Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Cancun efter kategori

Toppaktiviteter i Cancun

Se alla 14 saker att göra i Cancun

Solsäkra Cancún - aktiviteter för alla livsnjutare

Välkommen till Yucatánhalvön och ett mexikanskt semesterparadis. Den här orten är specialutformad för att erbjuda allt besökare vill ha och lite till. Så vad finns det för aktiviteter i Cancún? Du kommer att kunna luta dig tillbaka på stranden med din semesterbok utforska arvet efter mayacivilisationen och festa hela natten. Du kan utforska regnskogen shoppa simma med delfiner och uppleva den historiska sidan av Cancún. Att göra-listan kan bli lång.

Bekväm transport och saker att göra - Cancún

Det är värt att i förväg boka transfer från flygplatsen och susa iväg direkt efter landning på Cancún Airport (CUN). På så sätt kan du åka raka vägen från flygstol till solstol. För dig som reser med barn är det här ett särskilt bekvämt alternativ efter den långa flygresan. Du kan välja mellan privat lyxbil

privat minivan eller delad busstransfer och de olika alternativen bokas beroende på vilken zon ditt hotell ligger i. Spara energin till dina besök på världens bästa golfbanor och utekvällar med paraplydrinkar. Det finns oändligt med saker att göra i Cancún. Staden har ett oförtjänt rykte om att vara sönderfestad av amerikanska studenter som ofta kommer hit på vårlov så kallat ”spring break”. Men här finns så mycket mer än bara nattliv. Om du vill undvika partyparadiset Cancún är det värt att veta att vårlovet i USA brukar infalla i mars.

Barnvänliga aktiviteter - Cancún för hela familjen

Börja upptäcktsfärden genom att åka till Xcaret Park som ligger mitt i den täta djungeln. Här kan du besöka mayabyn utforska djupa grottor snorkla i kristallklart vatten eller gå på Mexico Espectacular - det kanske häftigaste evenemanget i hela Cancún. Saker att göra för historieintresserade besökare tar inte heller slut där. Du får inte missa den mytomspunna ruinstaden Chichén Itzá som byggdes under den klassiska mayaperioden 600–900 e.Kr. och är en av den moderna världens sju underverk. Här ser du El Castillo och Krigarnas tempel. Om du väljer en dagstur med all-inclusive får du även besöka kolonialstaden Valladolid och undervattengrottan Cenote Zaci. Du som reser med barn lär bli populär om du gör Dolphinaris Cancun till nästa hållplats. Här kan du simma med delfinera lär dig om de vackra däggdjuren och vara med om mängder av häftiga aktiviteter.

Cancún och Tulum – två spektakulära ruinstäder

På halvön Yucatán finns ännu fler sevärda fornlämningar. Åk till den delvis restaurerade ruinstaden Tulum om du vill vistas på en ort som är något lugnare än Cancún. Lämningarna efter mayaindianernas magiska och mystiska civilisation ligger på stranden bland klippiga uddar och bländande vit sand. Du som känner dig våghalsig kan boka in dig på Tulum Xtreme Tour en actionspäckad upptäcktsfärd. Du får bland annat åka linbana genom regnskogen simma i en underjordisk flod och firas ned i ett djupt och urgammalt slukhål. Om du vill spara en slant kan du boka en kombinerad heldagstur till Xel-Há Park och Tulum. Du blir upphämtad på hotellet och tillsammans med en kunnig guide kan du utforska Tulums ruiner snorkla och äta lunchbuffé i nöjesparken Xel-Há Park. Det är ett effektivt sätt att utforska Yucatánhalvön och slippa den bökiga planeringen.

Karta

Discover neighborhoods in Cancun

Isla Mujeres

De vackra stränderna och utsikten över öarna är bara ett par av höjdpunkterna i Isla Mujeres. Passa på att besöka Praia do Norte eller Marinparken Garrafon när du ändå utforskar området.

StränderÖarSnorkling

Puerto Morelos

En sömnig karibisk by förtjusar med sin orörda natur, ett omfattande system av korallrev och tät mangrovedjungel.

StränderSnorklingHav

Playa Mujeres

De vackra stränderna och det fantastiska nattlivet är bara ett par av höjdpunkterna i Playa Mujeres. Passa på att besöka Playa Mujeres Golf Club eller Playa Mujeres när du ändå utforskar området.

StränderAvslappningRomantik

Zona Hotelera

De vackra stränderna och det fantastiska nattlivet är bara ett par av höjdpunkterna i Zona Hotelera. Passa på att besöka Aquaworld eller Acuario Interactivo de Cancún när du ändå utforskar området.

StränderHavAvslappning

Centrala Cancun

Centrala Cancun är omtyckt för de populära butikerna. Avsätt lite tid för att besöka sevärdheter i området, som till exempel Market 28 och Las Americas Cancun Mall.

StränderKulturShopping

Costa Mujeres

Om du vill lära dig mer om Costa Mujeres bör du kolla in stränderna, krogarna och spaanläggningarna. Överväg att besöka närliggande sevärdheter som Praia do Norte eller Playa Mujeres Golf Club under din vistelse i området.

StränderUtflykterRestauranger