Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Berlin

Se alla 44 saker att göra i Berlin

Upptäck Berlin: Aktiviteter för alla smaker

Berlin är en fascinerande stad med en lika fascinerande historia som är ständigt närvarande överallt i staden. Trots att historien tar upp en stor del av Berlins själ så är den också en sprudlande huvudstad med en stark känsla för det allra senaste. Staden är känd för sitt uteliv och sina trendiga klubbar och barer och många besöker Berlin för att festa till långt in på småtimmarna. Läs vår guide nedan för några idéer om häftiga saker att göra i Berlin. Vare sig du är här över en weekend eller på en längre semester kommer du garanterat inte att ha tråkigt en minut.

Sightseeingturer i Berlin

Bra aktiviteter i Berlin som många turister väljer att börja sina citysemestrar med är guidade stadsturer. Du kan välja mellan allt från stadsvandringar och cykelturer till båtturer genom den historiska stadskärnan trabant-safari segway

bussturer med hop-on/hop-off och mycket mycket mer. De äventyrligaste resenärerna kan till och med ta sig upp i en luftballongfärd över staden för och se gatorna och sevärdheterna från ett fågelperspektiv. Guidade turer är alltid ett bra sätt att orientera sig i en ny stad men även om du har varit i Berlin förut kan några av de mer udda turerna vara ett kul sätt att se staden från en annorlunda vinkel.

Mat dryck och uteliv

För många svenskar är det det världsberömda utelivet som lockar i Berlin. Saker att göra på kvällarna finns det definitivt gott om och med en förbeställd aktivitet slipper du stå handfallen när mörkret faller om du aldrig har varit i Berlin förut. Utforska det eklektiska restauranglandskapet på en kulinarisk kvällstur genom Neukölln eller se en legendarisk varietéföreställning på Wintergarten som sjuder av glitter glamour och spektakulära uppträdanden. Många ungdomar uppskattar att göra Berlin med hjälp av en arrangerad pubrunda med inkluderad dryck och VIP-inträde till de bästa uteställena.

Informativa vandringar

Bland de hundratals aktiviteter Berlin erbjuder är de informativa stadsvandringarna några riktiga pärlor. Beroende på vad som intresserar dig mest i den här historiska staden kan du välja att utforska olika aspekter av dess kultur historia och livsstil. Om de är andra världskrigets historia som fascinerar dig kan du till exempel välja vandringsturen Hitlers Tyskland eller om du inspireras av kalla kriget kan du ta en halvdags cykeltur längs Berlinmuren. Bland de många specialiserade vandringarna finns också en spännande halvdagstur till Queer Berlin på vilken du bland annat får besöka gaydistriktet Schöneberg och liberala Kreuzberg och lära dig mer om viktiga HBTQ-personer i Berlins historia.

Museer och sevärdheter

Så mycket som har med Berlin att göra handlar om historia och det är därför inte konstigt att det finns så många historiska museer och sevärdheter som det vore synd att missa på besök i den tyska huvudstaden. Många av de bästa museerna kan kännas lite tunga men det är Berlins historia som har gjort den till den stad den är idag. Besök judiska museet Topografie des Terror och Alliiertenmuseum Berlin för att lära dig mer om vad som pågick här under andra världskriget och Berlinmursmonumentet och DDR-museet för mer om hur historien utvecklade sig därefter. För lite lättare kulturupplevelser får du inte missa den storartade konstsamlingen på Museum Berggruen designmeckat Bauhaus Archiv och det i särklass mest lättsamma Deutsches Currywurst Museum.

Karta

Discover neighborhoods in Berlin

Mitte

De fascinerande museerna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Mitte. Besök berömda sevärdheter som Monument Berlinmuren och Reichstag, och hoppa på tunnelbanan på Schwartzkopffstrasse U-Bahn eller Reinickendorfer Strasse U-Bahn om du vill se mer av staden.

MuseerArkitekturSkyskrapor

Kreuzberg

Det stora restaurangutbudet och de fascinerande museerna är bara några exempel på saker att utforska i Kreuzberg. Du kan besöka berömda sevärdheter som Checkpoint Charlie Museum och Checkpoint Charlie, och hoppa på tunnelbanan på Prinzenstrasse U-Bahn eller Moritzplatz U-Bahn om du vill se mer av staden.

ShoppingSkyskraporMuseer

Prenzlauer Berg

Överväg att utforska det fantastiska nattlivet i Prenzlauer Berg. Om du har tänkt ge dig ut på sightseeing är Velodrom en av de främsta sevärdheterna. Hoppa på tunnelbanan på Greifswalder Strasse S-Bahn eller Prenzlauer Allee S-Bahn om du vill se mer av området.

MuseerSightseeingVandring

Wedding

Wedding är ett resmål som brukar uppskattas för krogarna, och du kan hoppa på tunnelbanan på Rehberge U-Bahn eller Seestrasse U-Bahn för att utforska sevärdheter som Plötzensee.

SkyskraporFamiljevänligShopping

Friedrichshain

Det fantastiska nattlivet och de fascinerande museerna är bara några exempel på saker att utforska i Friedrichshain. Du kan besöka berömda sevärdheter som Mercedes-Benz Arena och Östgalleriet, och hoppa på tunnelbanan på Frankfurter Tor U-Bahn eller Warschauer Strasse station om du vill se mer av staden.

SkyskraporKulturArkitektur

Charlottenburg-Wilmersdorf

Olympiastadion och Charlottenburgs slott är några av de främsta sevärdheterna i Charlottenburg-Wilmersdorf, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på S Messe Süd (Berlin) S-Bahn eller Westkreuz S-Bahn om du vill besöka fler sevärdheter i området.

ShoppingSkyskraporRestauranger