Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Atlanta

Se alla 3 saker att göra i Atlanta

Spännande aktiviteter i Atlanta

Varje år besöker 35 miljoner människor Atlanta för att delta i stadens populära festivaler och evenemang och besöka dess många sevärdheter som hyllar natur amerikansk historia och samtida kultur och sinnrikhet. Det finns alltid mycket roligt att göra i Atlanta oavsett om du besöker staden med familjen med en käresta

med kompisgänget eller helt själv.

Roliga barnvänliga aktiviteter i Atlanta

Atlantas onekligen populäraste aktivitet är den fantastiska undervattensvärden på Georgia Aquarium. Centralt i Atlanta i utkanten av stadsdelen Downtown finner du ett av världens största akvarier. Planera att spendera en heldag försjunken i flod- och havsliv för här vandrar du runt bland 60 olika livsmiljöer och ser mer än 500 olika arter från pingviner och albinoalligatorer till valhajar och djävulsrockor. Därtill bjuds det på hisnande och bildande upplevelser i akvariets 4D-biograf och möjlighet att klappa ett par av havets mer ofarliga invånare.

Endast tre kilometer från centrala Atlanta inuti ett 50 hektar stort grönområde i hjärtat av en av Atlantas äldsta stadsdelar besöker ni de mer än 1 500 djuren på Zoo Atlanta. Här träffar ni bland annat Mei Lun och Mei Huan Nordamerikas enda jättepandatvillingpar. Zoo Atlanta är också känt som hem till USA:s största samling gorillor och orangutanger. När de allra minsta blir trötta i benen tar ni en tur på minitåget och stannar sedan till för att klappa bondgårdsdjuren.

Hela familjens fantasi flödar under en fartfylld heldag på LEGOLAND® Discovery Center Atlanta – en lite mindre men nog så rolig version av de populära LEGOLAND® nöjesparkerna. Här ser ni LEGO®-miniatyrer av världsberömda sevärdheter och upplever LEGO® som aldrig förr på centrets spännande åkturer utställningar och i 4D-biografen. De allra yngsta brukar uppskatta DUPLO®-lekplatsen medan de lite äldre och tekniskt intresserade har möjlighet att lära sig mer om modellbygge från riktiga experter.

Frågvisa vuxna och små förundras alla på ögonöppnande Bodies: The Exhibition utställningen där människans anatomi utforskas i detalj från matspjälkning till reproduktion.

Att göra: Atlanta

Ett stenkast från Georgia Aquarium besöker du både CNN Center och World of Coca-Cola. På CNN Center ser du hur några av världens snabbaste och mest sedda nyhetsprogram blir till medan World of Coca-Cola bjuder på läskjättens söta och bubbliga historia. En mer fullständig sightseeingtur med buss i Atlanta tar dig dessutom till sevärdheter som Centennial Park där OS hölls 1996 Martin Luther King Jr:s hem och Margaret Mitchell House där författaren skrev klassikern Borta med vinden.

Billiga saker att göra i Atlanta

Den som älskar sightseeing vet att det kan bli dyrt i längden – för att inte tala om all värdefull semestertid som går åt till att stå i biljettköer. Med ett CityPASS kan du slå två flugor med en smäll. Under nio dagar får du inträde till Atlantas populäraste sevärdheter som Georgia Aquarium CNN Center och World of Coca-Cola. Du får dessutom ytterligare två inträden: välj mellan inträde till Zoo Atlanta eller Center for Civil and Human Rights och inträde till College Football Hall of Fame eller Fernbank Museum of Natural History.

Karta

Var kan jag bo i Atlanta?

Centrala Atlanta

Det sevärda akvariet, livemusiken och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Atlanta. Bland de främsta sevärdheterna hittar du CNN Center och Centennial Olympic Park. Hoppa på tunnelbanan på Five Points Station eller Peachtree Center Station för att se mer av staden.

AkvariumUnderhållningLivemusik

Buckhead

Det fantastiska nattlivet och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Buckhead. Besök berömda sevärdheter som Lenox Square och Atlanta History Center, och hoppa på tunnelbanan på Buckhead Station eller Lindbergh Center Station om du vill se mer av staden.

ShoppingPoolside BarsRestauranger

Dunwoody

När du är i Dunwoody bör du ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet. Överväg att besöka Perimeter Mall, och du kan hoppa på tunnelbanan på Dunwoody Station om du vill se mer av området.

ShoppingUnderhållningTeater

Midtown

Upplev det fantastiska nattlivet i Midtown. Fox Theatre är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Midtown Station eller Arts Center Station om du vill se mer av Atlanta.

Poolside BarsMuseumTeater