Saker att göra i Sydney

Aktiviteter, attraktioner och turer
Sydney presenterar en bro, en stad och modern arkitektur

En aktiv semester i Sydney – Att göra i Australiens största stad

Om du är på jakt efter saker att göra i Sydney har du hittat rätt. Med hjälp av vår guide hittar du enkelt aktiviteter som passar alla olika typer av resenärer. Om du väljer att boka aktiviteter i Sydney innan du kommer dit kan du spara värdefull semestertid, och slippa lägga energi på att leta efter roliga saker att göra när du väl är där. Sydney har något för alla; från friluftsfantasten och djurvännen till pressaren på stranden och partyfolket på klubbarna. Även resande familjer kommer att älska Sydneys många barnvänliga aktiviteter och sevärdheter, och den som är ute efter en adrenalinrush har också en hel del att testa.

Från flygplatsen till Sydney

När du landar efter den långa flygresan till andra sidan jordklotet är det skönt att bara kunna sätta sig i en förbokad transfer som tar dig direkt till ditt hotell i Sydney. Välj mellan allt från billiga delade transferbussar till privata lyxbilar, som alla tar dig direkt in till stadskärnan eller den del av staden där du hittar ditt hotell, vandrarhem eller första äventyr. Resan tar inte mer än 20 minuter, och när du har återhämtat dig efter ditt flyg till Sydney är det bara att ge sig ut i jakt på saker att göra.

Att göra i Sydney; Australiens största stadskärna

Sydneys stadskärna har aktiviteter att erbjuda alla. Se världsberömda sevärdheter som operahuset och Sydney Harbour Bridge och njut av de fantastiska vyerna över vattnet som har en så central plats i stadsbilden. Mitt i Sydney Harbour ligger ön Cockatoo Island, där man kan tillbringa natten antingen i eget tält eller finare ”glamping”-anordningar. Campa på Cockatoo Island och vakna till en av världens mest storslagna vyer, mitt i stan. Den som inte är räddhågsen och vill uppleva den berömda bron tvärs över bukten på ett annorlunda sätt kan boka Sydney Harbour BridgeClimb för en unik chans att klättra upp 134 meter över vattnet på brons metallram. En verklig adrenalinkick och otrolig utsikt över staden utlovas. Varför inte avsluta dagen i Sydney med en föreställning på det berömda operahuset och middag på någon av stadens många prisbelönta och världsberömda restauranger?

Stadskärnan har förstås också mängder av museer, ett zoo, en botanisk trädgård och många storstadstypiska saker att göra. Sydney är dock också känd för sina vackra stränder, och det är kanske det som gör staden mest speciell för oss nordbor. Åk ut till världsberömda Bondi Beach och kolla in de australiensiska surfarna, eller ta färjan till Manly i norra delen av staden och tillbringa dagen med familjen med snorkling, paddleboarding eller kajakpaddling. Käka fish and chips på en av de många restaurangerna och låt barnen bada i det lugna vattnet vid Shelly Beach.

På resa runt Sydney; Saker att göra i närområdet

Många av de aktiviteter Sydney lockar med ligger en kort resväg utanför staden, och ett måste när du är i den här delen av Australien är en utflykt till Blue Mountains National Park. På under två timmars bilfärd från Sydney kan du upptäcka ett enormt otämjt landskap med urgamla skogar, sandstensklippor, vattenfall och buskig terräng. Utforska området till fots, på mountainbike eller med mer avancerad bergsklättring.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.