Saker att göra i San Diego

Aktiviteter, attraktioner och turer
Pacific Beach Park presenterar bad, surfing och kustutsikter

San Diego – att göra under semestern

Aktiviteter San Diego lockar besökare med

Hamnstaden San Diego är en drömdestination för många resenärer som frestas av den avspända stämningen, de världsberömda attraktionerna och det härliga strandlivet. Det här är en pärla på USA:s sydvästkust och omgivningen domineras av badturism samt frukt- och grönsaksodling. De flesta saker som finns att göra i San Diego är barnvänliga, men när skymningen faller drar nattlivet igång och du kan gå på krogrunda i det omtyckta Gaslamp District.

Barnsligt roliga saker att göra i San Diego

För dig som vill bocka av hela listan med sevärdheter finns ett utmärkt alternativ att dra nytta av i San Diego - aktiviteter av alla de slag finns inkluderade på Go San Diego-kortet. Du får gratis inträde till San Diego Zoo, Birch Aquarium och fler än 40 andra sevärdheter, turer och museer. Det är perfekt om du vill uppleva så mycket som möjligt. Om du inte är här tillräckligt länge för att besöka alla dessa attraktioner kan du välja Southern California CityPASS och få tillgång till fyra häftiga nöjesparker. Självklart kan du åka raka vägen till dina egna smultronställen. San Diego Zoo Safari Park är en favorit bland yngre besökare. Minst lika populärt är LEGOLAND® California. Här i staden kan det kännas svårt att välja bort aktiviteter du inte hinner med. Tricket är att hitta balansen mellan strandliv och aktiviteter. I San Diego finns något för alla smaker och plånböcker, så det gäller att prioritera ordentligt.

San Diego – saker att göra för vuxna

Det är inte bara nöjes- och djurparker som lockar besökare hit. Historieintresserade turister kommer att uppskatta USS Midway Museum. Stig in det gamla hangarfartyget om du vill lära dig om vardagslivet ombord, se vilka som suttit i fartygsarresten och uppleva hur det är att flyga ett stridsflygplan. Ditt besök är inte komplett förrän du utforskat stadens mexikanska smaker. San Diego gränsar till både Mexiko och Los Angeles och det finns restauranger i världsklass. Du som känner för en riktigt avkopplande resa, men ändå vill hålla dig i form, kan göra yoga på stranden eller ta en avkopplande vandring i Torrey Pines. Om du beger dig till Casa Beach kan du få se sälar. Livsstilen är aktiv och hälsosam här i staden, så det finns många sportrelaterade saker att göra.

Se San Diego ur ett annat perspektiv

Du som vill åka på sightseeing kan med framgång välja en båtresa. Boka en seglingstur om du vill unna dig en exklusiv upplevelse ombord på en vacker båt. Tillsammans med en liten grupp kan njuta av utsikten, dricka ett glas vin, eller själv prova att själv styra skutan. Om du vill åka på en mer fartfylld rundtur är det bara att hoppa på amfibiefordonet SEAL, som åker på både land och hav. Om du är på en romantisk semester är det mysigt med en fridfull tur på Coronado Cays vattenvägar. Under gondolfärden kan du verkligen slappna av. När skymningen faller erbjuds en oslagbar kulinarisk rundvandring i Gaslamp Quarter. Provsmaka olika delikatesser, hör berättelser om stadens ökända kvarter som var fulla med bordeller under den viktorianska eran. Avsluta upptäcktsfärden i någon cocktailbar eller något berömt mikrobryggerieri.Populära aktiviteter


Områden i San Diego County

Städer nära San Diego County