Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Oslo efter kategori

Toppaktiviteter i Oslo

Se alla 4 saker att göra i Oslo

Oslo: Att göra i Norges huvudstad

Trots att Oslo är en av världens dyraste destinationer är staden väl värd ett besök. Här kan du kombinera storstadshäng med mysigt friluftsliv och det finns både gratisnöjen och prisvärda aktiviteter. I Oslo kan du vandra i den närliggande skogen ta en simtur i fjorden och gå på gratiskonsert. Vare sig du vill dricka finöl eller gå på museer finns mängder med saker att göra i Oslo utan att det behöver bli alltför djupa hål i plånboken.

Oslo – Saker att göra i stadens hjärta

Om du försöker spara en slant under semestern bör du överväga att skaffa ett Oslo-pass. På så sätt kan du få gratis inträde till fler än 35 av stadens finaste museer och sevärdheter. Dessutom ger kortet obegränsad tillgång till alla centrala rutter med kollektivtrafiken så att du slipper att stressa över enskilda utgifter. Du kan börja med att använda ditt pass på färjorna till den inre Oslofjorden. Följ sedan i Edvard Munchs fotspår och se det tidlösa konstverket Skriet på Munchmuseet

lär dig om fredspriset på Nobels Fredssenter och gå vidare till Frammuseet om du vill se polarfartyg och lära dig om norska forskningsexpeditioner. Oslo-passet är perfekt om du vill besöka stadens höjdpunkter utan att ständigt fokusera på kostnader och inträdesavgifter. I priset för kortet ingår en guidebok samt karta över staden och kollektivtrafiken.

Roliga aktiviteter – Oslo med omnejd

Om du vill se Oslo från ett nytt perspektiv kan det vara trevligt att ta en avkopplande kryssning på Oslofjorden. Under din två timmar långa båtresa kommer du att få höra intressant fakta och underhållande anekdoter och av din engelsktalande guide. Samtidigt passerar du genom smala sund och vikar längs med kusten där du kan se storslagna bostäder. Dessutom kan du beundra utsikten över den gamla fästningen Akershus. Väl tillbaka i staden passar det bra att ta en väldoftande kopp kaffe på någon sorlande uteservering. Du kan även bege dig till det prisbelönta Operahuset en futuristisk marmorbyggnad som fungerar lite som en social knutpunkt. Köp med dig någon läcker mat från ett gatukök om du vill hålla nere på utgifterna. Slå dig ner på taket och mingla med ortsborna – här hålls konserter med jämna mellanrum. Du kan förstås även gå och se opera eller teaterföreställningar.

Att göra – Oslo med rundtur

Oslo må vara en liten stad men du som gillar att vara effektiv under semestern kommer att uppskatta den guidade stadsrundturen för att få lite överblick. Roligast för barnen är helt klart att åka dubbeldäckare. På så sätt får du tillsammans med familjen se Vigelands skulpturpark ett grönområde som pryds av fler än 200 skulpturer av den stora norska skulptören Gustav Vigeland. Sedan är det bara att kliva på nästa buss och åka vidare till den berömda hoppbacken Holmenkollen där du kan ta några oförglömliga semesterbilder. Sänd en tanke till de våghalsiga atleter som kastar sig ut för den norska bergsryggen under skidtävlingar – det är en svindlande tanke när du står här i verkligheten. Samla på krafterna under den lärorika bussturen och unna dig sedan en läcker middag på restaurang.

Karta

Discover neighborhoods in Oslo

Centrala Oslo

Sätt av lite tid för att kolla in de fascinerande museerna i Centrala Oslo. Ägna en stund åt att besöka viktiga sevärdheter som Oslos operahus, och kliv på tunnelbanan på Christiania Torv spårvagnshållplats eller Wessels Plass pendeltågstation om du vill se mer av området.

MuseerSlottFestivaler

Frogner

Frogner är bland annat känt för museerna, kaféerna och shoppingen. Passa på att besöka Aker Brygge eller Nationalbiblioteket när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Skillebekk pendeltågstation eller Skarpsno pendeltågstation för att ta dig runt i staden.

MuseerKaféerTurer

Holmenkollen

Holmenkollen är något alldeles extra med kanske Oslos bästa utsikt, friluftsäventyr de flesta bara kan drömma om och därtill fina restauranger och boenden.

SkidåkningUtflykterAvslappning

Grünerløkka

Resenärer brukar välja Grünerløkka för det stora restaurangutbudet. Hoppa på tunnelbanan på Olaf Ryes plass pendeltågstation eller Schous plass pendeltågstation och kolla in berömda sevärdheter som Mathallen Oslo.

AffärsresorFamiljevänligShopping

Tøyen

Tøyen är känt för museerna och shoppingen, så det kan vara värt att utforska. Bland de främsta sevärdheterna hittar du Munchmuseet och Oslos botaniska trädgård, och du kan hoppa på tunnelbanan på Tøyen T-bane eller Tøyen station om du vill se mer av staden.

MuseerKulturAffärsresor

Gamle Oslo

Gamle Oslo är bland annat känt för shoppingen, krogarna och museerna. Passa på att besöka Oslos operahus eller Munchmuseet när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Oslo Hospital pendeltågstation eller St. Halvards plats spårvagnshållplats för att ta dig runt i staden.

AffärsresorShoppingRestauranger