenz är ett enormt barockpalats omgivet av anlagda trädgårdar och täta skogar. Herrgårdsbyggnaden från 1700-talet rymmer tidstypiska möbler och inredningsdetaljer tillsammans med imponerande fresker och andra konstverk. Detta eleganta mästerverk är väl värt ett besök för sina konstsamlingar och enastående arkitektoniska inslag.
Läs mer
Koppla av i närheten av dammar och fontäner i de fantastiska trädgårdarna och gå omkring i de tidstypiska rummen i ett av Tysklands största och mest storslaget inredda barockpalats.

3. Festung Marienberg

Med sitt läge på toppen av en kulle väster om floden Main är Festung Marienberg stadens mest kända sevärdhet. Denna symbol för Würzburg består av många barockbyggnader som en gång i tiden var hem åt furstebiskoparna och nu rymmer två museer. Ta en promenad genom detta stora komplex för en glimt över regionen Frankens hänförande historia.
Läs mer
Utforska de fascinerande barockbyggnaderna i denna enorma fästning som ligger på en kulle, besök dess museer och beundra panoramautsikten över staden nedanför.

4. Alte Mainbrücke

Alte Mainbrücke är en gångbro utsmyckad med 12 helgonstatyer som ligger i centrum av Würzburg. Bron som byggdes på 1400-talet är den äldsta bron över floden Main. Bege dig till mitten av bron för att beundra den fantastiska utsikten över Festung Marienberg i sydväst.
Läs mer
Njut av utsikten över några av stadens mest spektakulära sevärdheter från denna utsmyckade gamla bro från 1400-talet.

5. Falkenhaus

Falkenhaus är en ikonisk byggnad med en starkt lysande gul rokokofasad i centrala Würzburg. Byggnaden skadades svårt under andra världskriget, innan den återuppbyggdes med hjälp av gamla foton. Detta 1700-talspensionat rymmer idag turistbyrån och stadsbiblioteket. Här får du aktuell information om staden och dess evenemang och aktiviteter.
Läs mer
I turistbyrån belägen i gula Falkenhaus vid marknadstorget kan du få information om händelser och kulturella aktiviteter.

6. Marienkapelle

Marienkapelle är ett enastående rött gotiskt kapell vid Würzburgs centrala marknadstorg. Kapellet har anor från 1300-talet och har överlevt krig och samlat på sig spännande religiösa reliker genom åren. Från torget kan du fota kapellets sengotiska vitkalkade fasad med röda detaljer och imponerande torn.
Läs mer
Beundra det höga tornet och den enastående röda utsmyckningen på fasaden av detta fascinerande gotiska kapell känt för sina prisade sandstenskulpturer.

Populära sevärdheter i Würzburg

Områden i Würzburg

Städer nära Würzburg