Saker att göra i Atlanta

Aktiviteter, attraktioner och turer
Atlanta

Spännande aktiviteter i Atlanta

Varje år besöker 35 miljoner människor Atlanta för att delta i stadens populära festivaler och evenemang och besöka dess många sevärdheter som hyllar natur, amerikansk historia och samtida kultur och sinnrikhet. Det finns alltid mycket roligt att göra i Atlanta, oavsett om du besöker staden med familjen, med en käresta, med kompisgänget eller helt själv.

Roliga barnvänliga aktiviteter i Atlanta

Atlantas onekligen populäraste aktivitet är den fantastiska undervattensvärden på Georgia Aquarium. Centralt i Atlanta, i utkanten av stadsdelen Downtown, finner du ett av världens största akvarier. Planera att spendera en heldag försjunken i flod- och havsliv, för här vandrar du runt bland 60 olika livsmiljöer och ser mer än 500 olika arter, från pingviner och albinoalligatorer till valhajar och djävulsrockor. Därtill bjuds det på hisnande och bildande upplevelser i akvariets 4D-biograf och möjlighet att klappa ett par av havets mer ofarliga invånare.

Endast tre kilometer från centrala Atlanta, inuti ett 50 hektar stort grönområde i hjärtat av en av Atlantas äldsta stadsdelar, besöker ni de mer än 1 500 djuren på Zoo Atlanta. Här träffar ni bland annat Mei Lun och Mei Huan, Nordamerikas enda jättepandatvillingpar. Zoo Atlanta är också känt som hem till USA:s största samling gorillor och orangutanger. När de allra minsta blir trötta i benen tar ni en tur på minitåget och stannar sedan till för att klappa bondgårdsdjuren.

Hela familjens fantasi flödar under en fartfylld heldag på LEGOLAND® Discovery Center Atlanta – en lite mindre, men nog så rolig, version av de populära LEGOLAND® nöjesparkerna. Här ser ni LEGO®-miniatyrer av världsberömda sevärdheter och upplever LEGO® som aldrig förr på centrets spännande åkturer, utställningar och i 4D-biografen. De allra yngsta brukar uppskatta DUPLO®-lekplatsen medan de lite äldre och tekniskt intresserade har möjlighet att lära sig mer om modellbygge från riktiga experter.

Frågvisa vuxna och små förundras alla på ögonöppnande Bodies: The Exhibition, utställningen där människans anatomi utforskas i detalj, från matspjälkning till reproduktion.

Att göra: Atlanta

Ett stenkast från Georgia Aquarium besöker du både CNN Center och World of Coca-Cola. På CNN Center ser du hur några av världens snabbaste och mest sedda nyhetsprogram blir till, medan World of Coca-Cola bjuder på läskjättens söta och bubbliga historia. En mer fullständig sightseeingtur med buss i Atlanta tar dig dessutom till sevärdheter som Centennial Park, där OS hölls 1996, Martin Luther King Jr:s hem och Margaret Mitchell House, där författaren skrev klassikern Borta med vinden.

Billiga saker att göra i Atlanta

Den som älskar sightseeing vet att det kan bli dyrt i längden – för att inte tala om all värdefull semestertid som går åt till att stå i biljettköer. Med ett CityPASS kan du slå två flugor med en smäll. Under nio dagar får du inträde till Atlantas populäraste sevärdheter, som Georgia Aquarium, CNN Center och World of Coca-Cola. Du får dessutom ytterligare två inträden: välj mellan inträde till Zoo Atlanta eller Center for Civil and Human Rights och inträde till College Football Hall of Fame eller Fernbank Museum of Natural History.

Toppaktiviteter i Atlanta


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Georgia Aquarium

Georgia Aquarium har fler kvadratmeter och mer vatten än något annat akvarium i världen. Dussintalet utställningar innehåller nästan 38 miljoner liter vatten och över 120 000 havsvarelser. Du kommer att få se delfiner, sällsynta valar, farliga hajar och tropiska fiskar, för att bara nämna några saker.
Läs mer
Upptäck tusentals havslevande varelser på världens största akvarium.

2. Six Flags Over Georgia (temapark i Georgia)

Ta med barnen till Six Flags Over Georgia (temapark i Georgia) och tillbringa en fartfylld dag på denna nöjespark i Austell. Gå på olika sportevenemang eller njut av maten i detta område som är känt för sina restauranger.
Läs mer
Ta med barnen till Six Flags Over Georgia (temapark i Georgia) och tillbringa en fartfylld dag på denna nöjespark i Austell. Gå på olika sportevenemang eller njut av maten i detta område som är känt för sina restauranger.

3. World of Coca Cola

Museet World of Coca-Cola berättar historien om ett av världens mest framgångsrika och berömda varumärken. Smaka på så gott som alla varianter av Coca-Cola från hela världen, titta på gamla reklamkampanjer och se hur läskedrycken har utvecklats. Museet ligger bredvid Georgia Aquarium i centrala Atlanta.
Läs mer
Lär dig mer om den fantastiska historien om en av världens mest kända drycker, i den stad där den uppfanns.

4. Stone Mountain Park (nöjesfält och friluftspark i Georgia)

Stone Mountain Park är en plats för underhållning och rekreation runt världens största stycke exponerad granit. På parkens nästan 1 300 hektar hittar du promenadstråk, historiska utställningar, lekplatser och olika fritidsaktiviteter. Här finns även restauranger, butiker, två hotell och en campingplats.
Läs mer
Naturstråk och temaparksattraktioner omger världens största stycke exponerad granit, precis utanför staden.

5. Fox Theatre

Fox Theatre ligger i centrum och är ett fint exempel på Atlantas överdådiga 1920-talsarkitektur. På denna anläggning med 4 600 sittplatser arrangeras omkring 300 föreställningar per år, från stora Broadwayshower till filmer och ståuppkomedi. Gå en rundtur på anläggningen på dagtid eller skaffa biljetter till en show på kvällen för att förundras över byggnadens överdåd.
Läs mer
Se en Broadwaymusikal eller en modern rockkonsert på denna sevärdhet i Atlanta.

6. Zoo Atlanta

På Zoo Atlanta finns mer än 1 500 djur, från afrikanska elefanter till sällsynta skorpiongiftödlor från Guatemala. Detta populära resmål har funnits sedan slutet av 1800-talet. Allt började med några få cirkusdjur, inklusive en björn, en jaguar, en hyena, några pumor, lejon och ormar. När showen gick i konkurs köptes djuren upp av en företagsman från Georgia, som donerade dem till staden Atlanta.
Läs mer
Gå från asiatiska skogar till afrikanska slätter i denna djurpark som hyser pandor, exotiska fåglar och landets största samling av gorillor.

Populära sevärdheter i Atlanta

Områden i Atlanta

Städer nära Atlanta