Düsseldorf

Reseguide
Düsseldorf

Staden Düsseldorf ligger längs stranden till floden Rhen och lockar till sig besökare med öl och museer, arkitektur, en strandpromenad och flera festivaler.

Ölstugor och strandkaféer, karnevaler och nöjesfält – det finns mycket att uppleva under resor till Düsseldorf. Staden ligger vid stranden till floden Rhen i västra Tyskland. Under din resa till Düsseldorf kommer du att träffa på välkomnande människor och uppleva den gästvänliga atmosfär som råder i Rhenlandet.

Bege dig till Gamla stan i Düsseldorf, Altstadt, om du vill titta närmare på stadens sevärdheter. Många åker hit på weekendresor och passar på att besöka världens längsta bar, en samling med 250 pubar och restauranger som kantar gatorna i Altstadt. Smaka på Altbier, ett mörkt öl som bryggs i Düsseldorf. Lär dig mer om biografhistorien på filmmuseet. Besök rådhuset, Rathaus, en byggnad från slutet av 1500-talet. I närheten kan shoppingfantaster få sitt lystmäte i modebutikerna längs Königsallee.

Det finns gott om utomhusaktiviteter i Düsseldorf. Strosa längs Rheinuferpromenade, en strandpromenad längs floden Rhen. Slå dig ner på ett kafé vid vattnet och titta på solnedgången över Rhens västra strand. Besök Hofgarten, en av Tysklands äldsta allmänna parker. Under sommarmånaderna kan du få lyssna på jazz-, storbands- och orkesterkonserter gratis.

Missa inte Düsseldorf Hafen. I detta restaurerade hamnområde finns prisbelönta restauranger och Düsseldorfs mest framstående arkitektur. Beundra de asymmetriska byggnaderna Der Neue Zollhof, som designats av den berömde arkitekten Frank O. Gehry. Njut av panoramautsikten över staden från toppen av tornet Rheinturm. Om du inte är intresserad av arkitektur kan du njuta av vyerna över floden eller smaka på en currykorv på restaurangen Berens am Kai, som belönats med en Michelinstjärna.

I Düsseldorf är kulturevenemangen mycket viktiga. Res gärna hit under en weekend, med ett färdigt weekendpaket, i samband med ett evenemang du inte vill missa. Du kan till exempel titta på när man utför olika kampsporter och lyssna på livemusik under Japandagen. Denna festival, som arrangeras i maj eller juni, hyllar Tysklands största japanska befolkningsgrupp och dess kultur. Delta i firandet under Rheinischer Karneval, som arrangeras från november fram till askonsdagen. Yngre besökare kommer att tycka om åkattraktionerna på Rheinkirmes, det största nöjesfältet i Rhenlandet.

Det är enkelt att ta sig runt i staden eftersom de centrala delarna av staden inte är kuperade. Om du inte känner för att gå till fots har Düsseldorf ett effektivt kollektivtrafiksystem. Med buss, spårvagn eller tunnelbana tar du dig till de flesta platser som du vill besöka. Hyr en bil om du vill utforska platser utanför staden.

Var kan jag bo i Düsseldorf?

NH Düsseldorf City
NH Düsseldorf City
4 out of 5
Priset är 631 kr per natt mellan 29 okt. och 29 okt.
Detta hotell i Oberbilk ligger en kvarts promenad från Capitol Theater och Mitsubishi Electric Halle. Forum Freies Theater och Konigsallee ligger också 2 km ...
3.9/5 Very Good! (842 recensioner)
A very nice hotel.
"A very nice hotel."

Recension från 10 feb. 2020

NH Düsseldorf City
Hotel Nikko Düsseldorf
Hotel Nikko Düsseldorf
4 out of 5
Priset är 980 kr per natt mellan 31 okt. och 31 okt.
Detta hotell med spa i Centrala Düsseldorf ligger tio minuters promenad från Konigsallee, Theater an der Kö och Stilwerk Düsseldorf. Düsseldorfer Schauspielhaus ...
3.8/5 Good! (918 recensioner)
Fina rum men DYR frukost
"Fina rum, lite långsamt i receptionen. DYR frukost! behöver nya handdukar"

Recension från 17 feb. 2020

Hotel Nikko Düsseldorf
Maritim Hotel Düsseldorf
Maritim Hotel Düsseldorf
4.5 out of 5
Priset är 980 kr per natt mellan 30 okt. och 30 okt.
Detta hotell i lyxstil i Unterrath ligger mindre än 5 km från Messe Düsseldorf, CCD Congress Center Düsseldorf och Merkur Spiel-Arena. ISS Dome och Messe Düsseldorf ...
4.4/5 Wonderful! (964 recensioner)
Härlig övernattning på ett fantastiskt hotel
"Högklassigt hotel med strålande läge bara några hundra meter från flygterminalen. Mycket trevligt mottagande vid receptionen. Rummet rymligt och mycket lugnt. Synd bara att vi hade inte möjlighet att äta frukost pga tidig flyg."

Recension från 6 maj 2021

Maritim Hotel Düsseldorf
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Townhouse Düsseldorf
Townhouse Düsseldorf
3 out of 5
Priset är 1 039 kr per natt mellan 29 okt. och 29 okt.
Detta lägenhetshotell i Düsseldorf Altstadt ligger fem minuters promenad från Heinrich-Heine-Institut och Wochenmarkt Carlsplatz. Düsseldorfs stadsmuseum och ...
Townhouse Düsseldorf
JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
3 out of 5
Priset är 920 kr per natt mellan 21 nov. och 21 nov.
Detta lägenhetshotell i Centrala Düsseldorf ligger fem minuters promenad från Stilwerk Düsseldorf och Konigsallee. Theater an der Kö och Forum Freies Theater ...
5/5 Exceptional! (1 recension)
"Mega nettes Personal! Zimmer absolut empfehlenswert!"

Recension från 6 sep. 2021

JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
THE RED Apartments
THE RED Apartments
5 out of 5
Priset är 1 478 kr per natt mellan 31 okt. och 31 okt.
Denna lägenhet i lyxstil i Unterbilk ligger nära Roncalli's Apollo Varieté-teatern och Kunst im Tunnel. Landtag Nordrhein-Westfalen och Rhen-tornet ligger också ...
4.7/5 Exceptional! (58 recensioner)
"Bra"

Recension från 27 sep. 2019

THE RED Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Düsseldorf

Toppaktiviteter i Düsseldorf

Städer nära Düsseldorf