Saker att göra i Brighton

Aktiviteter, attraktioner och turer
Brighton-stranden presenterar en stenstrand

Att göra i Brighton

Låt Expedia hjälpa dig hitta de bästa upplevelserna som Brighton och England har att erbjuda! Planerar du att resa till Brighton kan vi ge dig en lista med alla de populäraste sevärdheterna och hjälpa dig att ta reda på vilka aktiviteter du absolut inte får missa. Vare sig du planerar en familjesemester, en romantisk resa på tu man hand eller en affärsresa gör vi det enkelt för dig att hitta saker att göra i Brighton.

Brighton ståtar med massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Vi kan hjälpa dig ta reda på var du bör bo i Brighton och gör det busenkelt för dig att utforska Brighton och närområdet med våra guider. Oavsett hur länge du stannar är det enkelt att hitta sevärdheter i Brighton som garanterar att du får en fantastisk semester och inte missar någonting. Lämna lokalkännedomen till oss och njut av en bekymmersfri resa.

Planerar du en tur till Brighton får du inte missa våra praktiska guider till sevärdheter i området. Här kan du få listor på saker att göra, lära dig mer om de populäraste attraktionerna och få hjälp med att planera din resa så att den blir något alldeles extra! Expedia gör det lätt att kolla in alla sevärdheterna i Brighton.

Brightons aktiviteter

Brighton har någonting för alla, så oavsett om du planerar att hålla dig aktiv på semestern, unna dig en riktigt lyxig och romantisk vistelse eller fylla resan med underhållning och nöjen, så hittar du massor av aktiviteter i Brighton som garanterat håller dig sysselsatt. På Expedia är det enkelt att boka flyg, hotell och hyrbil i förväg, vilket ger dig en bekväm och bekymmersfri resa, så du kan se alla Brightons sevärdheter.

Det kan vara tidskrävande att leta efter saker att göra i Brighton, men vi gör det enkelt att planera din semester. Vare sig du vill ge dig ut och utforska härlig natur, provsmaka de bästa rätterna från Brighton eller fördjupa dig i den lokala kulturen kan våra tips om Brightons attraktioner guida dig till en lyckad resa, oavsätt årstid. Trevlig resa!


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Brighton Marina

Brighton Marina består av en småbåtshamn full av båtar och ett virrvarr av bostäder med utsikt över Engelska kanalen. Labyrinten av hus är charmerande i sin enkelhet och här ligger bevakade områden med stadshus och lägenheter. Tillbringa en eftermiddag i området och besök olika fritidscenter, butiker och restauranger med havsutsikt.
Läs mer
Brighton Marina som visar en marina och ett hus

2. Brighton-stranden

Brighton Beach är en populär strand som kryllar av liv och rörelse på sommaren. Strosa längs strandpromenaden, åk karusell på den viktorianska piren och njut av den stimmiga atmosfären på strandens folkfyllda kaféer, restauranger och klubbar.
Läs mer
Besök den här berömda platsen på Sussexkusten och roa dig med vattensporter på dagen och ett livligt uteliv efter mörkrets inbrott.

3. University of Sussex

University of Sussex är en utbildningsinstitution som ligger i skuggan av den vackra nationalparken South Downs National Park. Här kan du promenera omkring bland studenterna och alla fascinerande byggnader, som är sevärdheter i sig. Delta i evenemangen som studenterna arrangerat och följ stigen som tar dig runt universitetsområdets omgivande naturlandskap. University of Sussex grundades 1961 och har flera nobelpristagare bland sin personal. Dessutom har många framstående politiker tidigare studerat här.
Läs mer
Från ett bibliotek med berömda författares originalupplagor till scenkonstframföranden och naturpromenader – University of Sussex har mycket att erbjuda.

4. Brighton Pier

Brighton Pier är hjärtat på stadens strandnöjesscen. Tillbringa en eftermiddag här med att äta sockervadd och åka spännande berg-och-dal-banor och kom tillbaka framåt kvällen för en romantisk promenad.
Läs mer
Brighton-piren

5. Brighton Royal Pavilion

Besök en gammal brittisk konungs sommarpalats i Royal Pavilion i Brighton. Paviljongen började sitt liv som en sommarbostad, innan den byggdes om till ett makalöst palats inspirerat av kinesisk och indisk arkitektur, med kupoler, torn och minareter. Vandra genom de överdådiga rummen där kung Georg IV brukade festa och roa sig i dekadent stil med sin älskarinna och sitt hovfolk.
Läs mer
Brighton Royal Pavilion presenterar historisk arkitektur, historiska element och en moské

6. Brighton Dome

Läs mer
Brighton Dome presenterar en park

7. Preston Park

Preston Park är Brightons största grönområde och i den finns en sjö, två stora lekplatser och en skog. I den lummiga parken anordnas regelbundna utomhusaktiviteter som konserter, cirkusar och familjetillställningar. Njut av en picknick på gräsmattan under ett träd medan du ser på barnen som leker.
Läs mer
Preston Park som visar en park

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Brighton

Städer nära Brighton