Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Ystad

Reseguide
Ystad såväl som en liten grupp av människor

Njut av en kustnära småstad med anor från 1200 talet som blivit världsberömd för Henning Mankells kommissarie Kurt Wallander.

Ystad är en pittoresk medeltidsstad som är rik på kulturminnesmärken, däribland drygt 300 korsvirkeshus och övrig välbevarad bebyggelse från både senmedeltid och renässans. Här finns gott om kulturhistoriska sevärdheter, och stadens närhet till havet och Skånes öppna landskap ger många möjligheter till både naturupplevelser och fritidsaktiviteter.

Ystad ligger i sydöstra Skåne och har en lång historia. Stadens äldsta byggnad, Sankta Maria kyrka, började byggas runt år 1200 och är utformad i imponerande barockstil. Klostret i Ystad, som i dag inrymmer Ystads kulturhistoriska museum, grundlades år 1267 och är en av Sveriges bäst bevarade klostermiljöer. Känn lugnet och historiens vingslag när du strosar genom klostrets rosarium och örtagård eller besöker kaféet och museets utställningar.

Under en weekend i Ystad ska du absolut ta chansen att uppleva miljöerna från böckerna och filmerna om Kurt Wallander och gå i den populära poliskommissariens fotspår på charmiga Mariagatan, Lilla Norregatan och andra platser. Ett exempel är anrika Hotel Continental, troligen Sveriges äldsta hotellbyggnad, där du med fördel äter en god skånsk middag. Besök också gärna Ystads teater där du hittar ett varierat program av föreställningar och konserter, varför inte som en del av ett weekendpaket till Ystad?

Du når enkelt Ystad med flyg, tåg, bil eller buss. Malmö Airport ligger knappt 40 km bort och det finns även färjeförbindelser till staden. Du tar dig smidigt fram på cykel både i och runt Ystad tack vare stadens många cykelvänliga vägar och leder. Österlen strax intill Ystad lämpar sig för såväl havsbad och vandringar som golfrundor.

Ystads kust sträcker sig nästan fem mil. Var du än bor har du alltid nära till någon av de många vackra stränderna som finns här. Knappt 20 kilometer öster om Ystad ligger Kåseberga fiskeläge med Ales stenar som är Sveriges största skeppssättning, daterad till 500–1000 e.Kr. Denna unika sevärdhet består av 50 stenar som väger cirka fem ton vardera, och från fornminnet har man en vidsträckt utsikt över den branta kusten.

Stadens spännande historia och levande kulturliv samt dess varierade utbud av fritidsaktiviteter för besökare i alla åldrar både i själva staden och i omgivningarna gör att resor till Ystad blir till minnen för livet.

Var kan jag bo i Ystad?

Stationen Bed & Breakfast
Stationen Bed & Breakfast
2.5 out of 5
Hamntorget 1 A, Ystad
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 155 kr per natt mellan 15 aug. och 15 aug.
Detta bed and breakfast i centrala Ystad ligger tio minuters promenad från Charlotta Berlins Museum, Stortorget och Ystads Teater. S:t Maria kyrka och Ystad ...
4.2/5Very Good! (441 recensioner)
Supernice vistelse
"Mycket centralt beläget, trevlig och service inriktad personal, som vi träffade i samband med frukosten. Smidig hantering av sms info. om nyckelhantering/återlämnandet. God service med tillgång till kök, koka the ,kaffe på husets bekostnad. Allmänna utrymmen fräscha och rymliga. Rummen stora."

Recension från 27 apr. 2021

Stationen Bed & Breakfast
Fritiden Hotell & Kongress
Fritiden Hotell & Kongress
3.5 out of 5
19 Österleden, Ystad, Skåne län
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 950 kr per natt mellan 15 aug. och 15 aug.
Detta hotell i centrala Ystad ligger tio minuters promenad från Ystad Harbor, Charlotta Berlins Museum och Stortorget. Ystads Teater och Klostret i Ystad ligger ...
4.5/5Wonderful! (96 recensioner)
"Fantastisk fint hotell med superbra service! Frukosten var utmärkt :)"

Recension från 6 apr. 2021

Fritiden Hotell & Kongress
Our House Bed & Breakfast
Our House Bed & Breakfast
2 out of 5
Eliassonsväg 8, Ystad
Priset är 1 195 kr per natt mellan 13 aug. och 13 aug.
Detta bed and breakfast nära stranden ligger en kvarts promenad från Ystad Harbor och Charlotta Berlins Museum. Stortorget och Ystads Teater ligger också 2 km ...
3.9/5Very Good! (107 recensioner)
"Vi kom dit för att vi hade åkt runt i Österlen. Lite tidigare än utsatt incheckningstid det var inga som helst problem. Dom var jätte trevliga och vi fick ett jätte fint rum med balkong där vi satt och njöt en stund. Frukosten var jätte fin och mycket god."

Recension från 7 aug. 2020

Our House Bed & Breakfast
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Toppaktiviteter i Ystad

Städer nära Ystad