Saker att göra i Sydney

Aktiviteter, attraktioner och turer
Sydney presenterar en bro, en stad och modern arkitektur

En aktiv semester i Sydney – Att göra i Australiens största stad

Om du är på jakt efter saker att göra i Sydney har du hittat rätt. Med hjälp av vår guide hittar du enkelt aktiviteter som passar alla olika typer av resenärer. Om du väljer att boka aktiviteter i Sydney innan du kommer dit kan du spara värdefull semestertid, och slippa lägga energi på att leta efter roliga saker att göra när du väl är där. Sydney har något för alla; från friluftsfantasten och djurvännen till pressaren på stranden och partyfolket på klubbarna. Även resande familjer kommer att älska Sydneys många barnvänliga aktiviteter och sevärdheter, och den som är ute efter en adrenalinrush har också en hel del att testa.

Från flygplatsen till Sydney

När du landar efter den långa flygresan till andra sidan jordklotet är det skönt att bara kunna sätta sig i en förbokad transfer som tar dig direkt till ditt hotell i Sydney. Välj mellan allt från billiga delade transferbussar till privata lyxbilar, som alla tar dig direkt in till stadskärnan eller den del av staden där du hittar ditt hotell, vandrarhem eller första äventyr. Resan tar inte mer än 20 minuter, och när du har återhämtat dig efter ditt flyg till Sydney är det bara att ge sig ut i jakt på saker att göra.

Att göra i Sydney; Australiens största stadskärna

Sydneys stadskärna har aktiviteter att erbjuda alla. Se världsberömda sevärdheter som operahuset och Sydney Harbour Bridge och njut av de fantastiska vyerna över vattnet som har en så central plats i stadsbilden. Mitt i Sydney Harbour ligger ön Cockatoo Island, där man kan tillbringa natten antingen i eget tält eller finare ”glamping”-anordningar. Campa på Cockatoo Island och vakna till en av världens mest storslagna vyer, mitt i stan. Den som inte är räddhågsen och vill uppleva den berömda bron tvärs över bukten på ett annorlunda sätt kan boka Sydney Harbour BridgeClimb för en unik chans att klättra upp 134 meter över vattnet på brons metallram. En verklig adrenalinkick och otrolig utsikt över staden utlovas. Varför inte avsluta dagen i Sydney med en föreställning på det berömda operahuset och middag på någon av stadens många prisbelönta och världsberömda restauranger?

Stadskärnan har förstås också mängder av museer, ett zoo, en botanisk trädgård och många storstadstypiska saker att göra. Sydney är dock också känd för sina vackra stränder, och det är kanske det som gör staden mest speciell för oss nordbor. Åk ut till världsberömda Bondi Beach och kolla in de australiensiska surfarna, eller ta färjan till Manly i norra delen av staden och tillbringa dagen med familjen med snorkling, paddleboarding eller kajakpaddling. Käka fish and chips på en av de många restaurangerna och låt barnen bada i det lugna vattnet vid Shelly Beach.

På resa runt Sydney; Saker att göra i närområdet

Många av de aktiviteter Sydney lockar med ligger en kort resväg utanför staden, och ett måste när du är i den här delen av Australien är en utflykt till Blue Mountains National Park. På under två timmars bilfärd från Sydney kan du upptäcka ett enormt otämjt landskap med urgamla skogar, sandstensklippor, vattenfall och buskig terräng. Utforska området till fots, på mountainbike eller med mer avancerad bergsklättring.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Circular Quay

Circular Quay ligger i den lilla viken Sydney Cove, den plats där de första fartygen från Storbritannien gick i land på 1700-talet. Den skotske politiske reformatorn Thomas Muir hade en gång ett hus här och under flera decennier var denna plats stadens huvudsakliga frakthamn. Idag är Circular Quay mest känt för att det är här man kan hoppa på en av Sydneys karakteristiska färjor, som åker runt i hela hamnen. Det är också ett bra ställe om man vill få en fantastisk utsikt över Sydney Harbour Bridge och Operahuset.
Läs mer
Circular Quay som visar kustutsikter, ett höghus och modern arkitektur

2. Sydney Opera House

Operahuset i Sydney Harbour räknas ofta som en av världens mest fantastiska byggnationer under 1900-talet och finns med på världsarvslistan. Operahuset har fyra huvudsakliga sällskap: Opera Australia, The Australian Ballet, Sydney Theatre Company och Sydney Symphony Orchestra. Över en miljon besökare kommer hit för att njuta av föreställningar varje år medan flera miljoner till bara kommer för att beundra byggnaden, som är som en egen symfoni i sig.
Läs mer
Det är förvånansvärt enkelt att ta sig till en av världens mest berömda byggnader. Se en föreställning eller ta bara en promenad för att beundra denna fascinerande byggnad.

3. Sydney Harbour Bridge

Idén till Sydney Harbour Bridge kom redan 1815, men arbetet påbörjades inte förrän 1923. Bron är känd för sin karakteristiska båge och de enorma pylonerna och slutfördes 1932. Den hade världens längsta brospann fram till 2012 och var Sydneys högsta struktur fram till 1967. Bron har över 6 miljoner nitar som satts dit för hand och varje gång den ska målas om krävs 30 000 liter färg.
Läs mer
Strosa från ena änden till den andra, eller klättra längst upp, vad du än väljer så ger dig ”Sydneys klädhängare” oförglömliga minnen.

4. Bondi Beach

Förorten Bondi ligger vid havet och överskuggas ofta av den närapå legendariska stranden. Det finns dock mer att uppleva i Bondi, än bara den fantastiska sandstranden. Med fantastiska matställen, cool shopping, art déco-arkitektur och invånare som älskar skönhet är Bondi ett resmål likaväl som en sinnesstämning.
Läs mer
Lokalinvånarna och resenärer från hela världen kommer hit för att njuta av solen, sanden och det klara blå vattnet på Australiens mest kända strand.

5. Taronga Zoo

På dessa 75 hektar av kuperad bushvegetation vid hamnen i den exklusiva förorten Mosman hittar du en av världens mest spektakulära djurparker. Taronga Zoo är det perfekta stället för att möta Australiens djur- och växtliv. Med mer än 2 500 djur av över 340 olika arter hyser Taronga varelser från hela världen.
Läs mer
Taronga Zoo som visar zoodjur och fåglar såväl som en man

6. Manly Beach

Manly Beach fick sitt namn efter det påfallande hälsosamma och stiliga inhemska folkslag som först bodde i området. 1903 var området en av de första resorterna vid havet som tillät bad och surfning på dagtid. Nuförtiden är Manly en exklusiv Sydneyförort vid havet med fina stränder, historiskt viktig arkitektur och promenadstråk i bushen. Själva färjeturen från Circular Quay till Manly Wharf är något man bara måste uppleva i Sydney.
Läs mer
Manly Beach som visar en kuststad, båtkörning och en sandstrand

Populära sevärdheter i Sydney

Områden i Sydney

Städer nära Sydney