Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Valencia efter kategori

Toppaktiviteter i Valencia

Se alla 14 saker att göra i Valencia (provins)

Valencia: Aktiviteter i Spaniens tredje största stad

Valencia erbjuder allt man kan tänkas vilja få ut av en citysemester i Spanien. Här finns något för alla. Den gamla stadskärnan är en av de största i Spanien och kryllar av gamla monument och byggnader som är tecken på stadens häpnadsväckande historia. Valencia är också på många sätt en modern stad som satsar stort på vetenskaplig utveckling. Det går hand i hand med stadens fascinerande moderna arkitektur som till exempel den vackra Ciudad de las Artes y las Ciencias eller ”Konst- och vetenskapsstaden” längs floden Turia. Du kan först orientera dig i staden med en tur på en sightseeingbuss för att sedan upptäcka allt som finns att göra i Valencia.

Utforska den gamla stadskärnan

Valencia har ett rykte av att blanda gammalt och nytt; få aktiviteter representerar detta bättre än en guidad segwaytur i den gamla stadskärnan. Rundvandringar i stadens gamla kvarter har länge varit en av de mest populära aktiviteter Valencia har att erbjuda. Nu för tiden kan du göra det utan ansträngning på en eldriven tvåhjuling. Här kommer du få lära dig om stadens romerska och muslimska arv som tar sig uttryck i vacker arkitektur och monument. Du kommer få besöka Catedral de Santa María de Valencia

Plaza de la Almoina och Torres de Serranos. Efter turen kan du ge dig av på egen hand och leta upp ett av många mysiga matställen som kantar gatorna. Staden är känd för sin gastronomiska kultur och en visit till en paellarestaurang är ett måste för alla som letar efter saker att göra i Valencia.

Fler historiska strapatser

Valencia är en av Spaniens äldsta städer. En romersk koloni med namnet Valentia Edetanorum grundades på platsen så tidigt som 138 f.Kr. av den romerska konsulen Decimus Junius Brutus Callaicus. Precis under Plaza de la Almoina där romarna hade sitt forum på den gamla goda tiden ligger idag ett museum med antika ruiner. Detta är ett måste för alla historieintresserade. Du kommer kunna promenera ovanför och se ner på gamla bostäder och romerska badhus. Få perspektiv på saker och ting innan du ger dig iväg på jakt efter mer aktiviteter i Valencia.

Upptäck konst och nytänkande arkitektur i Valencia

Längsmed vattnet ligger Valencias mest slående syn: de futuristiska välvda byggnaderna i Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dessa vackra stilrena strukturer står i klar kontrast till den gamla staden och dess antika monument och kyrkor. Hela området runt ”Konst och vetenskapsstaden” erbjuder massvis av saker att göra. Valencias förmåga att blanda olika stilar och aktiviteter till något unikt får här löpa fritt. Varför inte gå på vinprovning uppe i ett torn med utsikt över de moderna byggnaderna? Du kan bli upphämtad på ditt hotell och bli skjutsad till vetenskapsstaden. Här får du en guidad tur runt området och blir sedan eskorterad till din vinprovning där du får smutta på de bästa vinerna som staden har att erbjuda.

Karta