Düsseldorf

Reseguide
Düsseldorf
Staden Düsseldorf ligger längs stranden till floden Rhen och lockar till sig besökare med öl och museer, arkitektur, en strandpromenad och flera festivaler.

Ölstugor och strandkaféer, karnevaler och nöjesfält – det finns mycket att uppleva under resor till Düsseldorf. Staden ligger vid stranden till floden Rhen i västra Tyskland. Under din resa till Düsseldorf kommer du att träffa på välkomnande människor och uppleva den gästvänliga atmosfär som råder i Rhenlandet.

Bege dig till Gamla stan i Düsseldorf, Altstadt, om du vill titta närmare på stadens sevärdheter. Många åker hit på weekendresor och passar på att besöka världens längsta bar, en samling med 250 pubar och restauranger som kantar gatorna i Altstadt. Smaka på Altbier, ett mörkt öl som bryggs i Düsseldorf. Lär dig mer om biografhistorien på filmmuseet. Besök rådhuset, Rathaus, en byggnad från slutet av 1500-talet. I närheten kan shoppingfantaster få sitt lystmäte i modebutikerna längs Königsallee.

Det finns gott om utomhusaktiviteter i Düsseldorf. Strosa längs Rheinuferpromenade, en strandpromenad längs floden Rhen. Slå dig ner på ett kafé vid vattnet och titta på solnedgången över Rhens västra strand. Besök Hofgarten, en av Tysklands äldsta allmänna parker. Under sommarmånaderna kan du få lyssna på jazz-, storbands- och orkesterkonserter gratis.

Missa inte Düsseldorf Hafen. I detta restaurerade hamnområde finns prisbelönta restauranger och Düsseldorfs mest framstående arkitektur. Beundra de asymmetriska byggnaderna Der Neue Zollhof, som designats av den berömde arkitekten Frank O. Gehry. Njut av panoramautsikten över staden från toppen av tornet Rheinturm. Om du inte är intresserad av arkitektur kan du njuta av vyerna över floden eller smaka på en currykorv på restaurangen Berens am Kai, som belönats med en Michelinstjärna.

I Düsseldorf är kulturevenemangen mycket viktiga. Res gärna hit under en weekend, med ett färdigt weekendpaket, i samband med ett evenemang du inte vill missa. Du kan till exempel titta på när man utför olika kampsporter och lyssna på livemusik under Japandagen. Denna festival, som arrangeras i maj eller juni, hyllar Tysklands största japanska befolkningsgrupp och dess kultur. Delta i firandet under Rheinischer Karneval, som arrangeras från november fram till askonsdagen. Yngre besökare kommer att tycka om åkattraktionerna på Rheinkirmes, det största nöjesfältet i Rhenlandet.

Det är enkelt att ta sig runt i staden eftersom de centrala delarna av staden inte är kuperade. Om du inte känner för att gå till fots har Düsseldorf ett effektivt kollektivtrafiksystem. Med buss, spårvagn eller tunnelbana tar du dig till de flesta platser som du vill besöka. Hyr en bil om du vill utforska platser utanför staden.

Var kan jag bo i Düsseldorf?

Hotel Nikko Düsseldorf
Hotel Nikko Düsseldorf
4 out of 5
Immermannstr. 41, Düsseldorf, NW, 40210
Priset är 1 097 kr per natt mellan 4 dec. och 5 dec.
1 097 kr
per natt
4 dec. - 5 dec.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
3,9/5 Good! (1 002 recensioner)
Long walking distances
"Nice and clean hotel with high standards. The distance between the elevators and the room was surprisingly long. No view from the hotel room and the fact there is no roof top bar is a minus."

Recension från 30 sep. 2022

Hotel Nikko Düsseldorf
H2 Hotel Düsseldorf Seestern
H2 Hotel Düsseldorf Seestern
3 out of 5
Emanuel-Luetze-Strasse 4, Düsseldorf, 40547
Priset är 747 kr per natt mellan 18 dec. och 19 dec.
747 kr
per natt
18 dec. - 19 dec.
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och restaurang. De populära sevärdheterna Seestern ...
4,5/5 Wonderful! (64 recensioner)
"Prijs en kwaliteit is ok. Kamer is netjes, maar beetje sober ingericht. Badkamer is ruim en netjes."

Recension från 28 nov. 2022

H2 Hotel Düsseldorf Seestern
the niu Tab
the niu Tab
3 out of 5
Moskauer Straße 29, Düsseldorf, 40227
Priset är 727 kr per natt mellan 23 dec. och 24 dec.
727 kr
per natt
23 dec. - 24 dec.
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. De populära sevärdheterna Capitol Theater ...
4,2/5 Very Good! (159 recensioner)
"Sehr trendige Hoteleinrichtung, sehr große Lobby mit Wohlfühlfaktor, schöne geschmackvolle Zimmer, großes Badezimmer, super Frühstück, Sauberkeit im Bad könnte verbessert werden, Vorhänge etwas verschmutzt, defekte Nachtischlampe wurde trotz Reklamation nicht repariert, direkte Umgebung bietet nicht ..."

Recension från 5 nov. 2022

the niu Tab
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Adina Apartment Hotel Dusseldorf
Adina Apartment Hotel Dusseldorf
4 out of 5
Harkortstrasse 10, Düsseldorf, 40210
Detta lägenhetshotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. De populära sevärdheterna ...
4,5/5 Wonderful! (47 recensioner)
Suosittelen
"Hyvä sijainti ja siisti"

Recension från 17 nov. 2022

Adina Apartment Hotel Dusseldorf
JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
3 out of 5
Stresemannstraße 15, Düsseldorf, NRW, 40210
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, smart-tv och digital-tv. De populära ...
2/5 (1 recension)
"Bad communication bad check in no toilet paper. Not clean"

Recension från 18 nov. 2022

JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
Fourty Three Luxury Serviced Apartments
Fourty Three Luxury Serviced Apartments
3.5 out of 5
Tonhallenstraße 16, Düsseldorf, NRW, 40211
Detta lägenhetshotell har 3,5 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. De populära sevärdheterna Düsseldorfer ...
4,9/5 Exceptional! (7 recensioner)
"great friendly staff and owners went out of their way to help us and guide us to the right locations. great team"

Recension från 5 okt. 2022

Fourty Three Luxury Serviced Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Düsseldorf