Düsseldorf

Reseguide
Düsseldorf

Staden Düsseldorf ligger längs stranden till floden Rhen och lockar till sig besökare med öl och museer, arkitektur, en strandpromenad och flera festivaler.

Ölstugor och strandkaféer, karnevaler och nöjesfält – det finns mycket att uppleva under resor till Düsseldorf. Staden ligger vid stranden till floden Rhen i västra Tyskland. Under din resa till Düsseldorf kommer du att träffa på välkomnande människor och uppleva den gästvänliga atmosfär som råder i Rhenlandet.

Bege dig till Gamla stan i Düsseldorf, Altstadt, om du vill titta närmare på stadens sevärdheter. Många åker hit på weekendresor och passar på att besöka världens längsta bar, en samling med 250 pubar och restauranger som kantar gatorna i Altstadt. Smaka på Altbier, ett mörkt öl som bryggs i Düsseldorf. Lär dig mer om biografhistorien på filmmuseet. Besök rådhuset, Rathaus, en byggnad från slutet av 1500-talet. I närheten kan shoppingfantaster få sitt lystmäte i modebutikerna längs Königsallee.

Det finns gott om utomhusaktiviteter i Düsseldorf. Strosa längs Rheinuferpromenade, en strandpromenad längs floden Rhen. Slå dig ner på ett kafé vid vattnet och titta på solnedgången över Rhens västra strand. Besök Hofgarten, en av Tysklands äldsta allmänna parker. Under sommarmånaderna kan du få lyssna på jazz-, storbands- och orkesterkonserter gratis.

Missa inte Düsseldorf Hafen. I detta restaurerade hamnområde finns prisbelönta restauranger och Düsseldorfs mest framstående arkitektur. Beundra de asymmetriska byggnaderna Der Neue Zollhof, som designats av den berömde arkitekten Frank O. Gehry. Njut av panoramautsikten över staden från toppen av tornet Rheinturm. Om du inte är intresserad av arkitektur kan du njuta av vyerna över floden eller smaka på en currykorv på restaurangen Berens am Kai, som belönats med en Michelinstjärna.

I Düsseldorf är kulturevenemangen mycket viktiga. Res gärna hit under en weekend, med ett färdigt weekendpaket, i samband med ett evenemang du inte vill missa. Du kan till exempel titta på när man utför olika kampsporter och lyssna på livemusik under Japandagen. Denna festival, som arrangeras i maj eller juni, hyllar Tysklands största japanska befolkningsgrupp och dess kultur. Delta i firandet under Rheinischer Karneval, som arrangeras från november fram till askonsdagen. Yngre besökare kommer att tycka om åkattraktionerna på Rheinkirmes, det största nöjesfältet i Rhenlandet.

Det är enkelt att ta sig runt i staden eftersom de centrala delarna av staden inte är kuperade. Om du inte känner för att gå till fots har Düsseldorf ett effektivt kollektivtrafiksystem. Med buss, spårvagn eller tunnelbana tar du dig till de flesta platser som du vill besöka. Hyr en bil om du vill utforska platser utanför staden.

Var kan jag bo i Düsseldorf?

Maritim Hotel Düsseldorf
Maritim Hotel Düsseldorf
4.5 out of 5
Maritim Platz 1, Düsseldorf, NW, 40474
Priset är 1 027 kr per natt mellan 17 juni och 18 juni
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 4 restauranger och 2 barer/lounger. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Wonderful! (968 recensioner)
"Nice and clean hotel"

Recension från 5 dec. 2021

Maritim Hotel Düsseldorf
the niu Tab
the niu Tab
3 out of 5
Moskauer Straße 29, Düsseldorf, 40227
Priset är 602 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. De populära sevärdheterna Konigsallee och ...
4,3/5 Excellent! (76 recensioner)
"Die asiatisch angehauchte Einrichtung ist schön. Bar Preise waren im Vergleich zur Stadt etwas zu hoch angesetzt."

Recension från 17 apr. 2022

the niu Tab
Holiday Inn Express Düsseldorf – Hauptbahnhof, an IHG Hotel
Holiday Inn Express Düsseldorf – Hauptbahnhof, an IHG Hotel
3 out of 5
Moskauer Strasse 30, Düsseldorf, 40227
Priset är 650 kr per natt mellan 6 juni och 7 juni
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och parkering. De populära sevärdheterna ...
4,6/5 Exceptional! (28 recensioner)
"Very nice"

Recension från 31 jan. 2022

Holiday Inn Express Düsseldorf – Hauptbahnhof, an IHG Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Adina Apartment Hotel Dusseldorf
Adina Apartment Hotel Dusseldorf
4 out of 5
Harkortstrasse 10, Düsseldorf, 40210
Priset är 1 027 kr per natt mellan 22 maj och 23 maj
Detta lägenhetshotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. De populära sevärdheterna ...
4,6/5 Wonderful! (12 recensioner)
"Heerlijk verblijf, top sportinfra boven"

Recension från 9 maj 2022

Adina Apartment Hotel Dusseldorf
JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
3 out of 5
Stresemannstraße 15, Düsseldorf, NRW, 40210
Priset är 1 181 kr per natt mellan 30 maj och 31 maj
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, smart-tv och digital-tv. De populära ...
3,8/5 Good! (4 recensioner)
"Mega nettes Personal! Zimmer absolut empfehlenswert!"

Recension från 6 sep. 2021

JOYN Dusseldorf - Serviced Apartments
THE RED Apartments
THE RED Apartments
5 out of 5
Hubertusstraße 1, Corner of Moselstrasse, Düsseldorf, 40219
Priset är 1 704 kr per natt mellan 26 maj och 27 maj
Denna lägenhet i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Düsseldorf. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och terrass. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,7/5 Exceptional! (63 recensioner)
"Bra"

Recension från 27 sep. 2019

THE RED Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Düsseldorf

Toppaktiviteter i Düsseldorf

Städer nära Düsseldorf