Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Bryssel

Se alla 6 saker att göra i Bryssel

Bryssel: Att göra i Belgiens huvudstad

Välkommen till en stad som är full av marknader kultur och vacker jugendarkitektur. EU:s och NATO:s högkvarter markerar Bryssels roll som Europas centrum men det är en myt att bara affärsresenärer lockas till Belgiens huvudstad. Åk hit över en långhelg och plocka russinen bland alla aktiviteter Bryssel har att erbjuda – eller boka in en hel vecka med spännande upplevelser. Självklart är det ett extra intressant resmål för dig som är intresserad av internationell politik men här finns något för alla.

Rundturer i Bryssel – aktiviteter i stadens omnejd

Belgien lockar mängder av livsnjutare som vill unna sig riktigt fina kulturupplevelser. Om du vill förälska dig i medeltidsstaden Brygge kan du boka en morgontur till den historiska stadskärnan som står med på UNESCO:s världsarvslista. Det är viktigt att prioritera rätt upplevelser under semestern

för här finns verkligen otaliga aktiviteter. I Bryssel är det därför klokt att ta en klassisk sightseeingrunda. Slå dig ner och sola på andra våningen av en röd dubbeldäckare medan du lyssnar på den informativa audioguiden. Hoppa av och på bussarna som du behagar. När du är här vore det synd att missa det ståtliga EU-kvarteret där Europaparlamentet EU-kommissionen och det Europeiska rådet håller till. Ett annat alternativ är att utforska Luxemburg och Dinant under en heldagstur. På så sätt får du se två länder på en och samma dag. Med hjälp av en kunnig guide kan du lära dig om områdets rika historia och imponerande arkitektur.

Härliga matupplevelser och aktiviteter i Bryssel

Du har hamnat rätt om du älskar stressfria semestrar men ändå vill ha ett stort utbud med saker att göra. Bryssel är en njutningens stad och du kan gå från belgisk chokladprovning till att beställa nygräddade våfflor på restaurang. Barnet i dig kommer att jubla när du ser hur de serveras med kolasås choklad jordgubbar eller grädde. Är det middagsdags kanske det passar bättre att prova musslor med pommes frites en slags informell nationalrätt som du kan dricka belgisk öl till. I övrigt finns franska traditioner i mataffärerna och ett internationellt utbud på restaurangerna. Om du letar efter en oförglömlig upplevelse kan du bege dig till makalösa Atomium. Byggnadsverket är utformat som en gigantisk atom och du åker rulltrappor mellan de olika kloten. Högst upp ligger en restaurang med fin utsikt och du kan äta en varmrätt eller beställa en kopp starkt kaffe. Oavsett vilket är det en futuristisk upplevelse du sent kommer att glömma.

Bryssel - Saker att göra med rabattkort

Det finns mängder att göra i Bryssel men vissa saker är i princip obligatoriska. Du som försöker spara en slant under din semester bör överväga att köpa ett Brysselkort. På så sätt får du inträde till en rad olika sevärdheter så som en belgisk chokladby Muséum des Sciences Naturelles och konstmuseet Palais des Beaux-Arts (BOZAR) bland mycket annat. På så sätt kan du koncentrera dig på att insupa den varma atmosfären och slipper krångla med inträdesavgifter. Du kan välja och vraka mellan 30 olika saker att göra i Bryssel. Med kortet får du rabatt på vissa restauranger och butiker och dessutom ingår guidebok med kartor över staden och tunnelbanenätet. Det är ett sätt att göra det lätt för dig under semestern. Innan du åker hem får du inte glömma att besöka världsarvsklassade Grand’Place. Många anser att det är världens vackraste torg men du kan själv recensera upplevelsen när du sitter intill det sagolika rådhuset och äter glass i solen.

Karta

Discover neighborhoods in Bryssel

Lower Town

De fascinerande museerna och de trevliga bryggerierna är bara några exempel på saker att utforska i Lower Town. Du kan besöka berömda sevärdheter som La Grand Place och Manneken Pis, och hoppa på tunnelbanan på Bourse-Beurs tunnelbanestation eller Anneessens tunnelbanestation om du vill se mer av staden.

TurerTeatrarLivemusik

EU:s högkvarter

Resenärer brukar välja EU:s högkvarter för det fantastiska nattlivet. Hoppa på tunnelbanan på Maalbeek-Maelbeek tunnelbanestation eller Arts-Loi - Kunst-Wet tunnelbanestation och kolla in berömda sevärdheter som EU-parlamentet.

AffärsresorMuseerRomantik

Upper Town

Resenärer gillar Upper Town för det fantastiska nattlivet, och du kan se mer av Bryssel om du hoppar på tunnelbanan på Maalbeek-Maelbeek tunnelbanestation eller Arts-Loi - Kunst-Wet tunnelbanestation. Tillbringa lite tid med att kolla in sevärdheter som till exempel EU-parlamentet och Brussel-parken.

MuseerArkitekturTeatrar

Quartier du Centre - Centrumwijk

Om du tillbringar lite tid i Quartier du Centre - Centrumwijk kan det hända att du uppskattar sevärdheter som La Grand Place och Manneken Pis. Passa även på att uppleva de fascinerande museerna i området, innan du hoppar på tunnelbanan på Bourse-Beurs tunnelbanestation för att se mer av staden.

TeatrarKulturLivemusik

Kastelijn

Överväg att besöka Avenue Louise och ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet under ditt besök i Kastelijn. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på Trinité Tram Stop eller Bailli Tram Stop.

MonumentLyxTrevliga människor

Quartier du Sablon - Zavelwijk

Du kommer säkert uppskatta barerna när du besöker Quartier du Sablon - Zavelwijk. Avenue Louise är en viktig sevärdhet, och du kan ta dig runt från Petit Sablon Tram Stop eller Poelaert Tram Stop om du vill se mer av staden.

Trevliga människorFestivalerBarer