Saker att göra i Düsseldorf

Aktiviteter, attraktioner och turer
Düsseldorf

Att göra i Düsseldorf

Låt Expedia hjälpa dig hitta de bästa upplevelserna som Düsseldorf och Norra Rhenområdet har att erbjuda! Planerar du att resa till Düsseldorf kan vi ge dig en lista med alla de populäraste sevärdheterna och hjälpa dig att ta reda på vilka aktiviteter du absolut inte får missa. Vare sig du planerar en familjesemester, en romantisk resa på tu man hand eller en affärsresa gör vi det enkelt för dig att hitta saker att göra i Düsseldorf.

Düsseldorf ståtar med massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Vi kan hjälpa dig ta reda på var du bör bo i Düsseldorf och gör det busenkelt för dig att utforska Düsseldorf och närområdet med våra guider. Oavsett hur länge du stannar är det enkelt att hitta sevärdheter i Düsseldorf som garanterar att du får en fantastisk semester och inte missar någonting. Lämna lokalkännedomen till oss och njut av en bekymmersfri resa.

Planerar du en tur till Düsseldorf får du inte missa våra praktiska guider till sevärdheter i området. Här kan du få listor på saker att göra, lära dig mer om de populäraste attraktionerna och få hjälp med att planera din resa så att den blir något alldeles extra! Expedia gör det lätt att kolla in alla sevärdheterna i Düsseldorf.

Düsseldorfs aktiviteter

Düsseldorf har någonting för alla, så oavsett om du planerar att hålla dig aktiv på semestern, unna dig en riktigt lyxig och romantisk vistelse eller fylla resan med underhållning och nöjen, så hittar du massor av aktiviteter i Düsseldorf som garanterat håller dig sysselsatt. På Expedia är det enkelt att boka flyg, hotell och hyrbil i förväg, vilket ger dig en bekväm och bekymmersfri resa, så du kan se alla Düsseldorfs sevärdheter.

Det kan vara tidskrävande att leta efter saker att göra i Düsseldorf, men vi gör det enkelt att planera din semester. Vare sig du vill ge dig ut och utforska härlig natur, provsmaka de bästa rätterna från Düsseldorf eller fördjupa dig i den lokala kulturen kan våra tips om Düsseldorfs attraktioner guida dig till en lyckad resa, oavsätt årstid. Trevlig resa!


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Konigsallee

Königsallee är en charmig shoppinggata som delas av en vacker, trädkantad kanal i hjärtat av Düsseldorf. Denna breda aveny kantas av modesallonger och lyxiga butiker. Du kan spendera en hel eftermiddag med att utforska de många affärerna längs den kilometerlånga esplanaden.
Läs mer
Konigsallee som inkluderar en stad, modern arkitektur och en å eller flod

2. Düsseldorf-Hafen

På Düsseldorf-Hafen kan du besöka restauranger med Michelinstjärnor, ta in panoramautsikt över staden och besöka några av stadens mest fascinerande byggnader. I början av 1800-talet var detta en hamn för sjöfart och handel, men hamnens lagerbyggnader stod länge övergivna och det var inte förrän i slutet av 1900-talet som mediaindustrin och gastronomiföretag gav området sin nya look. Orådet kallas även för Medienhafen, "mediahamnen", och är ett av Düsseldorfs mest moderniserade områden.
Läs mer
Düsseldorf-Hafen som inkluderar en stad, ett höghus och utomhuskonst

3. Marktplatz

Marktplatz markerar hjärtat i Düsseldorfs Altstad och centrum. Kom hit för att beundra rådhusets arkitektur och ta den av ett fullspäckat program av kulturevenemang. Torget sträcker sig tillbaka till 1300-talet, den period då staden genomgick sin första storstadsutveckling.
Läs mer
Marktplatz som visar en staty eller skulptur och historiska element såväl som en liten grupp av människor

4. Promenadstråket vid Rhen

På Rehns strandpromenad kan du äta på strandbarer och kaféer, åka med på en flodkryssning och delta i kulturevenemang under sommaren. Den tyska arkitekten Niklaus Fritschi gav området ett nytt utseende under 1990-talet. Tidigare fanns här en motorväg som skapade en barriär mellan Düsseldorf och floden. Idag är strandpromenaden anpassad för fotgängare, kopplar samman den gamla stadskärnan med det nyrenoverade området i hamnen och är en populär mötesplats.
Läs mer
Promenadstråket vid Rhen som visar en hamn eller havsbukt och historiska element

5. Rhen-tornet

Rheinturm är den högsta byggnaden i Düsseldorf och utgör en central del av stadens stadssilhuett. Skyskrapan är 241 meter hög och sträcker sig högt ovanför den vackra Rhen-floden. Om du tar dig upp till utsiktsplattformen under olika tider på dagen får du de bästa utsikterna över staden och floden.
Läs mer
Rhen-tornet som inkluderar modern arkitektur

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Düsseldorf

Städer nära Düsseldorf