Saker att göra i Shanghai

Aktiviteter, attraktioner och turer
TV-tornet som inkluderar skyline, en stad och nattliv

Aktiviteter i Shanghai

Shanghai är Kinas största stad och här kan du hitta något för alla. Det är en stad som kan skryta med en unik balans av tradition och modernitet. Du kan utan problem hitta saker att göra i Shanghai oavsett vad som intresserar dig. Här hittar du shopping och en fantastisk matkultur, men även fina naturområden och historiska sevärdheter. Reser du med hela familjen finns det också massor med saker att göra i Shanghai. Gör ett besök på Shanghai Disney Resort för en rolig upplevelse som hela familjen uppskattar, med både nöjespark och restauranger. Är du mer intresserad av kultur finns det oändliga sevärdheter i Shanghai och dess omnejd.

Shanghai för den äventyrslystna

Vill du bränna av några kalorier från den otroliga maten kan du välja någon av Shanghais aktiviteter för de som vill se så mycket av staden som möjligt. En guidad cykeltur genom Shanghai är ett populärt sätt att se sig omkring, och det finns ett antal bolag att välja mellan. Perfekt om du reser under en svalare årstid eller om du vill få ut det mesta av ett kortare besök.

Andra spännande saker att göra i Shanghai inkluderar ett antal guidade turer till fots. Upptäck Waitan (även kallat Bund) och andra fina områden tillsammans med en guide som ger information och tar dig smidigt till de finaste platserna. Waitan är en av de mest moderna delarna av staden, och skyskraporna ger en otrolig utsikt över området.

Prova kinesisk mat som du aldrig stött på tidigare

Shanghai är ett riktigt paradis för alla som älskar mat och gärna provar något nytt. Det är en stad som tar emot många turister från hela världen, så det är lätt att hitta mat som passar alla smaker – allt från hamburgare till autentisk mat från regionen. Det är dock det sistnämnda som är något riktigt speciellt. När du anländer upptäcker du snart att Shanghai är en stad som har något helt unikt att erbjuda när det gäller mat. Specialiteter du inte hittar någon annanstans blandas med influenser från resten av Asien, och resultatet bör inte missas. Har du bara några dagar att spendera i Shanghai är det värt att boka en guidad promenad med fokus på mat, så att du hinner uppleva allt vad matkulturen har att erbjuda.

Saker att göra i Shanghai för hela familjen

Förutom Shanghai Disney Resort finns det mycket annat att göra i Shanghai med hela familjen. Shanghai Circus World har föreställningar som passar både barn och vuxna i en färgglad miljö. Shanghai History Museum är väl värt ett besök för att få en inblick i stadens historia. Det finns även många andra museer och gallerier som ställer ut unika konstverk och historiska föremål.

Historiska sevärdheter finns det också gott om, så pass många att det kan vara svårt att välja bland dem. Yuyuan Garden är en trädgård som har funnits sedan Mingdynastin rådde över Shanghai. Den lilla oasen nära stadskärnan är en fridfull upplevelse där du ser vacker arkitektur och grönska. Om kvällen gör belysningen det till en närmast magisk upplevelse.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.Populära sevärdheter att besöka

Områden i Shanghai

Städer nära Shanghai