Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Bangkok efter kategori

Toppaktiviteter i Bangkok

Se alla 39 saker att göra i Bangkok

Hitta många roliga aktiviteter i Bangkok

I Thailands huvudstad blandas skinande skyskrapor med buddhistiska tempel myllrande gatumarknader med exklusiva shoppingcenter och nyfikna turister med vänlig lokalbefolkning. Tack vare denna unika mix finns det saker att göra i Bangkok som passar alla typer av resor. Här kan barnfamiljerna besöka djurparker och vattenland medan backpackers lever livet längs Khao San Road och den kulturintresserade besöker vackra tempel och livliga marknader.

Mycket att göra i Bangkok

För att få en överblick över möjliga aktiviteter i Bangkok kan det vara en bra idé att ta en guidad tur. Du kan till exempel delta i en rundtur på Rattanakosin Island. Passa också på att besöka Grand Palace området runt det gamla kungliga palatset och det praktfulla Smaragdbuddhans tempel

Wat Phra Kew. Den som vill utforska ännu fler delar av staden kan också ta en cykeltur som på ett säkert sätt guidar dig runt bland Bangkoks mindre turistiga områden. Det finns också trevliga båtturer på Chao Phraya-floden som låter dig se staden från ett helt nytt perspektiv. På Bangkoks nationalmuseum hittar du fina och intressanta utställningar där du kan lära dig om stadens och landets historia och få bekanta dig med thailändska konstverk och föremål.

Om din Bangkok-resa sammanfaller med en helg är det nästan ett måste att åka ut till marknaden Chatuchak nordost om staden. Detta sägs vara en av världens största marknader och här finns över 8 000 små stånd som säljer allt mellan himmel och jord. Om du råkar missa helgmarknaden kan du smita in i de smala gränderna i Bangkoks Chinatown där det funnits en kinesisk bosättning i flera hundra år och hitta massor av spännande saker att äta eller köpa.

För den som letar efter saker att göra i Bangkok på kvällen är ett besök på Khao San Road i princip obligatoriskt. Här har backpackers flockats på barerna för en öl eller två sedan långt tillbaka och det ligger fortfarande en bohemisk känsla i luften. Området runt gatan Sukhumvit är också fullt av roliga barer och restauranger och passar också för den som vill ha en trevlig utekväll. Runt om i Bangkok finns det också många takbarer längst upp i höghusen där du kan smutta på en drink samtidigt som du ser solen gå ner över den vackra metropolen.

Bangkok-aktiviteter för de små

Om du reser till Bangkok med barn som gillar djur kommer ni hitta ett stort utbud av aktiviteter i Bangkok. Du kan till exempel ta med barnen till Sealife Ocean World och spana på spännande fiskar sköldpaddor och hajar i de stora akvarierna. Thailands största djurpark Safari World ligger precis utanför Bangkok och kan också vara värt ett besök. En bit utanför centrum ligger även krokodilfarmen Samut Prakan för de som är intresserade av reptiler. Innan eller efter dagens hetaste timmar passar det också bra att ta med barnen på picknick i det gröna Lumphiniparken Bangkoks stora grönområde.

Karta

Discover neighborhoods in Bangkok

Sukhumvit

Gatustånd och glittrande shoppingcenter, parker, nattklubbar och museer väntar längs denna esplanad, som utgör en del av en av Thailands längsta vägar.

Shoppingern:taxonomies:core:#89e20bf2-5814-37a4-8c55-c8e92b29bc8fRestauranger

Centrum

Den storslagna utsikten över floden och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrum. Besök berömda sevärdheter som MBK Center och Jim Thompson House, och hoppa på tunnelbanan på Hua Lamphong Station eller National Stadium BTS-station om du vill se mer av staden.

TempelShoppingMonument

Pratunam

Upplev de populära butikerna i Pratunam. Victory Monument är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Phaya Thai Station eller Victory Monument BTS Station om du vill se mer av Bangkok.

ShoppingSlottMonument

Don Muang

Don Muang är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan passa på att besöka Don Mueang New Market och Royal Thai Air Force Museum när du ändå är i området.

RestaurangerShoppingTrevliga människor

Asoke

Asoke brukar uppskattas för de populära butikerna. Utforska viktiga sevärdheter, som till exempel Soi Cowboy och Terminal 21 Shopping Mall, och ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på Sukhumvit Station.

ShoppingRestaurangerAffärsresor

Sathorn

Det fantastiska nattlivet och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Sathorn. Besök berömda sevärdheter som Bangkoks flodstrand och Central Rama 3-varuhuset, och hoppa på tunnelbanan på Technic Krungthep Station eller Akhan Songkho Station om du vill se mer av staden.

HBTQ-vänligAffärsresorRomantik