Saker att göra i Mexico City

Aktiviteter, attraktioner och turer
Palacio de Bellas Artes presenterar en staty eller skulptur, nattliv och historisk arkitektur

Mexico City: Saker att göra i Frida Kahlos exotiska hemstad

Mexikos huvudstad är en av världens största städer, så självklart finns här oändligt mycket att göra. Mexico City lockar resenärer som är sugna på ett exotiskt äventyr, och med kryddoftande mat, färgsprakande sevärdheter och fascinerande spanska och indianska traditioner gör staden få besvikna. Att boka organiserade aktiviteter i Mexico City är ett bra sätt att upptäcka en stad som annars kan vara lite farlig och svår att ta sig runt i på egen hand.

Konst, historia och sport: aktiviteter i Mexico City

I Mexico City finns allt från urgamla slott till världsberömda konstnärer och galna brottare, så du kommer aldrig att sakna något att hitta på. Historieälskare kan börja med en guidad tur av den historiska stadskärnan, palatset Chapultepec och antropologimuseet för att få en inblick i stadens mångfacetterade förkolombianska och spanska historia. Lär dig om Aztekerna och Mayaindianernas civilisationer och beundra tusentals arkeologiska föremål från Mesoamerika.

Ett par av stadens mest berömda personligheter är konstnärsparet Frida Kahlo och Diego Rivera, och du hittar flera olika guidade konstturer med dessa två i fokus. Besök Kahlos födelseplats, La Casa Azul, som idag är ett museum och Riveras stora samling av förhispaniska verk på Diego Rivera Anahuacalli Museum. En fascinerande tradition i Mexiko, och något som absolut är värt en afton av din semester är kampsporten Lucha Libre – en typ av fristilsbrottning där kämparna bär färgglada masker över hela huvudet.

Utflykter från Mexico City

Även om det finns en uppsjö av saker att göra i Mexico City kan det vara skönt att komma ut från denna jättestad och andas lite frisk luft någon gång på semestern. Varför inte besöka förstaden Xochimilco och marknaden Plaza Garibaldi där du kan gå på tequilamuseum och provsmakning av nationaldrycken? Besök två natursköna ”Pueblos Mágicos” i Real de Monte och Huasca de Ocampo eller de historiska och charmiga Cuernavaca och Taxco, där du kan lära dig mer om Mexikos spännande historia. Barnfamiljer eller äventyrssugna kan roa sig och få sig en ordentlig adrenalinkick med ett besök på nöjesparken Six Flags Mexico.

Fler saker att göra i Mexico City

Många stannar ganska länge när de är i Mexico City. Aktiviteter för alla smaker finns i ett aldrig sinande utbud, och ju längre du stannar desto mer kommer du att upptäcka att du inte har hunnit göra. Du hittar något för alla specialintressen i den här enorma staden. Vad sägs till exempel om en matlagningskurs, en utekväll med cantinas, mariachis och brottning eller ett besök på stadens berömda fotbollsarena Azteca Estadio, där inte mindre än två VM-finaler har spelats?

Om du å andra sidan har en kortare vistelse i staden, kan det vara en god idé att boka en guidad tur med stadens höjdpunkter eller köpa biljett till en hop on/ hop off-buss. Det är två smidiga och enkla sätt att få se stadens främsta sevärdheter på en kortare tid.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Zocalo

Zócalo är epicentrum i Mexikos huvudstad. Detta enorma torg rymmer över 100 000 människor, vilket gör det till ett av de största i sitt slag i världen. Zócalos officiella namn är Plaza de la Constitución och var en gång hjärtat i den gamla aztekstaden Tenochtitlán. Stadens historia syns tydligt i den varierande arkitekturen, med allt från ruiner från före spanjorernas ankomst, till palats och moderna byggnader. Gå gärna in på Zócalos tunnelbanestation, där det finns modeller över hur torget har förändrats genom tiderna.
Läs mer
Detta är hjärtat av Mexico City, med olika arkitekturstilar, kulturevenemang och en aktiv konstmiljö.

2. Paseo de la Reforma

Paseo de la Reforma fungerar bra som referenspunkt när du reser runt i Mexico City. Längs den vackra, trädkantade gatan finns många historiska byggnader och monument. Lägg även märke till de moderna byggnaderna som har rests i takt med att Mexiko och Mexico City har blivit en internationellt viktigt finansmarknad.
Läs mer
Likt Champs Elysées i Paris ger denna breda aveny lite elegans till den historiska delen i denna enorma stad.

3. Guadalupebasilikan

Över 12 miljoner människor besöker Guadalupebasilikan varje år. De kommer för att se den plats där jungfru Maria sägs ha visat sig för en fattig indian och för att titta på den mantel med en bild av Maria på som visas upp här.
Läs mer
Mexikos skyddshelgon, Vår Fru av Guadalupe, tros ha visat sig på den plats där kyrkan står, vilket har gjort den till en viktig vallfärdsplats för många katoliker.

4. Chapultepec Park

Denna park är 686 hektar stor och här finns både ett palats, en nöjespark och flera museer. Den känns som en vildmarksoas mitt i staden.
Läs mer
Besök Chapultepec-palatset, utforska Nationalmuseet eller ta med barnen till nöjesparken och barnmuseet i denna vidsträckta stadspark.

5. Monumentet El Ángel de la Independencia

Mexico Citys El Ángel de la Independencia är en hyllning till hjältarna i det mexikanska frihetskriget. Från 1521, när Hernán Cortés besegrade aztekerna, fram till tidigt 1800-tal var Mexiko en spansk koloni. Vid monumentet kan du lära dig mer om den tio år långa kampen som började 1810 och som till slut ledde till att Mexiko blev en självständig monarki och sedan republik.
Läs mer
Monumentet El Ángel de la Independencia symboliserar landets hårda kamp för självständighet.

6. Alameda Central

Alameda Central är en mycket gammal park som fått sitt namn från det spanska namnet på poppelträden, ”álamos”, som planterats här för att skapa en grön oas för Mexico Citys invånare. Strosa längs gångvägarna, som numera kantas av ask och pilträd, och uppskatta denna avkopplande del av staden.
Läs mer
I Mexico Citys historiska centrum hittar du denna gröna park som passar perfekt för lite avkoppling mellan sevärdheterna.

7. Revolutionsmonumentet

Du får ut mest av ditt besök på Monumento a la Revolución om du kommer hit i gryningen eller vid solnedgången. Den stora strukturen i art déco-stil står högre än de andra byggnaderna i området. Framför monumentet ligger Plaza de la República. Här samlas demonstranter för att marschera och visa solidaritet med offren för olika typer av förtryck.
Läs mer
Ställ dig bredvid en av världens största triumfbågar i en stor korsning mitt i Mexico Citys historiska centrum.

Populära sevärdheter i Mexico City

Områden i Mexico City

Städer nära Mexico City