Saker att göra i Peking

Aktiviteter, attraktioner och turer
Förbjudna staden presenterar en fontän

Att göra: Peking

Fantastiska saker att göra i Peking – Asiens pärla

Välkommen till en stad där du kommer att bli överöst av intryck – i positiv mening. Det här är himmelriket för ¬alla som älskar spännande smaker, kulturupplevelser och historiska sevärdheter. Så vad finns för guldkorn du bara inte får missa i Peking? Att göra-listan kan lätt bli lång i en världsstad som denna. Det gäller att sikta in sig på alla smultronställen och fundera en stund på vad som känns viktigast inför semestern. Här är tipsen du behöver för att göra det mesta av din resa till Peking - från flygtransfer, till förbjuden stad och kulinariska upplevelser.

Väl framme i Peking – saker att göra för att resan ska gå smidigt

När du landar på Pekings internationella flygplats (PEK) lär du vara ganska utpumpad efter den långa resan. Om du har tänkt utforska staden på egen hand går det fint att hyra bil i Peking. Du hämtar upp ditt fordon på flygplatsen. Ett annat alternativ till expresståget och bussen är att boka privat minivan eller privat standardbil som kör dig hela vägen till ditt hotell i Peking. På så sätt får du bekväm transfer till olika zoner i stadens centrala delar. En lyxigare variant är att boka VIP Fast-Track Service och transfer. Väl framme är det dags att se vilka aktiviteter Peking har att erbjuda. För turister kan det verka svårt att hitta i staden, men med tunnelbanan och lite tålamod går det fint att ta sig runt. Avstånden mellan olika platser kan dock vara otippat stora.

På besök i en myllrande metropol - aktiviteter i Peking

Missa inte Förbjudna stadens trädgårdar, paviljonger och palats. På detta muromgärdade område vistades det politiska maktsätet och kejsare från Mingdynastin till Qingdynastin. Gå vidare till Himmelska fridens torg, se regeringsbyggnaderna och den forne ledaren Mao Zedongs Mausoleum. För dig som vill få dig en andningspaus är Bejings botaniska trädgård ett fint utflyktsmål bortom Sommarpalatsets tårpilskantade dammar. Ännu en bit bort, närmare bestämt åtta kilometer utanför staden, ligger kinesiska muren. I Olympiaparken kan du utforska imponerande byggnader, däribland utkikstornet och pagodan. Ytterligare en obligatorisk sak att göra i Peking är att gå till Silkesmarknaden och Pärlmarknaden. Elektroniska produkter säljs på Electronic Shopping Mall och om du vill ha något i klädväg kan du styra kosan till Yashow.

Peking – aktiviteter för kulinariskt intresserade besökare

I Peking finns mat finns överallt. Välj bland nudlar och dumplings, ris, kött, grönsaker och fisk som tillagas framför ögonen på dig. Eftersom genuin kinesisk mat är lite underskattad vill vi slå ett slag för alla eleganta och ljuvliga rätter du kan prova här. Snabbmaten är ofta mycket god och du hittar gatustånd och mathörnor i varje varuhus. Wangfuing Xiachijie är en gata där du kan prova traditionella rätter från olika provinser i Kina. Självklart måste du även prova paradrätten pekinganka, gärna på någon fin restaurang. Det finns smakupplevelser från världens alla hörn - se bara till att våga dig bortom turiststråken för att prova riktigt autentiska rätter.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Förbjudna staden

Förbjudna staden är en av de mest vördnadsbjudande sevärdheterna i Peking och till och med i hela Kina. I flera hundra år var endast det kungliga hovet tillåtet in bortom de väldiga murarna, vilket gav anläggningen namnet Förbjudna staden. De vackra torgen har sedan 1925 varit öppna för allmänheten och lockar varje år miljontals turister.
Läs mer
Förbjudna staden presenterar historisk arkitektur, en sjö eller ett vattenhål och en å eller flod

2. Kinesiska muren

Kinesiska muren vid Juyongguan är den del av den antika muren som ligger närmast Peking. Den här delen, som byggdes mellan 770 f.Kr. och 221 f.Kr., går genom Juyongpasset. Ta en tur och närstudera den historiska arkitekturen och beskåda den fantastiska utsikten över Jundu- och Taihangbergen.
Läs mer
Kinesiska muren som visar nattliv, historiska element och ett monument

3. Wangfujing Street

Wangfujing har varit centrum för Pekings kommersiella aktiviteter i flera hundra år. Idag är gatan väldigt populär bland besökare som lockas hit i jakt på fynd och unika kläder. Denna livliga kommersiella genomfartsväg har bänkar, barer, restauranger och kaféer som erbjuder gott om platser där du kan vila benen.
Läs mer
Wangfujing Street som inkluderar en stad och gatuliv

4. Himmelska fridens torg

Det är snarare historian än arkitekturen bakom Himmelska fridens torg som har fört torget in i det internationella strålkastarljuset. Detta offentliga torg omges av Pekings mest välkända attraktioner, en syn du inte får missa när du besöker Peking.
Läs mer
Himmelska fridens torg som visar en administrativ byggnad och historisk arkitektur

5. Himlens tempel

Himlens tempel är större än Förbjudna staden. Det byggdes ursprungligen som ceremoniell plats för kejsare under 1400-talet, men har varit öppet för allmänheten sedan 1918. Nu för tiden är platsen en samlingspunkt för lokala musiker, dansare och andra artister som vill öva kampsport och andra hobbyer här.
Läs mer
Himlens tempel som visar ett tempel eller plats för dyrkan, en stad och religiösa element

6. Sommarpalatset

Sommarpalatset ligger vid Kunmingsjön och erbjuder Kinas största kungliga trädgård såväl som många slående byggnader. Njut av lummig grönska och vacker arkitektur med en picknick på gräsmattorna.
Läs mer
Sommarpalatset presenterar historiska element

7. Kinas nationalmuseum

National Museum of China är ett av världens största museer. Detta är en utmärkt plats att lära sig mer om kinesisk kultur och gångna tiders dynastihistoria. Se till att du har åtminstone en heldag till övers för att vandra genom museets salar.
Läs mer
Kinas nationalmuseum

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Peking

Städer nära Peking