Saker att göra i Pisa

Aktiviteter, attraktioner och turer
Lutande tornet presenterar en stad och nattliv

Att göra: Pisa

Nöjen och aktiviteter i Pisa

Om du ska resa till Pisa är det värt att läsa på lite i förväg, så att du får ut det mesta av ditt besök i denna toscanska pärla. För dig som älskar Italien är det ett självklart resmål. Du kan börja upptäcktsfärden vid det berömda tornet, men se till att även utforska andra sidor av staden lite närmare. Här serveras mat som blandar delikatesser från Toscanas kullar med Medelhavets läckerheter. Du kan festa loss eller vistas i den sagolika naturen. Det finns otaliga nöjen, arkitektoniska mästerverk och härliga saker att göra i Pisa. Det är bara fantasin som sätter gränser. Se till att boka hotell i Pisa och flyg iväg till Toscanas huvudort.

Transfer från flygplatsen och transport i Pisa

När du kommer ner på fast mark i finns olika sätt att ta sig den sista biten in till centrum. Järnvägsterminalen ligger visserligen utanför avgångshallen, men det finns även möjlighet att i förväg boka standardbil eller minivan. På så sätt är det smidigt att ta sig vidare till olika zoner i staden med privat transport. För dig som vill se mer av den toscanska landsbygden är det härligt att hyra bil i Pisa. Det gör det enklare att åka ut i naturen på helt egna villkor. Du kan exempelvis åka på dagsutflykt till Lucca, medeltidsstaden med intakta stadsmurar från renässansen. Inne i Pisas stadskärna är det dock lämpligast att ta sig fram till fots. Det finns även bussar som stannar på centralstation och förbinder Pisa med andra städer.

Spännande saker att göra i Pisa

Välkommen till en destination som ligger i skuggan av Europas berömda sneda torn. När du kommer fram till Pisa kan du strosa runt på det underbara torget Piazza del Duomo. Detta stora, muromgärdade område ligger norr om stadens hjärta och ses som en mycket viktig plats för medeltida konst. Intill torget ligger bland katedralområdets 55 meter höga kampanil – även känd som Lutande tornet i Pisa. Det cylindriska klocktornet började uppföras 1173. När du är färdig med den klassiska sevärdheten kan du strosa på det historiska huvudstråket Borgo Stretto, bland exklusiva butiker och barer. Känner du ett behov av att vistas i naturen är parken San Rossore Massaciuccoli ett alternativ som ligger vackert till längs kusten med berg i bakgrunden.

Äta i Pisa - att göra för alla finsmakare

När du har bockat av de klassiska attraktionerna är det kanske dags att utforska det kulinariska utbudet i Pisa. Aktiviteter som har med mat att göra väntar alltid precis runt knuten här. I det toscanska köket är det förhållandevis få ingredienser som utgör basen. Viktigast av allt är att råvarorna är färska och närodlade. Kikärtssoppa är en lokal delikatess som serveras med det osaltade brödet ”pane sciocco”. Prova hemgjord pasta, beställ en kött- eller fiskbaserad rätt och se till att dricka lokalproducerat vin. Du som är livsnjutare kommer aldrig att få slut på härliga aktiviteter. Pisa är en romantikens stad, en charmig ny vän som du kommer att vilja återse gång på gång.Populära platser att besöka

1. Lutande tornet

Det lutande tornet i Pisa är en av Europas mest välkända byggnader och lockar besökare från hela världen. Tornet är den fristående romanska kampanilan (klocktornet) till den storslagna domkyrkan på Mirakelplatsen, Piazza dei Miracoli. Arkitekturen och historien må vara fascinerande, men de flesta besökare kommer hit för att helt enkelt titta på och fotografera tornets lustiga lutning.
Läs mer
Höjdpunkten i Pisa är detta karakteristiska runda klocktorn, som har blivit världsberömt tack vare sin konstiga vinkel.

2. Piazza del Duomo

Upptäck fyra ikoniska religiösa byggnader på Piazza del Duomo i Pisa, som även kallas Piazza dei Miracoli. Här ligger både det världsberömda Lutande tornet i Pisa, dopkapellet Battistero di San Giovanni, domkyrkan och kyrkogården Camposanto monumentale. Ditt besök på Piazza del Duomo lovar att bli en oförglömlig historisk upplevelse, vare sig du väljer att utforska det till fots eller på segway.
Läs mer
Detta historiska grästäckta torg är känt för sin rikliga medeltida konst och några av världens mest fantastiska arkitektoniska mästerverk.

3. Pisa-katedralen

Höjdpunkten på Mirakelplatsen är domkyrkan i Pisa, Duomo di Pisa, en av Italiens mest fotograferade byggnader, med sitt fristående lutande torn. Denna domkyrka används fortfarande aktivt.
Läs mer
Mitt på Mirakelplatsen ligger domkyrkan, ett imponerande exempel på romansk arkitektur och en av Italiens allra heligaste platser.

4. Piazza dei Miracoli

Till skillnad från de stenlagda torgen med fontäner som Italien är känt för har Mirakelplatsen stora, välskötta gräsmattor och omges av gamla murar. Detta enorma torg är Pisas populäraste sevärdhet. Här finns ett av Europas mest karakteristiska torn, en viktig samling medeltida konst och några av Italiens heligaste platser. Klättra upp i det lutande tornet, lär dig mer om Italiens historia och titta närmare på katedralen, pelargångarna och kyrkogården.
Läs mer
Lutande tornet i Pisa gör detta muromgärdade torg till Pisas mest välfotograferade torg, men även de andra storslagna byggnaderna är värda att fotografera.

5. Palazzo dei Priori

Volterra har en spännande historia du kan upptäcka genom att besöka Palazzo dei Priori. Njut av den vackra landsbygden i detta område.
Läs mer
Volterra har en spännande historia du kan upptäcka genom att besöka Palazzo dei Priori. Njut av den vackra landsbygden i detta område.

Populära sevärdheter i Pisa

Områden i Pisa

Städer nära Pisa