Saker att göra i Larnaca

Aktiviteter, attraktioner och turer
Larnaca

Ljuvliga Larnaca – saker att göra

För soldyrkare är det obligatoriskt att resa till Larnaca och utforska Cyperns tredje största stad. Här är vattnet kristallklart, stränderna sagolika och stadskärnan avkopplande att utforska under minnesvärda semesterdagar. På Cypern blir det varmt redan på våren och solen håller sig framme en bra bit inpå hösten, vilket gör semesterorterna populära bland besökare från hela Europa. Det betyder dock inte att området saknar karaktär. De aktiviteter Larnaca har att erbjuda gör ingen besviken. Det finns något för både kulturintresserade besökare, barnfamiljer och nattugglor.

Mycket att göra i Larnaca

Under ditt besök går det utmärkt att kombinera strandhäng med stadspuls. Du kommer antagligen att vistas en hel del på den palmkantade strandpromenaden Finikoudes, bland kaféer och tavernor. Hit kommer både turister och cyprioter för att äta och roa sig. Längst bort på strandpromenaden hittar du den gamla stadsdelen där du kan shoppa i eleganta butiker. Gatorna är vindlande och du kan tillåta dig att gå vilse en stund, så kommer du att känna av stadens vardagscharm. Vill du fortsätta ditt shoppingäventyr är Zenon Kitieus stadens största butiksgata. Missa inte grönsaksmarknaden om du vill köpa några läckerheter att ha med dig på picknick. Det passar utmärkt om du ska tillbringa en heldag på stranden. På kvällen drar nattlivet igång och du kan dansa till klubbmusik, eller smutta på exotiska drinkar.

Kultur i Larnaca – att göra på närmare håll

Är du kulturhistoriskt intresserad finns saker att göra i Larnaca. En av de viktigaste sevärdheterna är det ottomanska fortet, som har varit stadens stolthet sedan 1605. I närheten hittar du även ett medeltidsmuseum som är väl värt ett besök. Är du intresserad av historia kan du styra stegen till Lazaruskyrkan, vars grundvalar lades redan på 900-talet. Du kommer att känna historiens vingslag när du ser den gamla byggnaden. Har du ännu lite energi kvar efter ditt besök i kyrkan kan du gå och se slottet Kastro Larnakas,eller gå till det arkeologiska museet. Sedan är det kanske dags att hämta dig en stund på ditt hotell i Larnakas, innan du går ut och äter en fin cypriotisk middag.

Dagsutflykter från Larnaca – aktiviteter i närheten

På lagom utflyktsavstånd ligger flera spännande destinationer. I kuststaden Pafos kan du utforska kulturskatter från antiken. Det är en välordnad semesterort för dig som vill se katakomber, medeltidskyrkor och en romersk teater. Hit passar det bra att åka om du hyr bil i Larnaca. Föredrar du upptäcktsfärder till fots är Troodosbergen rätt utflyktsmål. Här väntar bland annat fascinerande flora och fauna, kyrkor och bysantinska kloster, samt pittoreska byar och småstäder i sluttningarna. Du kan besöka någon av de många vinodlingarna om du vill vistas i lummiga miljöer och provsmaka viner. Planerar du ditt besök i augusti kan du gå på vinfestival i bergen. Ytterligare ett utflyktsmål är Nicosia, alltså Cyperns huvudstad, som sedan den turkiska invasionen 1974 har varit delad mitt itu. Den kändaste sevärdheten är den gotiska katedralen Sankta Sofia, men det finns oändligt med andra saker att göra. Larnaca är också rätt utgångspunkt för dig som vill ta en tur till Ayia Napa.

Toppaktiviteter i Larnaca


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Finikoudesstrand

Höga palmer och trevliga strandpromenader möter dig vid ingången till Finikoudesstranden på Larnacas östkust. Dess centrala läge och klara vatten garanterar att den alltid är mycket populär bland lokalinvånare och turister. Kring stranden hittar du också många restauranger och kaféer.
Läs mer
Smutta på fruktjuice under ett parasoll och simma i det svala vattnet vid denna trevliga stadsstrand efter att du utforskat stadens närliggande historiska centrum.

2. Mackenzie Beach

Tillbringa en lat dag i solen på Mackenzie Beach under din resa till Larnaca. Läget vid havet lockar till härliga promenader i detta avslappnade område som är känt för sina barer.
Läs mer
Tillbringa en lat dag i solen på Mackenzie Beach under din resa till Larnaca. Läget vid havet lockar till härliga promenader i detta avslappnade område som är känt för sina barer.

3. Larnaca Marina

Bortom raderna av palmer och alla charmiga kaféer som pryder Finikoudesområdet ligger de imponerande lyxjakterna i Larnca Marina. När den är full hyser marinan 450 båtar i olika stilar och storlekar. Besök denna hamn om du vill ta dig till vraket Zenobia, en ovanlig dykplats där du kan utforska ett skepp som kapsejsade år 1979.
Läs mer
Promenera längs denna romantiska pir där du kan beundra en mängd olika fartyg och åka på en tur till den berömda dykplatsen, vraket Zenobia.

4. Sankt Lasaros kyrka

Sankt Lasaros kyrka är en berömd religiös byggnad som sägs vara uppförd på platsen där den bibliska figuren Lasaros av Betania vilar. Enligt berättelsen återupplivades han av Jesus och flydde till Cypern där han tillbringade resten av sitt liv. Kyrkan är byggd i sten och reser sig över Sankt Lasaros torg som en påminnelse om stadens livliga förflutna.
Läs mer
Besök detta religiösa komplex från 800-talet där du kan höra en fascinerande mirakelberättelse och se det som påstås vara Lasarus heliga grav.

5. Larnacas saltvattensjö

Larnacas saltvattensjö är ett naturskönt område med grunt vatten där rosa flamingor samlas. På sommaren kan du vandra över den torra, månlika terrängen. Vattnet har ett medeldjup på omkring en meter under vintern.
Läs mer
Fotografera ett moskékomplex mot en bakgrund av glada färger som speglar sig i vattnet från en blå himmel, gröna kullar och rosa flamingor.

6. Europatorget

Europatorget är ett öppet område omgivet av brittiska kolonialbyggnader med anor från 1800-talet. Torget, som ligger i anslutning till Larnacas kust, är fullt av charmiga miniträd och bänkar och lockar med en imponerande fontän. Det är ett av stadens viktigaste torg och en perfekt mötesplats för såväl ortsbor som turister. Använd det som utgångspunkt för upptäckresor runt staden så vet ni alltid var ni kan ses igen.
Läs mer
Upptäck en vacker fontän och beundra de koloniala byggnaderna kring detta rymliga torg nära stranden.

7. Finikoudes strandpromenad

Larnaca har en intressant historia du kan upptäcka genom att besöka Finikoudes strandpromenad. Läget vid havet lockar till härliga promenader i området, som också är känt för sina restauranger.
Läs mer
Larnaca har en intressant historia du kan upptäcka genom att besöka Finikoudes strandpromenad. Läget vid havet lockar till härliga promenader i området, som också är känt för sina restauranger.

8. Larnaca slott

Besök Fortet Larnaca, ett imponerande landmärke vars museum består av flera rum som visar upp spännande föremål från förr. Den bysantinska byggnadens exakta historia är fortfarande ett mysterium, men den uppfördes under medeltiden för att skydda stadens hamn. Det är troligt att slottet byggdes under Jakob I:s styre på 1300-talet, och att de osmanska makthavarna senare lade till flera delar.
Läs mer
Utforska de fascinerande lämningarna av stadens försvarsanläggning på detta slott och museum med utsikt över Medelhavet.

Populära sevärdheter i Larnaca

Områden i Larnaca

Städer nära Larnaca