Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Berlin

Se alla 29 saker att göra i Berlin

Upptäck Berlin: Aktiviteter för alla smaker

Berlin är en fascinerande stad med en lika fascinerande historia som är ständigt närvarande överallt i staden. Trots att historien tar upp en stor del av Berlins själ så är den också en sprudlande huvudstad med en stark känsla för det allra senaste. Staden är känd för sitt uteliv och sina trendiga klubbar och barer och många besöker Berlin för att festa till långt in på småtimmarna. Läs vår guide nedan för några idéer om häftiga saker att göra i Berlin. Vare sig du är här över en weekend eller på en längre semester kommer du garanterat inte att ha tråkigt en minut.

Sightseeingturer i Berlin

Bra aktiviteter i Berlin som många turister väljer att börja sina citysemestrar med är guidade stadsturer. Du kan välja mellan allt från stadsvandringar och cykelturer till båtturer genom den historiska stadskärnan trabant-safari segway

bussturer med hop-on/hop-off och mycket mycket mer. De äventyrligaste resenärerna kan till och med ta sig upp i en luftballongfärd över staden för och se gatorna och sevärdheterna från ett fågelperspektiv. Guidade turer är alltid ett bra sätt att orientera sig i en ny stad men även om du har varit i Berlin förut kan några av de mer udda turerna vara ett kul sätt att se staden från en annorlunda vinkel.

Mat dryck och uteliv

För många svenskar är det det världsberömda utelivet som lockar i Berlin. Saker att göra på kvällarna finns det definitivt gott om och med en förbeställd aktivitet slipper du stå handfallen när mörkret faller om du aldrig har varit i Berlin förut. Utforska det eklektiska restauranglandskapet på en kulinarisk kvällstur genom Neukölln eller se en legendarisk varietéföreställning på Wintergarten som sjuder av glitter glamour och spektakulära uppträdanden. Många ungdomar uppskattar att göra Berlin med hjälp av en arrangerad pubrunda med inkluderad dryck och VIP-inträde till de bästa uteställena.

Informativa vandringar

Bland de hundratals aktiviteter Berlin erbjuder är de informativa stadsvandringarna några riktiga pärlor. Beroende på vad som intresserar dig mest i den här historiska staden kan du välja att utforska olika aspekter av dess kultur historia och livsstil. Om de är andra världskrigets historia som fascinerar dig kan du till exempel välja vandringsturen Hitlers Tyskland eller om du inspireras av kalla kriget kan du ta en halvdags cykeltur längs Berlinmuren. Bland de många specialiserade vandringarna finns också en spännande halvdagstur till Queer Berlin på vilken du bland annat får besöka gaydistriktet Schöneberg och liberala Kreuzberg och lära dig mer om viktiga HBTQ-personer i Berlins historia.

Museer och sevärdheter

Så mycket som har med Berlin att göra handlar om historia och det är därför inte konstigt att det finns så många historiska museer och sevärdheter som det vore synd att missa på besök i den tyska huvudstaden. Många av de bästa museerna kan kännas lite tunga men det är Berlins historia som har gjort den till den stad den är idag. Besök judiska museet Topografie des Terror och Alliiertenmuseum Berlin för att lära dig mer om vad som pågick här under andra världskriget och Berlinmursmonumentet och DDR-museet för mer om hur historien utvecklade sig därefter. För lite lättare kulturupplevelser får du inte missa den storartade konstsamlingen på Museum Berggruen designmeckat Bauhaus Archiv och det i särklass mest lättsamma Deutsches Currywurst Museum.

Karta

Discover neighborhoods in Berlin

Mitte

Berlins centrala stadsdel är en sammanslagning av pittoreska bostadsgator, sovjetiska torg och några av Europas mest högaktade muséer.

MuseerArkitekturAffärsresor

Kreuzberg

Boka en resa till Kreuzberg, en av Berlins häftigaste stadsdelar, som har en lång historia av ungdomlig prägel, internationell befolkning och några av stadens bästa underhållningsdistrikt.

ShoppingAffärsresorMuseer

Friedrichshain

Friedrichshain, som ligger i ett industriområde på östra sidan av floden Spree, är idag platsen för några av Berlins mest progressiva nattklubbar.

AffärsresorKulturArkitektur

Prenzlauer Berg

Romantiska kullerstensgator, lata semesterfrukostar och en dynamisk loppmarknad har gjort denna stadsdel till en favorit bland familjer och unga par.

MuseerSightseeingVandring

Charlottenburg-Wilmersdorf

Det glamorösa hjärtat av före detta Västberlin förblir en av Berlins mest eftertraktade kvarter och stadens främsta shoppingdestination.

ShoppingAffärsresorRestauranger

Wedding

En resa till Wedding i norra delen av Berlins stadskärna överraskar med många olika sevärdheter, gröna oaser och lugna hörn.

AffärsresorFamiljevänligShopping