Mexiko

Reseguide
Cancun som inkluderar kustutsikter och tropisk natur såväl som en kvinna

Utforska enorma Mexiko där du hittar vackra stränder, fascinerande historia och många kulturella sevärdheter.

Mexiko har en rik kulturhistoria och en enastående natur. Besök huvudstaden Mexico City, som är en av världens 15 största storstadsregioner. I imponerande Palacio Nacional kan du lära dig mer om Mexikos historia – från aztekkulturen och frigörelsen från Spanien till dagens moderna samhälle.

Se spektakulära Ballet Folklórico de Mexico med färggranna traditionella dräkter. Beundra den utsmyckade interiören i Palacio de Bellas Artes under föreställningen, och dess majestätiska kupolformiga exteriör som lyses upp när mörkret faller.

I närheten av Mexico City kan du se de imponerande Sol- och Månpyramiderna i Teotihuacán, vilka byggdes långt innan européerna nådde Nordamerika. Leta upp de andra fascinerande mesoamerikanska pyramiderna som finns på över ett dussin platser i landet, inklusive Pueblas Gran Pirámide de Cholula.

Yucatánhalvön bjuder på en trevlig blandning av historia och strandnöje, och är ett utmärkt resmål för en weekendresa. Koppla av i Cancún, Cozumel eller Playa del Carmen. De är alla populära strandresmål på Mexikos Riviera Maya vid Karibiska havet. Utforska stenkonstruktioner från urgamla mayastäder i Chichén Itzá och Tulum. Dyk till Kantun-Chis naturliga grottor, och till skulpturerna i Cancúns undervattensmuseum Museo Subacuático de Arte.

Du hittar fler sandstränder längs Mexikos kust mot Stilla havet. Huatulco har dussintals stränder och här kan du snorkla över korallrev. Bege dig norrut och besök Acapulco, där La Quebradas simhoppare flyger ner i vattnet. Puerto Vallarta har stränder och en strandpromenad som leder till restauranger, butiker och Vallartas gamla stadsdelar. Besök Cabo San Lucas i Baja California Surs södra ände. Här hittar du stränder, intressanta klippformationer och ett livligt nattliv.

Bland sevärdheter inåt landet finns till exempel Unescos världsarv Oaxaca, en spansk kolonialstad, och det närliggande arkeologiska utgrävningsområdet Monte Albán. I Morelia kan du förundras över den gamla rosa akvedukten som sträcker sig nästan 2 kilometer genom den moderna staden.

I hela Mexiko kan du njuta av varmt väder, trevliga människor, originella hantverk och välsmakande mat. Passa på att handla silversmycken och färggrann keramik under din semesterresa. Ät gorditas, tostadas, enchiladas och mole – autentisk mat som är mycket godare än den de serverar i de flesta mexikanska restauranger i Europa. Res till Mexiko, ett välkomnande land som är nära granne med USA.

Populära städer i Mexiko

Palacio de Bellas Artes presenterar en staty eller skulptur, nattliv och historisk arkitektur
Mexico City
Historisk, Museer och Katedraler
Denna kulturella metropol erbjuder dramatiska väggmålningar, antika ruiner och klassisk arkitektur.

Saker att besöka

 • Zocalo
 • Alameda Central
 • Palacio de Bellas Artes
Palacio de Gobierno presenterar ett torg, gatuliv och en stad
Guadalajara
Shopping, Katedraler och Kulturella aktiviteter
Intressant arkitektur, mariachimusik och mat som får det att vattnas i munnen gör att du lätt förälskar dig i en av Mexikos största städer.

Saker att besöka

 • Guadalajaras katedral
 • Plaza de Armas
 • Teatro Degollado
Zocalo-torget presenterar nattliv
Puebla
Historisk, Katedraler och Kyrkor
En av Mexikos äldsta städer fascinerar besökare med sina spanska kolonialbyggnader, sin kreativa matlagning och sin konstnärliga ådra.

Saker att besöka

 • Pueblakatedralen
 • Zocalo-torget
 • Africam-safari
Paseo de Montejo som visar nattliv och ett monument
Mérida
Historisk, Ruiner och Museer
Mérida väntar: ruiner, museer, krogar och mycket mer!

Saker att besöka

 • Antropologiska och historiska museet
 • Casa Montes Molina-museet
 • Paseo de Montejo
Monterrey som inkluderar en park
Monterrey
Shopping, Affärsresor och Museer
I denna bergens stad är man stolta över sin oberoende kultur och staden skiljer sig från andra i detta fortfarande traditionella centralamerikanska land.

Saker att besöka

 • Fundidora Park
 • Barrio Antiguo
Cancun presenterar tropisk natur, landskap och en strand
Cancun
Restauranger, Utsikt mot stranden och Hav
Utforska de urgamla Maya-pyramiderna, världens näst längsta korallrev, ändlösa stränder och ännu längre nätter i denna party-vänliga stad i Yucatán.

Populära sevärdheter i Mexiko

Mexiko

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: